Parimet e trajtimit të skizofrenisë


 • 1. Diagnoza e saktë
 • 2. Trajtimi i hershëm
 • 3. Formimi i bashkëpunimit
 • 4. Siguria dhe trajtim të integruar
 • 5. Parandalimi i rikthim
 • 6. Studimi i pacientit dhe të afërmit e tij


  1.
  Diagnoza e saktë

  Duhet të përfshijë jo vetëm vlerësim të aftë klinike të statusit mendor dhe historinë e jetës së pacientit, por edhe një studim të plotë të sistemit nervor dhe të organeve të tjera dhe sistemet e trupit. Është e rëndësishme që të përdorin të gjitha tiparet e mjekësisë moderne, duke përfshirë laboratorit biokimik dhe metodat instrumentale.

  Vend thelbësor në njohjen e skizofrenisë apo përjashtimit merr diagnoza psikologjike: neyropsyholohycheskaya, pathopsychological, llojin diagnoza dhe strukturën e pacientit individual.

  Gjithashtu, mbani mend se më në rrezik nga kjo sëmundje janë njerëz me një tip familjar ngarkuar dhe skizoid personalitetit.


  2. Trajtimi i hershëm

  Ndihmë profesionale pacienti me skizofreni duhet të jepet sa më shpejt të jetë e mundur - të jetë në kohë dhe me cilësi të lartë si në rastin e vonesës së fillimit të trajtimit, simptomat skizofrenise të bëhet më e theksuar dhe këmbëngulës.


  3. Formimi i bashkëpunimit

  Arsyeja kryesore për rikthim të skizofrenisë është një mjek dhe pacient bashkëpunimi i keq dhe, si pasojë, pacientët dështimi trajtim regjim rekomanduar. Prandaj, formimi i bashkëpunimit është detyra kryesore e psikiatrit.


  Mjek Bashkimi dhe pacienti duhet të bazohet në marrëdhëniet e besimit, profesionalizmit dhe një dëshirë të sinqertë për të kuptuar mjeku pacientit të tij. Për të zhvilluar bashkëpunim janë shumë të rëndësishme:

 • i qetë, i ndjeshëm, radiating sjellje besim
 • Kërkesat jo e tepruar, kritika dhe nervozizëm kur komunikimi me pacientin
 • Përgjigjet e shkurtra, të qarta dhe specifike në pyetjet e pacientit.
 • Personeli mjekësor që ndihmojnë pacientit me skizofreni duhet të respektojnë të pacientit për të formuar atmosferën në të cilën nuk ka vend për frikë apo tension.


  4. Siguria dhe trajtim të integruar

  Ju duhet të dini se terapitë biologjike, medikamente të caktuara, metoda psikoterapi mund të përdoren, dhe që dëmtojnë pacientin.

  Një studim i plotë i sistemeve të ndryshme, të cilat u diskutuan më sipër, ajo është gjithashtu e nevojshme për të parashikuar asnjë efekte anësore të caktuara që duhet të minimizohet. Monitorimi periodik i sigurisë i trajtimit duhet të jetë të zakonshme në trajtimin e skizofrenisë.

  Mundësisht, metodat dhe medikamente që më parë provuar efektive në pacientët me skizofreni.

  Është e rëndësishme për të kryer studimet e rregullta psikologjike dhe neurophysiological (elektroencefalogramë, truri shkaktuar potencialet, skanim i dyfishtë të orendive të trurit, etj), për të vlerësuar sistemin kardiovaskular, të respektojë dinamikën e parametrave hormonale dhe imunologjike, rezultatet e gjakut dhe urinës, testet biokimike të proteinave të mëlçisë, karbohidrate dhe metabolizmin yndyrë.

  Kështu, korrigjim i sistemit nervor autonom apo të eliminuar mungesës së imunitetit në mënyrë të konsiderueshme rrit efektivitetin e terapisë.

  Gjatë terapisë me skizofreni duhet neurolog vërejtur periodikisht, endocrinologist, kardiolog dhe gastroenterologist (të paktën një herë në gjashtë muaj).


  5. Parandalimi i rikthim

  Çdo rëndim i ri i skizofrenisë përkeqësohet prognozë dhe forma kanë tendencë të shfaqjes së rezistente ndaj kushteve të trajtimit.

  Rikthim të promovuar çrregullim mendor:

 • Jo-aderimin në terapi
 • Keqësimi i comorbidities tjera
 • sëmundjet ngjitëse
 • Situatat traumatike
 • Alkooli ose drogës abuzimi
 • reduktimin e statusit social dhe punësimit
 • efekte të rëndësishme anësore të terapisë.

 • Ne duhet analizuar me kujdes arsyet për rikthim të skizofrenisë, në mënyrë për të arrestuar në mënyrë efektive përkeqësim të sëmundjes dhe për të parashikuar kursin e saj të ardhshëm. Për lehtësim të rikthim shpesh e nevojshme për të rritur dozën e ilaçeve që është dëshmuar i suksesshëm në fillim.


  6. Studimi i pacientit dhe të afërmit e tij

  Sociotherapy dhe familjes terapi duhet të jetë komponent i detyrueshëm i rehabilitimit të pacientëve me skizofreni, si dhe të rritet si në mënyrë të konsiderueshme nivelin e bashkëpunimit të psikiatrit, pacientit dhe të afërmit e tij.

  Informacion nga artikullin "Parimet e trajtimit të skizofrenisë."