Parimet e trajtimit dhe rehabilitimit të pacientëve me alkoolizmit


 • 1. Në qendër - pacient
 • 2. Brigade
 • 3.
  Unitet dhe vazhdimësi
 • 4. afatgjatë
 • 5. Integrimi
 • 6. Besimi
 • 7. Partneriteti
 • 8. mbështetje psikologjike
 • 9. Sinqeriteti
 • 10. Legjitimiteti
 • 11. Qasja individuale


  1. Në qendër - pacient

  Në qendër të konceptit të ri të rehabilitimit është i sëmurë me problemet e saj të shumta mjekësore, psikologjike dhe sociale.


  2. Brigade

  Psikiatër bashkëveprim, psikiatër, psikoterapist, psikolog mjekësor dhe një punonjës social në rrjedhën e trajtimit dhe rehabilitimit.

  Metoda Brigade i bashkuar përpjekjet e specialistëve në zhvillimin dhe implementimin e burimeve pozitive personale dhe sociale të pacientëve.


  3. unitet dhe vazhdimësi

  Ky parim thekson marrëdhënien e metodave biologjike dhe psikosociale të punuar me pacientët. Metodat për të rikthyer shëndetin e pacientëve dhe kthimin e tyre në familje dhe shoqëri.

  Vazhdimësia nënkupton kalim gradual nga shëndeti në mjekësor dhe psikologjik dhe më tej - në masa psikosociale gjatë trajtimit dhe rehabilitimit. Puna fillon me pacient në një spital (spital, departamenti, spital ditë, natë punishte barnash në spital) dhe vazhdon në qendrat e rehabilitimit, komunitetet terapeutike, ose në një rehabilitimin e pacientëve të jashtëm zyrat (zyrat).  4. afatgjatë

  Ky parim siguron kontroll të gjatë të gjendjes psikofizik dhe statusit social të pacientëve (të paktën 3-5 vjet). Pacientët me alkoolizmi janë në punishte barnash në klinika të trajtimit të drogës rajonale për 3 vjet.

  Në dy vitet e para të statusit faljen e pacientëve mbetet i brishtë dhe i përcaktuar kryesisht nga memorie të dëmtuar dhe të zbulimit, standardet e ulëta etike, plagë organik i sistemit nervor qendror, ndërveprim shkelje me shoqërinë, rrit predispozicion për sjellje antisociale, varësisë të rënda të alkoolit.


  5. Integrimi

  Ky parim përfshin pacientët të ngushta bashkëpunimi me shtetin ndryshme, publike dhe private.

  Vetëm në këtë rast mund të sigurohet mbështetjen e tyre të plotë në të kthehej në shoqëri. Kjo e fundit përfshin profesionin blerëse, punësim, arsimim, strehim marrin pensione, mbrojtje ligjore.


  6. Besimi

  Niveli kryesor i besimit në pacientit bazuar në besimin në nevojën për të menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor dhe besimin që i ndihmon mjekët dhe sëmundje të lehtësuar.

  Niveli i mesëm i besimit është e vendosur nga kontaktet e drejtpërdrejta me mjekët specifike, psikologë, punonjës socialë. Besimi përcaktohet nga pamja e tyre, mannerisms, të shprehur mendimet e tyre, kulturën, gjuhën, etikës; trajtim cilësi dhe mjedis rehabilitimi (trajtimi bazë material ose objektit rehabilitimi).

  Niveli tretësor i besimit të përcaktuar nga ndryshimet specifike pozitive në gjendjen e pacientit, ai u zhduk simptomat e tërheqjes (tërheqjes i alkoolit), e reduktuar mall për alkool, përmirësimin e shëndetit. Pacienti mëson për t'i rezistuar sëmundjes, është i përfshirë në marrëdhëniet normale njerëzore, arsim, punë. Trajtimi dhe rehabilitimi proces është jo vetëm i qartë dhe i rëndësishëm, por efektive.

  Në mënyrë tipike, fazat e shërimit shprehur të tre nivelet e besimit, por në rastet e sëmundjes akute, sidomos në rivendosjen dëshirën për pacientët alkool pjesërisht të humbur besimin në mundësitë e mjekësisë.


