Në ndihmë otosclerosis aparat dëgjimi


 • Shefi Assistant - ndihmës të dëgjimit
 • Dëgjimit: Mitet dhe Fakte

 • Shefi Assistant - ndihmës të dëgjimit


  Otosclerosis - sëmundje shumë të pakëndshme, si rezultat i zhvillimit të humbjen e dëgjimit dhe person normal humbet mundësinë për të komunikuar me botën e jashtme. Një person i tillë duhet të duhet ndihmë. Një mjet efektiv për otosclerosis është për të kompensuar humbjen e dëgjimit duke përdorur të veçanta elektronike - pajisje akustike - dëgjimit.

  Në 90% të aparatit të dëgjimit rehabilitimin e sëmundjes në një fazë të hershme, duke e kthyer botën e njeriut të tingujve.

  Ajo që unë do të doja të marrë pacientin me të dëgjuar nga një aparat dëgjimi?

  Para së gjithash, t'i bëj tingujt padëgjueshëm e dëgjimit të tij u bë në dispozicion për të gjitha fjalët bë e qartë, e lexueshme dhe muzikë. Për aparatit të dëgjimit nuk krijojnë siklet - kishte zhurmë e vet për situatën përreth zhurmës jo për të luajtur në nivelin e acarim dhe shtypur atë për të vendosur të qetë në vesh pa siklet. Së fundi, unë do të doja për të përmbushur dhe dëshira estetike të aparatit të dëgjimit ishte elegante dhe understated.

  Për shumë vite, shkencëtarët, inxhinierët, akustikë, vendet e përparuara mjekësore janë krijimi i zënë dhe përmirësimin aparat dëgjimi. Sot ka arritur nivelin më të lartë të teknologjisë që mund të kënaqë më shumë se gjysmë njerëz plohoslyshaschih.
  Ndonjëherë ekziston frika nuk përkeqësohet seancë ekzistuese duke përdorur një aparat dëgjimi. Frika pa shkak. Për të kapërcyer të metat e dëgjimit pa një aparat dëgjimi duhet të llojit auditory, si dhe sistemin nervor në përgjithësi, duke shkatërruar atë. Një aparat dëgjimi lehtësojë këtë stresin dhe për të mbajtur dëgjimin tuaj. Për më tepër, ndërsa nervat auditory janë të stimuluar dhe aktivizuar rajone të trurit përgjegjëse për dëgjim.


  Dëgjimit: Mitet dhe Fakte

  Miti 1 - dhe

  Aparatet e dëgjimit të rritur të gjithë të tingëllojë njëjtë, dhe për të ndihmuar më mirë të analizuar fjalim nuk mund të.

  Fakte

  Seanca Digital ndihmon brezat e fundit "e di se si" për të dalluar atë nga përreth ndërhyrje të zhurmës, të izoluar dhe të plotësoj atë, ndërsa shtypur sfond uninformative tinguj.

  Është shumë më e lehtë për të kuptuar fjalën, sidomos në situata të vështira akustike (p.sh. në të mbushur me njerëz, e zhurmshme, dhoma e zhurmshme).

  Miti 2 - dhe

  Veshur me një aparat dëgjimi mund të çojë në një seancë të mëtejshëm.

  Fakte

  Zgjedhur siç duhet dhe ndihma përshtatur dëgjimi mund të rrënojat dëgjimin tuaj. Në anën tjetër, në qoftë se ju keni kohë (në vend të 1 - 2 orë në ditë dhe në një rast pas rasti) e përdorin atë, dëgjimi juaj, dhe kështu truri merrni stimuj të mjaftueshëm të shëndosha, që është gjithmonë "mundin", përpunimin e informacionit në hyrje ruani dhe stërvitje të funksioneve të tyre.

  Miti Tre


  Aparatet e dëgjimit janë shumë të dukshme. Aty pranë vënë re ndihmë tim të dëgjimit, unë do ta konsideronte inferiore.

  Fakte

  Kurrë më parë dëgjimit ndihmat nuk ishin aq të vogël si ajo është tani. Ata qetë tucked prapa veshit (BTE modeleve) të ose drejtpërdrejt në vesh (vnutrivushni). Paragjykimet që lidhen me dëgjimit, gradualisht venitje. Shumë të famshëm nuk e fshehin që përdorin aparate dëgjimi - këtë mrekulli të vogël të Mikroelektronika moderne. Një aparat dëgjimi është i njëjtë i domosdoshëm dhe zakonisht accessory, të tilla si syze dielli.

  Miti 4 - dhe

  Veshur me një aparat dëgjimi, unë menjëherë do të dëgjojë para.  Fakte

  Varësisë për aparatet e dëgjimit dhe përshtatjen ajo mund të marrë një kohë të gjatë - nga 2 në 4 muaj dhe të kërkojë kohë dhe përpjekje. Ju mund të kenë nevojë disa vizita të sluhoprotezistu për sistemin shtesë të konfigurimit që të përputhet me karakteristikat tuaja individuale dhe nevojave. Për më tepër, ka kaluar më pak kohë që nga humbjen e dëgjimit për proteza, pra, më pak kohë dëgjimit dhe truri i njeriut ka qenë joaktiv, të shpejtë dhe më të mirë rezultatet do të jetë korrigjim.

  Miti 5 - dhe

  Ndihma e mirë e dëgjimit është shumë e shtrenjtë.

  Fakte

  Me zhvillimin e teknologjisë u shfaq kohët e fundit në treg për pajisje digjitale, është e arritshme për njerëzit me të ardhura mesatare.  Në çdo rast, një aparat dëgjimi - investimi më i mirë në përmirësimin e cilësisë së jetës së tyre.

  Informacion nga artikullin "Kujdesuni për dëgjimit tuaj. Dëgjimi dhe dëgjimi ndihmat tuaja - Mitet dhe Faktet ".


  Diskutoni në komunitet