E drejta për jetënAktualisht jeton në dhjetëra mijëra njerëz të cilët kanë pasur transplantim të organeve. Secili prej tyre duhet, në mbështetje të organit të donatorëve, gjatë gjithë jetës imunosupresive të marrë - ilaçe për të parandaluar refuzimin. Ata duhet të merren çdo ditë dy herë në ditë dhe cilësia e këtyre barnave varet nga gjatësia e jetës së këtyre njerëzve. Baza e shtypjes imunitar janë dy droga - "Sandimun Neoral" (e cila është substancë aktive CYCLOSPORIN A), dhe "Cell-septumeve" (përbërës aktiv - mofetil mofetil). Të dy barna të prodhuara nga kompani të famshme evropiane farmaceutike, mjekët kanë njohur-transplantim i gjatë dhe aplikuar me sukses në shumë vende.Megjithatë, në prill 2008, pacientët transplantuar në parë e dëgjuar emrin "Maysept." Situata është kjo: me 2 gjysma e 2008 pacientëve me organet e transplantuara, propozon që të drogës Indian gjenerik, dmth analoge, drogës zvicerane "Cell-mur ndarës", i prodhuar nga "zgjidhja BIOTEC". Me të drogës "Cell-mur ndarës" nefrologëve ruse dhe miqve të transplantimit për mbi 12 vjet. Drogës është hetuar tërësisht, studiuar efektet përdorim, dozim, anësore. Futja e drogës është bërë me shumë kujdes. Papritmas, atje në tregun rus, një i panjohur, kudo por India, Nepali dhe Sri Lanka (ku një gjenotip krejtësisht të ndryshme njerëzore) janë përdorur drogë "Maysept."


Mjekët nuk e kanë parë këtë drogë, nuk e di se si, kush përdorin doza të drogës, efektet anësore që ajo ka.

Problemi është se mjekët mendonin zyrtarët nuk e kujdesit. Ankand, i cili fitoi të drogës "Maysept" nuk paraqet ndonjë ekspert në nefrologjisë ose transplantalohiyi. Një pacient vetëm vënë përpara faktit, kur ata erdhën në farmaci me një recetë për drogë zvicerane do të kthehet Indian.

Koordinatori i shërbimeve profesionale në nosologji i rrallë i shtrenjtë Formulari Komiteti RAMS Profesor Pavel Vorobiev beson se "shitja e kompanisë drogës" zgjidhja BIOTEC "do të marrë fitime të mëdha, sepse ajo shet shtet mbiçmuara.

Drogës "Maysept" duhet të kushtojë 2-2,5 herë më e lirë se produktit origjinal, por kompania e ekspozuar përgatitjen e tij për çmimin prej vetëm 12% më poshtë në origjinal. Gjithashtu, është e qartë se pa futjen e çmimeve të referencës për ilaçe esenciale segmentit zhvillimin e mëtejshëm të ofrimit të drogës të vendit do të shoqërohet nga skandali në rritje të korrupsionit. "

Aktualisht, lufta kundër "Maysepta" kohët e fundit u bashkua me Organizatën publik rajonal për të drejtën e pacientëve me Aftësi të Kufizuara i veshkave ndaj jetës ". Janë zhvilluar: një konferencë për shtyp në "RIA-Novosti" programe të folurit REN-TV dhe NTV. U dërgoi letra Presidentit të Rusisë në Minzrav, Rossdrav.

Me Rossdrava si organizatë, e cila ishte besuar për t'u marrë me këtë çështje ka marrë përgjigjen se aksionet Rossdrav ky shqetësim, por në ankand, e cila fitoi kompanitë indiane farmaceutike drogës, rëndësi kryesisht çmimin e drogës. Edhe pse në nëntor të vitit 2007, kreu Rossdrava, Yuriy Belenko tha: "përzgjedhja e aplikacioneve për pjesëmarrje në ankand do të marrë parasysh cilësinë e barnave. Ne nuk mund të përballojë për të eksperimentuar me pacientët, ata kanë nevojë për trajtime të besueshme efektive, veçanërisht për pacientët të cilët kanë pësuar transplantet e organeve. "

Në qershor Kongresi Ndërkombëtar i nefrologji mbajtur në Moskë.

Në këtë konferencë pjesëmarrësit u dhënë pyetësorët me një pyetje: "A keni përvojë dhe të drogës" Maysept "?". Ne kemi marrë më shumë se 300 forma e përgjigjes që i drogës nuk është i njohur si të përdorin drogën, askush nuk e di.

