Ndjenja që ndodhin pas jush kanë mësuar lajmin


 • Ndjenja që ndodhin pas jush kanë mësuar lajmin
 • Ndjeheni prindërit
 • Krizë
 • Ndjeheni vëllezërit
 • Reagimi i shoqërisë
 • Si të takohen ballë për ballë me situatën e re
 • Çfarë fëmija ynë
 • Pse vonuar ynë fëmijë mendor
 • Çfarë ne e bëmë të gabuar

 • Ndjenja që ndodhin pas jush kanë mësuar lajmin

  Zakonisht fëmija është i lindur - një ngjarje të lumtur. Ne kemi pothuajse çdo shtatzëni është i kërkuar, e planifikuar me kujdes dhe të respektohen në mënyrë rigoroze nga mjekët. Pas kaq shumë muajsh pritje të gëzueshme, më në fund, bota nuk është anëtar i ri i familjes, dhe ne të gjithë jemi shumë të lumtur.

  Por ndonjëherë lumturia është i paplotë, sepse fëmija nuk i plotëson pritjet tona.

  Ne duhet të dimë se 3% e të gjithë të sapolindur jetojnë me keqformime të rënda të shkaktuara nga shikimi gjatë lindjes. Në çdo familje, çdo vend mund të lindë një fëmijë me prapambetje mendore ose i shëmtuar. E ashtuquajtura rrezik biologjik shoqëron çdo ofrimit, rrezikun e të cilit çifti, në pritje të një fëmijë, si rregull, shpesh pa ditur.

  Në disa raste, vonuar mendor nuk është krijuar për shumë vite, dhe vetëm kur fëmija fillon të ecë në shkollë, ai gjeti disa dobësi. Në raste të tjera, duket shumë më e vështirë, dhe madje edhe gjatë lindjes së një fëmije janë këto karakteristika, duke treguar paaftësinë e tij mendore të tilla si sindromi Down në kur ka defekte të lindjes që janë identifikuar lehtësisht me sëmundje.
  Në raste të caktuara, fëmija i vonuar mendor - është gjithmonë një sfidë e vështirë për prindërit. Megjithatë, më mirë herët për të ardhur në kushtet me realitetin, sa më parë që të jetë në gjendje për të siguruar mbështetjen e nevojshme për fëmijën.

  "Kur kam thënë se ajo dukej mua se çdo gjë u kthye se ish nuk do të kthehen dhe unë kurrë nuk do të jenë të lumtur.

  Unë ndjeva disa dhimbje e humbjes pariparueshëm. Tani unë e kuptoj atë si dhimbjen e humbjes së një fëmijë, të cilën unë e pritur. "


  Ndjeheni prindërit

  Zakonisht shtatzënia prozhyvayetsya çift i emocioneve pozitive. Këto muaj janë për të forcuar marrëdhëniet midis tyre, për të vendosur qëllimet e përbashkëta.

  Në këtë periudhë të zhvilluar plane për të ardhmen, e cila përfshinte vajzën e tyre apo djali është gati për të ardhur në familje, dhe disa edhe të fillojnë të ndërtojnë iluzione si për atë që përmban dhe aftësitë do të kenë fëmijën e tyre. Natyrisht, kur ata duan të besojnë në "përrallë e bukur." Por një djali apo vajza, të bukur dhe të përsosur në çdo mënyrë, nuk ekziston.

  Çfarë më mirë që të ketë një fëmijë me aftësi të kufizuara ose pa - këtë temë ju keni diskutuar shumë më herët se prindërit e tjerë.

  Herët ose vonë, ju jeni të informuar se fëmija juaj ka prapambetje mendore, është duke përjetuar një krizë të vërtetë, ajo është e vështirë për të rënë dakord me atë që tha mjeku, ju jeni i frikësuar dhe përfshiu larg, të gjitha planet tuaja papritmas u shemb, objektivat e përgjithshme ishin të paarritshëm.

  Future jo, nuk është diçka e zezë, jo-ekzistente. Një ëndërr e mrekullueshme e atësisë dhe amësisë në një makth. Pashpresë e bën situatën tragjike. Gjithashtu, ju doni të dini të vërtetën dhe ende nuk mund të marrë atë, dhe ajo është se të metat mendore është e pashërueshme. Menjëherë ka pyetje të tjera të paqarta.

