Droga për tuberkulozin mund të shkaktojë meningjit ndodhjen


Sipas një të ri në shkallë të gjerë studimi, trajtimi
Fëmijët që vuajnë nga tuberkulozi rezistent ndaj barnave
droga mund të çojë në pneumonisë rrezikshme
sëmundjet, duke përfshirë pneumonisë dhe meningjiti.

Kjo analizë u
kryer nga Instituti Kombëtar i Sëmundjeve Infektive (Kombëtare
Instituti për sëmundjet ngjitëse) në Afrikën e Jugut. Mësoni më shumë
21.500 raste të fëmijëve me sëmundje akute pneumonisë, dhe
edhe fëmijët, të cilët vëzhguan rezistencë kundër drogës
TB ka treguar një marrëdhënie të rrezikshme ndërmjet ndodhjes
pneumoni dhe trajtim tuberkulozi.

Analiza ishte
gjeti se infeksion akut pneumokokal mund të jetë
rezultat i trajtimit të tuberkulozit. Tetë nga nëntë fëmijët (89%) që
trajtuar për tuberkulozin, si rezultat vuajtur nga një prej
sëmundje pneumokokal, ndërsa në grup kontrolli frekuencë të
manifestime të sëmundjeve të tilla si pneumonia ose meningjit, ishte vetëm
18%.

"Të dhënat tona tregojnë se
përdorimi i barnave për të trajtuar fluoroquinones tuberkulozi,
rezistente ndaj barnave, duke çuar në zhvillimin e rrezikshme
Sëmundjet të tilla si pneumonia dhe meningjit. Kjo duhet të bëjë
Ekspertët e shohin terapi projektuar për të luftuar


sëmundje "- studiuesit shënim.