Nga "të drejtën për jetë" janë dërguar kërkesa për vendet e BE-SHBA dhe Kanada. Pyetja ishte nje: "A e keni përdorur një drogë" Maysept "" Ne mendojmë se nuk ka nevojë për të shpjeguar se çfarë përgjigje kanë marrë?.

Sa për transplantim kombëtare, mendimi i tyre unanim shprehur transplantologists drejtuese e Rusisë, kreu i veshkave transplantim dhe Mëlçia Transplatimi Instituti i Kërkimeve dhe organeve artificiale, MD, profesor Ian G. Moysyuk:


"Ky barnat xhenerike (strukturë kimike të drogës-kopje e molekulës, përmbajtja e substancës aktive e cila është e ndryshme nga origjinali) - mofetil mofetil prodhuar në Indi, nuk ka asnjë informacion shkencor sipas letërsisë botërore dhe as materialet transplantolohicheskuyu Kongresit. Unë pashë vetëm një referencë në provë të drogës në Indi në një numër shumë të vogël të pacientëve. Frika nuk janë pacientë të pabazuara për shkak të një prej generics indiane njëjta kompani kemi pasur përvojë të trishtuar i katër viteve më parë. Drogës nuk u bioekvivalenten vetëm drogës origjinale, por gjithashtu kishte efekte të rëndësishme anësore.

Pastaj kemi humbur transplante në disa pacientë. »

Situata nuk mund të mos shkaktojë ankth dhe pacientët dhe mjekët. Kjo mostër ulet disa mijëra pacientë janë ata që trajtohen atyre më shumë se nëntë vjet, ata janë përshtatur mirë në të.
Përkthimi i pacientëve në numër të madh në një muaj për një të panjohur, drogës nuk testuar nuk është përgjegjës parimet mjekësore ose shkencore as njeriut. Unë theksoj se kjo është një trajtim që garanton jetën. Nëse drogës do të ishte komplikime paefektshëm ose tolerohet keq, madje, humbja e organit të transplantuar. Pacientët që morën terapi transplantimit ka kohë që janë themeluar, takohet me mjekun çdo gjashtë muaj, një vit.

Pacientët me rajonet që jetojnë larg nga qendrat mjekësore mund të jetë në një situatë të vështirë pa mbikqyrje dhe pa mundësi të jashtëzakonshme.

Para gjenerik të marrë vendin e saj në praktikën e përditshme, ajo duhet të testohet - laborator dhe klinike. Një kopje kurrë nuk mund të tejkaloj të drogës origjinal. Në të mirë ajo do të përgjigjet. Për të kuptuar se kjo kërkon grupeve kërkimore në pacientët të qëndrueshme. Ekspertët në fushën e transplantimit duhet të sillen në një vendim kolektiv ku dhe si t'i shpenzojnë ato. Pastaj, edhe në qoftë se vullneti i përgjithshëm nuk e efektshme, kjo nuk do të sjellë dëm të pacientëve sepse pacientët do të jetë nën mbikëqyrjen e profesionistëve.

Vetëm atëherë mund të përcaktojë nëse ajo është në mënyrë adekuate i efektshëm i përgjithshëm dhe se si ajo ndryshon nga produkti origjinal në spektrin e efekteve anësore. Kjo është një punë e gjatë dhe e lodhshme, studime duhet të kryhet më shumë se një muaj, sepse kjo është një përgatitje për jetën.

Transplantimi degë shumë specifike e mjekësisë. Këtu, si në vende të tjera, një rezultat i rëndësishëm afatgjatë. Arritjen e tij varet nga shumë faktorë, ku secila prej tyre, pa marrë parasysh sa e vogël mund të duket për dikë mund të jenë kritike. Pacientët mbështetje Ilaçet me organet e transplantuara, droga e cilësisë, ndërveprimin e tyre me njëri-tjetrin të gjithë jashtëzakonisht i rëndësishëm.

Pra, çdo zbatimi medicinale në këtë fushë kërkon kujdes të veçantë, i matur.

Gjej më shumë detaje në lidhje me atë që po ndodh aktualisht me futjen e tregut rus drogës "Maysept" ju lutem vizitoni Shoqëria aftësi të kufizuara, DREJTË pacientëve renale 'në jetë »www.nefrohelp.ru

Materialet e siguruara nga të organizatës nefrobolnyh "drejtës për jetën".

Diskutoni komuniteteve:

  • Dializë
  • Dështimi i veshkave
  • Transplantimi i organeve