Informacioni Largpamje për të reflektuar


 • Manifestimet e largpamje
 • Diagnoza e largpamje
 • Trajtimi i largpamje

 • Largpamje, i njohur gjithashtu si një sëmundje të dorës të shkurtër, është një term që përshkruan sy në të cilën lente natyrore nuk është akkomodiruet. Akomodimi - aftësia e syrit për të përqëndrohet në një subjekt të veçantë. Ajo është e bazuar në aftësinë e lente për të ndryshuar formën e saj. Në rreth 40 vjeç lente bëhet më pak elastike, humbet aftësinë e saj për të ndryshuar formën dhe pozitën, dhe aftësinë për të ndryshuar fokus duke u humbur. Ky është një proces normal që të gjithë përvojat.


  Manifestimet e largpamje

  Shumica e njerëzve me vizion normale në rininë e tij të ngushtë për 40 vjet fillon të i kushtoj vëmendje të vështirësisë në leximin e teksteve të shtypura në llojin e vogël.

  Low-kontrast font duket se përhapet. Sytë lodhem shpejt. Së pari hiqni tekstin për distancë më të madhe nga syri i ndihmon shumica e njerëzve. Por në fund ajo rezulton se pa syze (të thjeshta ose me dy vatra) ose lente kontakti nuk është e mjaftueshme. Ky proces mund të marrë deri në 65 - 70 vjeç, do të shfaqet në nevojën për të kryer më të rënda syzet pozitive ose lente. Në disa njerëz me hyperopia latent, vizion distancë pas 40 vjetësh është gjithashtu përkeqësuar. Në këtë pikë ju mund të kenë nevojë kirurgji ose kirurgji lazer. Megjithatë, njerëzit me miopi të mesëm dhe të ulët të dal ndikimin e largpamje si dhe shoh aty pranë.  Diagnoza e largpamje

  Ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj sy nëse:

 • Është e vështirë për të bërë nga detajet kur punojnë pranë
 • Ulët-kontrast të vogla teksti duket
 • Për të lexuar nevojë ndriçim më të ndritshme dhe të drejtpërdrejtë
 • Për të lexuar tekstin, ju duhet të marrë atij një distancë të gjatë
 • Kur lexoni lodhje të syve dhe ata e kanë lodhur.
 • Largpamje përfundimtar Diagnoza mund vetëm mjek në bazë të verifikimit.


  Trajtimi i largpamje

  Trajtimi i Largpamje thjeshtë, por varet tërësisht nga e pacientit moshën, mënyrën e jetesës, profesion, hobi. Nëse vizioni i mirë distancë, dhe ka vetëm probleme me vizion afër, mënyra më e lehtë për të gjetur syzet për vizionin e afërt.

  Në këtë situatë duhet syzet me dy vatra (me korrigjim për vizionin e afërt dhe më shumë), ose dy palë syze - një për distancë, të tjera për afër. Një tjetër opsion - i ashtuquajturi vizion mono, një sy rregullohet për vizionin distancë dhe të tjera - në vizionin e afërt. Kjo mund të kryhet lente kontakti apo operacioneve speciale.

  Informacione nga artikullin "largpamje"