  Para së gjithash, ju përfshijnë dyshime: A është kjo e vërtetë? Mos gabim mjekët?

  Pastaj ju të përpiqen për të gjetur shkakun: Pse ndodhi kjo? Përse ne? Çfarë kemi bërë gabim? A ekziston mundësia e trajtimit?

  Dhe pas duke menduar për të ardhmen: Çfarë do të ndodhë me fëmijën tonë? Në çfarë kujdes ai do të duhet?

  Do të shërbejë veten e tij?

  Këto pyetje, në shumë raste është e pamundur të përgjigjen menjëherë. Përveç kësaj ju filloni të ndjeni ndjenjat negative për veten e tyre, për burrin e tyre, ose gruan dhe fëmijën tuaj.

  Këto ndjenja fillestare janë të natyrshme.

  Shumë shpesh prindërit bien në shkallë ekstreme të dëshpërimit. Ju mund të ndjeni një ndjesi turpi për të menduar se ishin të dënuar për diçka, të fillojnë të ndjehen keq për veten ose për të dyshuar veten e tyre. Disa prindër madje prirur të besojnë se ajo nuk është fëmija i tyre, dhe shpesh duan vdekjen e tij. Po ashtu, ju mund të ndjeni një ndjenjë e trishtim dhe dëshira ne faj?% B

  1 ose burri juaj (gruaja) se ka ndodhur me fëmijën, duke rritur vështirësinë hasur në marrëdhënien tuaj vetëm në një kohë kur dashuria dhe mbështetja reciproke janë më të rëndësishme.

  Këto faji i pabazuar: Në shumicën e rasteve të vonuar mendor të shkaqeve të panjohura ose është fiziologjike, kështu që është e pamundur për të kontrolluar. As babai as nëna as i pafajshëm.


  Krizë

  Në mënyrë tipike, secili person është duke kaluar krizën e saj më vete. Unë nuk gjithmonë kanë një atë dhe një fëmijë me aftësi të kufizuara duke përjetuar të njëjtat ndjenja në të njëjtën kohë. Mbani në mend se çdo prind dhe çdo nënë në krizë, në varësi ritmin e tyre të jetës dhe në përputhje me karakteristikat e tyre individuale.

  Megjithatë, është e rëndësishme që në këtë kohë të komunikuar me njëri-tjetrin dhe të ndajnë eksperiencat e tyre me njerëz që janë afër dhe mund të ju ndihmojë. E pra, në qoftë se ju flisni për problemet e fëmijës tuaj me anëtarët e tjerë të familjes. Ju nuk keni për të dyshoj nëse janë apo jo të mbështetet në ndihmën profesionale apo mbështetje morale ndaj të tjerëve ku ju nevojë për të. Shumë e rëndësishme është fakti që ju mund të hapur shprehin ndjenjat e tyre. Pjesëmarrja në një grup të quajtur "New Prindërit", e cila lehtëson kontaktet mes familjeve që e gjejnë veten në të njëjtën pozitë, lejon për të ndarë përvojat e tyre dhe të gjejnë mënyra të papritura për të zgjidhur problemet në këtë periudhë fillestare.  Në mënyrë tipike, si ju keni adaptuyetesya situatën e re po shkon nëpër disa faza të ndryshme, ndonjëherë ju dëshironi të qëndroni një, ndonjëherë ju dëshironi të ndani ndjenjat tuaja me dikë, veçanërisht me një të dashur apo edhe me të huajt rreth jush. Kështu, pa e kuptuar atë dhe duke ndarë me të tjerët ndjenjat tuaja, ju do të shpejt gjeni se fëmija juaj - është, para së gjithash fëmijën tuaj, atëherë ju do të vini re se ajo do t'ju sjellë kënaqësi dhe gëzim dhe tërë ankth e që ju e mbushur me lindjen e tij, tani të shpërndara, ose të paktën jo aq serioze sa keni menduar.  "Në një kohë kur ajo dukej se gjithçka u shemb, nuk e bëjnë kuptim dhe mjerim të ju vendos në një situatë nga e cila nuk ka ikur, ai është ky mjerim, kaloi gradualisht në gëzimin e hapjes së një cilësi të përhershme pozitive të fëmijës sonë"


  Ndjeheni vëllezërit

  Nëse ju nuk keni fëmijë, ju duhet të jenë të vetëdijshëm se ata mund të shfaqin zilinë dhe xhelozinë ndaj fëmijës së saj, sidomos kur prindërit harrojnë ose thjesht duke mos ditur për këtë, vetëm i kushtoj vëmendje për të gjitha.

