Parimet e diagnozën e dhimbje barku zorrëve


 • Parimet bazë të diagnozës së dhimbje barku zorrëve
 • Diagnoza e dhimbje barku zorrëve me mangësi lactase
 • Diagnostics me dështim celiac
 • Diagnostics me enterocolitis

 • Parimet bazë të diagnozës së dhimbje barku zorrëve

  Diagnoza e dhimbje barku zorrëve në shumicën e rasteve shumë e thjeshtë, pothuajse mjek visually identifikon sëmundjen. Vështirësitë mund të lindin vetëm kur sindromi malabsorption dhe enterocolitis, në këtë diagnozë rast përfshin disa faza, nganjëherë që kërkon hospitalizimin e fëmijës në spital.

  Ajo fillon me diagnozën e një anketimi të prindërve të yasuvannya katër çështje kryesore:

  Mosha e li fëmijës, i cili së pari u shfaq dhimbje barku

 • manifestimet e dhimbje barku që shpeshtësia e saj dhe kohëzgjatja
 • natyra e karrige
 • që lejim pesha e trupit
 • Sulmet e zorrëve dhimbje barku, të cilat filluan në moshën 3 javësh të jetës dhe të hapët britmës mprehtë, barkut dhe stomakut zhurmshëm dhe stihaniya simptomat kryesore pas shkarkimit të gazit apo stol, janë funksionale në natyrë. Karrige zakonisht nuk është ndryshuar, por rritja e peshës trupore të përshtatshme për moshën e fëmijës. Në këtë rast dhimbje barku festohet çdo ditë, dhe gjatësia e tij është më pak se 4 orë, ju mund të filloni trajtim pa kryerja e testeve shtesë.

  Dhimbje barku zorrëve është karakterizuar nga një gjatë kursit, dhimbje përtërirë pas shkarkimit të gazit dhe feces, ndryshimi në fëmijën stol (të rralla, të shpeshta ose më të rralla, përmban papastërti ose ka ndryshuar ngjyrën apo erë) neustochivoy ose mungesa e një rritje të peshës trupore kërkon ekzaminim të mëtejshëm.


  Tregues për specifikimin e një diagnozë është dukuri e dhimbje barku në një moshë të hershme apo një fëmijë më të vjetër se 3-4 muaj të jetës. Ekzaminim të tjera përfshin metodat e mëposhtme:

 • Studimi scatological e feces (2,3-fish)
 • të përcaktojë përmbajtjen e karbohidrateve në feces
 • mori feces dhe zorrëve grup tyfo-paratifoide e patogjenëve infeksionet e zorrëve
 • mori në disbacteriosis
 • Të dhënat e marra nga vrojtimi të lejojë më shumë gjasa sugjerojnë sindromi malabsorption shkaktuar pamjaftueshmërinë laktaznoyu, alergji ushqimore, gluten intolerancës, fibrozë cistike, infeksionet akute të zorrëve apo dysbiosis, dhe kështu të hedhur poshtë këto supozime dhe të diagnostikuar dhimbje barku zorrëve funksionale.


  Diagnoza e dhimbje barku zorrëve me mangësi lactase

  Rritja përmbajtje karbohidrate në stol 2-3 herë ose më shumë në krahasim me një normë dhe një tregues i një histori të tolerancës së dobët të qumështit dhe produkteve të anëtarëve të tjerë të familjes mund të tregojë një diagnozë të mangësi lactase. Ajo duhet të mbahet mend se në dritën e të ashtuquajturave shuar, format e fermentopathy trashëguar (dhe ato të ndodhin më shpesh) natyrën e karrige për një kohë të gjatë nuk ndryshon, dhe lejim pesha e trupit mbetet i kënaqshëm dhe pothuajse vetëm manifestim i sëmundjes është dhimbje barku zorrëve. Ndërkohë, mosha e fëmijës, i cili duket laktazna dështim, ekuivalente afërsisht fëmijë të moshës me dhimbje barku zorrëve funksionale.

  Një diagnozë definitive e mangësi lactase është e mundur vetëm në departamentet e specializuara, si dhe testimi ushtrim kërkon përkufizimin e lactose dhe glukozë galaktozë, në gjakun e fëmijës.

  Dhimbje barku zorrëve lidhur me intolerancë të proteinave të qumështit të lopës, shfaqet pas futjes së formulës foshnjore. Kur studim koprolohicheskom e feces është shpesh një sasi e vogël e njësisë papastërti mukozë e qelizave të gjakut (neutrofilet, limfocitet, eozinofileve), një rritje të lehtë të numrit të acideve yndyrore. Konfirmimi i diagnozës është të identifikojnë një nivel të lartë të antitrupave të proteinave të qumështit të lopës në gjakun e fëmijës, i cili është dëshmi e intolerancës.


  Diagnostics me dështim celiac

  Hlyutenovaya dështim (sëmundje celiac), fibrozë cistike evidente se fëmija zorrëve dhimbje barku zhvillon pas futjes së ushqimeve plotësuese, dmth, jo 4-6 muaj të jetës. Ajo është gjithashtu pamja karakteristike e yndyrë të bollshme dhe jashtëqitjen erë të keq dhe një rritje të konsiderueshme në numrin e acideve yndyrore dhe yndyrna neutrale në Coprogram. Në këtë rast, fëmija duhet të referohet për shqyrtim të mëtejshëm në një departament të specializuar.


  Diagnostics me enterocolitis

  Enterocolitis është shpesh një nga shkaqet e dhimbje barku zorrëve të shkaktuara nga lezione inflamatore të mukozës së microflora zorrëve patogjene.

  Lezione tilla të zorrëve ndodh në fëmijët javët e para të jetës për shkak të dysbiosis theksuar zorrëve. Shpesh kjo është paraprirë mbahet në ditët e para të jetës për arsye të ndryshme të terapisë me antibiotikë, të ushqyerit e pjesshme ose totale parenteral, të ushqyerit artificial nga javës së parë të jetës, ekspozimit të zgjatur të fëmijës në spital. Promovon zhvillimin e enterocolitis hipoksi perinatale lëvizur dhe parakohshmeve.

  Zakonisht enterocolitis ndodhin si diarre akute dhe kronike. Karrige moderuar përshpejtuar, regurgitation mund të ndodhë rrallë - të vjella. Feces të përziera me mukozë, gunga të gjelbra.

  Gain në peshë nuk është e mjaftueshme. Simptomat tipike e dhimbje barku të rënda të zorrëve. Në Coprogram janë përzierje e rëndësishme e mukusit, qelizat e bardha të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut ndonjëherë vile mund te izoluara, zbulohet një rritje të moderuar në numrin e acideve yndyrore, yndyrna neutrale, niseshte. Në studimin e përmbajtjes karbohidrateve në stol, ajo është rritur zakonisht, por vetëm pak. Research feces komunitetin ekologjik (të ashtuquajtur studim në rritje e jashtëzakonshme) dhe, nëse është e nevojshme serologjik (imunologjike) studim, në sera çiftëzohet për antitrupave ndaj patogjenëve ose përkufizim patogjene, duke përfshirë reaksion zinxhir polimeraza ndihmon për të sqaruar diagnozën.

  Informacion nga artikullin "Për dhimbje barku zorrëve në foshnjat '