Kur të drejtat predyavlenni nuk shesin më shumë vodkaMë 21 qershor 2011 do të bëhet mënyrë efektive e Ministrisë së Industrisë dhe Tregtisë së miratimin e listës së dokumenteve që lejojnë shitësi për të përcaktuar moshën e personit kur të shitur atë alkool. Listë - trembëdhjetë dokumente, njëri prej të cilëve duhet të jenë të mjaftueshme për t'u kualifikuar për të blerë alkool:

 • pasaportë të,
 • Pasaportë të zakonshëm,
 • kartë identiteti i përkohshëm i Federatës Ruse,
 • pasaportë Seaman (detar)
 • pasaportë diplomatike
 • pasaportë shërbimi,
 • Ushtar ID,
 • qytetar ushtarak ID i Federatës Ruse,
 • pasaportë shtetas i huaj
 • Leja e qëndrimit në Rusi
 • Leja për qëndrim të përkohshëm në Rusi,
 • certifikatë refugjat,
 • certifikatë dhënien e azilit të përkohshëm në Rusi.

 • Lista e formuar në një "foto plus datën e lindjes" si patentën e shoferit ai nuk ishte i përfshirë. Në qoftë se blerësi refuzon të paraqesë një nga këto dokumente, shitësi mund të refuzojë për të shitur alkool.

  Pyetja është nëse ky urdhër nuk do të jetë një tjetër ajror tronditje pa rezultate konkrete? Kjo Qeveria thotë se, përveç nisur në 2010 për të luftuar alkoolizmi popullsisë aktive *, menjëherë pas hyrjes në fuqi të ligjit të ri premtoi të miratojë një tjetër, sipas të cilit shkelja kufirin e moshës do të përballet me deri në tre vjet burg. Tani për gjobës aplikohet, dy mijë rubla për individët dhe deri në dyzet mijë - për bizneset.


  Nga rruga, rregullat e zhvilluara nga ana e Ministrisë, ndërsa nuk zbatohet për shitjen e birrës. Aktualisht vetëm produkte të ulët të alkoolit do të përfshijë në listën e pijeve alkoolike nga të miturit është e ndaluar për të shitur.

  * Në vitin 2010 u prezantua çmimet minimale për pijet alkoolike dhe i kufizuar shitjen e alkoolit gjatë natës.