  Është e rëndësishme që të njohin dhe të kujdesen për ndjenjat e vëllezërve dhe motrave një fëmijë me prapambetje mendore. Duke u përpjekur për të krijuar një atmosferë në familje, në të cilën fëmijët do të jetë i lirë në manifestimin e ndjenjave të tyre, si pozitive dhe negative.

  Kjo është mënyra më e mirë për të miratuar një familje të re e fëmijëve. Nëse fëmijët do të jenë të lirë për të treguar ndjenjat e tyre në familje, për shembull, për të shprehur dyshime, ankth drejt një vëlla apo motër me probleme dhe të shprehin mendimet negative, emocionet e tyre do të jetë më e lehtë që të rri në drejtimin e duhur nga ana e besimit dhe biseda kuptimplote.

  Merrni një fëmijë me prapambetje mendore gjithashtu kanë të drejtë për një fëmijëri të lumtur. Ndonjëherë pamja e fëmijës në familje, prindërit imponojnë fëmijëve të tjerë përgjegjësi të tepruar për t'u kujdesur për të. Ndërkohë, vëllezërit dhe motrat e tij, gjithashtu, kanë të drejtë në kohë të lirë për këtë ndeshje. Ata nuk duhet të kthehet në këtë fëmijë infermiereve dhe vazhdimisht monitorimin e tij çdo veprim.

  Në fillim, ju nuk keni nevojë për të kërkuar atyre më shumë se ajo që ju do të kërkojë ndihmë në kujdesin e fëmijëve pa probleme në zhvillim.

  Në përgjithësi, në qoftë se fëmijët e tjerë të ndjehen vëmendjen dhe dashuri nga prindërit mendojnë se ata kanë familje shesh lojërash të sigurt, ata do të përjetojnë emocione pozitive, dhe do të ndihmojnë vëllanë e tyre të ri ose motër. E pra, kur fëmijët e tjerë marrëdhënie me fëmijën - pavlefshme lindin spontanisht nëpërmjet lojës dhe pranimit të ndërsjellë, jo nga prindërit të pengesave. Qëndrimet e prindërve ndaj fëmijës së re ndikon fuqimisht qëndrimin për vete fëmijët e tjerë. Përfundimisht, kur ju dhe fëmijët tuaj do të zgjidhen problemet në një nivel emocional, familja do të përmirësojë jetën e përditshme.

  Dhe pastaj ju duhet të mendoni me qetësi se si shoqëria mund të arrijë mirëkuptim.


  Reagimi i shoqërisë

  Presioni nga shoqëria është shumë i madh, kështu që një nga hapat e parë që ne duhet të bëni - është që të krijojë marrëdhënie me njerëzit e tjerë. Disa prej tyre do të ju përshtatet, thjesht e quajtur, dhe të interesuar në djalin tuaj të vogël apo vajzën. Të tjerët do të dalë menjëherë, sepse ata nuk e dinë se si ata duhet të trajtojnë kjo është një situatë e çuditshme. Ne duhet të mbajnë në mend qëndrim negativ nga të tjerët është se ne mund të shkaktojë probleme dhe dhimbje, kështu që është e rëndësishme që ne ishim në gjendje për të përgatitur paraprakisht për të kapërcyer situata të tilla, dhe ata nuk do të mund të na sjellë dëm.  Në thelb, ne kemi nevojë të dimë se si ne jemi duke bërë më të natyrshme në trajtimin e njerëzve në mënyrë shumë më mirë dhe ata na trajtojnë. Nëse do të pyesni se çfarë problemi është në fëmijën tonë, ajo është e mirë për t'iu përgjigjur në mënyrë të hapur dhe të drejtpërdrejtë se të vonuar mendor të fëmijëve. Disa të kuptojnë dhe të ofrojnë ndihmë. Të tjerë mund të refuzojnë ta bëjnë këtë thjesht sepse një fëmijë me aftësi të kufizuara. Shumë prej tyre janë mendimi paragjykime - shkaku frika tepruar i panjohur.