  7. Partneriteti

  Përdorimi i metodës mjekësore dhe teknikat psikosociale brigadës së punës është e mundur vetëm në rastin e një partneriteti të mirëfilltë me pacientin. Përndryshe, rezultatet pozitive jo vetëm atje, por i zhvilluar mjaft dukuri e kundërt - antagonizmin.

  Bashkëpunimi mund të jetë i qëndrueshëm dhe produktiv në prani të kushteve themelore, të tilla si: 1) motivimi i lartë pacientët të mjaftueshme për të marrë pjesë në trajtimin dhe rehabilitimin, 2) stafit të lartë të kualifikuar dhe parimin e "përzemërt", 3) trajtim me cilësi të lartë dhe të mjedisit rehabilitimi.


  8. mbështetje psikologjike

  Grupi i mbështetjes psikologjike përfshijnë: "AA" - alkolikët Anonymous, "Al-Anon" - të afërmit e alkoolistëve, "Alatin" - fëmijët e alkolikët.

  Ky parim është i rëndësishëm si promovon midis pacientëve me procesin e rehabilitimit bashkëpunëtorë aktive. Personat që janë në një gjendje të qëndrueshme faljen, pacientët janë për një standard që tregon realitetin e shërimit. Ata i besojnë ato lehtësisht të konsultohen, por në të njëjtën kohë të kontrolluar forcën e faljen dhe nivelin e tyre të adaptimit social.

  Konsulentët Autoriteti fituar punë të madhe dhe maturi nga alkooli është një "çështje nderi". Shumë këshilltarë mbahen për jetën në këtë kapacitet dhe bëhet "imuniteti" i qëndrueshëm kundër rikthim.

  Është e rëndësishme në trajtimin dhe procesi i rehabilitimit është psikoterapi dhe punë psiko me familjarët e pacientëve dhe individëve të tjerë të rëndësishëm për të ndihmuar të normalizojë marrëdhëniet brenda familjes, parandalimin rifillimi, stabilizimin e statusit social të pacientëve.


  9. Sinqeriteti

  Sistemi i trajtimit dhe rehabilitimit duhet të jetë i hapur dhe i arritshëm për këdo që dëshiron të shpëtoj të sëmundjes së tyre.

  Linjat telefonike Media sigurojë edhe publike, pacientët dhe të afërmit e tyre në lidhje me efektivitetin e vërtetë të trajtimit dhe rehabilitimit, teknologjitë e reja dhe mënyrat e pacientëve të kthehen në shoqëri.


  10. Legjitimiteti

  "Bazat e legjislacionit për kujdesin shëndetësor" (1993) eliminohet diskriminimi ndaj pacientëve me alkoolizmit se të drejtat e barabarta me të gjithë pacientët e tjerë.

  Ata kanë të drejtë të informohen për shëndetin e tyre, të drejtën për pajtimin vullnetar të ndërhyrjes mjekësore dhe braktisjen e tij të fshehtësisë diagnozë, që të përfitojnë agjencitë e zbatimit të ligjit (avokat, gjykatës) për të krijuar shoqata për të adresuar probleme abuzimi i substancave.

  Strategjia e hapjes, demokracisë, legjitimiteti rrit efektivitetin e trajtimit.


  11. Qasja individuale

  Ajo është e bazuar në zbulimin e karakteristikave specifike biologjike, psikologjike dhe sociale të pacientit, në të cilën burimet e saj të brendshme nga njëra anë, dhe faktorët që shkaktojnë rikthim të sëmundjes - nga ana tjetër.

  Këto karakteristika përfshijnë: prania e comorbidities, llojin e personalitetit dhe natyrën e veçantë të pacientit, specifikat e familjes së tij. Njohuri nga këto karakteristika do të përmirësojë në masë të madhe cilësinë e trajtimit dhe rehabilitimit dhe parandalimin e rikthim.

  Lexoni gjithashtu:

 • Trajtimi i alkoolizmit
 • Fazat e trajtimit: alkoolizmi
 • Trajtimi i tërheqjes alkoolizmi nga qejf, kodim
 • Metodat e trajtimit të alkoolizmit dhe tërheqjes nga periudhave të shkurtra të pijshëm
 • Pini ndjeheni si ajo, ju nuk mund!