Rregullat e jetës pas operacionitA është e mundur për të parandaluar ndodhjen e shkëputje retinal

Në disa raste, e pamundur. Nëse keni miopi ose retinës distrofi, duhet të ekzaminohet rregullisht nga një okulist, dhe nëse trajtimi i nevojshëm në kohë parandaluese. Për të parandaluar shkëputjen e retinës duke përdorur një lazer apo me ultratinguj.

Kur ndryshimet tejdukshëm mund të jetë një operacion për të zëvendësuar atë.

Për të parandaluar dëmtime të syrit që janë një shkak i zakonshëm i shkëputjes retinës, veçanërisht në të rinjtë duhet të ndjekin parashikimi, masat dhe rregulloret e sigurisë themelore si në vendin e punës, dhe në shtëpi.


Si të gërmoj pika sy

Gjashtë javë para pas operacionit, ju do të duhet të gërmoj pika e tyre sy anti-inflamator në sy operuar. Mëso për të bërë atë të drejtë!

Në krye pika futje pikë-pikë le poshtë disa vite më parë. Shih ajo duhet të jetë lart. Butësisht tërheq qepallë më të ulët poshtë dhe zakapayte përsëri rënie. 1-2 pika është e mjaftueshme. Shmangni prekjen maja pikatore e lëkurën e qepallat dhe qerpikët.

Nëse mjeku juaj ju ka urdhëruar disa mjekësi, atëherë ato duhet të zbatohen në intervale prej 20 deri në 30 sekonda. Për çdo të drogës duhet të ketë tubth e vet. Në rast se ju përdorni pipettes të veçanta, ju duhet një herë në ditë në vlim ata për 15 20 minuta.Këshilla për një shërim të shpejtë

Për periudhën postoperative ishte i qetë dhe sa më shpejt të jetë e mundur, ndiqni këshillat e ekspertëve tanë:

 • Ju ndiqni mode e synuar;
 • nuk e fshij sytë tuaj operuar duart dhe mos klikoni mbi të;
 • kur ju keni marrë një dush ose banjë, të mbajtur ujë dhe ujë me sapun nuk bien në sy. Për ta bërë këtë, ajo mund të jetë e mbyllur me leckë garzë sterile dhe suva. Pas dush preferohet pikoj sy dezinfektues pika;
 • jashtë, përdorni syze dielli;
 • Shmangni ekspozimin e mprehtë sy operuar ndryshimet e temperaturës: 3 muajve të parë pas refren kirurgjisë nga saunë, pishinë, dhoma me avull;
 • ose të heqë ashpërsinë;
 • brenda 3 muajve pas refrene operacionit nga puna fizike, veçanërisht lidhur me prirjen e kokës;
 • për të rritur në dysheme ose që nuk e bëj dhe mbledhje;
 • Shmangni duke bërë lëvizjet e papritur kokën, imagjinoni që ju keni në kokën tuaj me një gotë me ujë dhe ju duhet të lëvizë aq ngadalë, në mënyrë që të mos derdh ujin;
 • aplikoni grim sy mund të jetë jo më parë se 2 muaj pas operacionit;
 • duhet të përjashtohet tërësisht sportive për 3 muajt e parë pas operacionit.

  Me kalimin e kohës, ju mund të filloni duke bërë ushtrime në mëngjes, për të notuar, vraponte për sport dhe stërvitje të tjera të palidhur me tronditje të mprehtë dhe trupin energized (përjashtuar tërësisht kandidon për distanca të shkurtra, zhytje, hipur në kalë, pesha heqjen, boks);
 • Mos ngisni makinën derisa syri nuk është shëruar plotësisht.
 • Informacion nga artikullin "reparti retinës"