  "Ajo duhet të pranojnë se njerëzit me të cilët ne kishim për të jetuar krah për krah, nëse e familjes, fqinjët apo banorë të tremujorit tonë - Andheri trajtuar gjithmonë shumë mirësi.


  Nëse dikush dikur që ka ndodhur, natyrisht, rrallë - tregoi trajtim joadekuat, unë ndjeva lënduar, por jo për veten e tij, si më parë, ose biri, dhe për personin që e bëri kështu dhe që i mungonte takt, të sillen në mënyrë të ndryshme "

  Babai i një fëmije pesë-vjeçare me prapambetje mendore dhe paaftësi të tjera të rënda fizike zgjodhi për vete pas një pozicion të saktë: "Është e qartë se ajo është parë, kur ne kemi kryer atë jashtë. Të gjitha të ndjehen kureshtje kur ata shohin diçka parë kurrë më parë. Unë vetë kurrë nuk kam parë një fëmijë të tillë, ndërsa ai nuk ishte këtu, dhe ndoshta edhe unë u kthye për të parë në të.

  Kjo nuk është e keqe, por një interes natyror "

  Dhe në fund, mos harroni se të gjithë të sapolindur, pavarësisht nëse ato kanë një aftësi të kufizuar apo jo ajo kërkon kujdes dhe vëmendje. Ju duhet të marrë fëmijën tuaj si ai është të duash atë, ta ndihmojë atë, të luajnë me të, veshje atë, ushqim, lani, etj, sepse ajo ka të njëjtat nevoja që çdo fëmijë tjetër.


  Si të takohen ballë për ballë me situatën e re

  Nëse të metat mendore fëmija juaj ende nuk është vendosur, por disi ju mendoi ai, të kenë guximin për të larguar të gjitha dyshimet. Shumë prindër për muaj dhe madje edhe vite të shikuar fëmijën tuaj, duke e ditur se ai nuk është duke zhvilluar krejt si ajo duhet të jetë - dhe, megjithatë, nuk guxojnë të përballen me realitetin e ashpër.  Ju duhet, sa më shpejt që të jetë e mundur, të konsultoheni me një ekspert të besueshëm që ai të ju informuar në mënyrë adekuate problemin fëmija juaj. Ky informacion do të shërbejë si bazë kështu që ju mund të marrë hapa të caktuar për të ndihmuar fëmijën tuaj të zhvillojnë më harmonike.

  Apeloj te ju, etërit, se që nga lindja e fëmijës janë të vetëdijshëm vonuar tij mendore dhe të cilët mund të mos kenë lënë jashtë tronditjes fillestare. Unë kërkoj që të jetë realiste. Ky fëmijë, si çdo tjetër, ka nevojë për kujdesin tuaj. Fëmija juaj duhet të hani, gjumë, të jetë i pastër. Ai gjithashtu e nevojshme dashuri dhe dashuri, si çdo porsalindur tjetër.

  Ju mund të pyes veten pse ju nuk e kishte vënë re se fëmija juaj është e mirë. Në të njëjtën kohë të zhduket ankthi fillore, dyshimet dhe frikën që ju ndjeu kur ata mësuan për problemet e fëmijës suaj.

  "Ju më fal dashuri dhe një ndjeshmëri të jashtëzakonshme për të ndjehen ju nuk keni nevojë fjalë. Një gjest i vetëm, dashuri, pamje ose një frazë që vetëm unë mund të shoh - për të bërë komunikimi ynë me shume afërmit ... Tenderness, e cila u rrit në mua për shkakun tuaj, unë kurrë nuk do të kishte vuajtur qoftë se nuk ishin ju. Pa ty unë nuk do të dinë se çfarë mirëkuptim dhe tolerancë për njerëzit. Të gjitha këto cilësi thjesht nuk mund të vijë tek unë, nëse nuk do të ishte ti, pak e mia "


  Për të ndihmuar në mësimin tuaj se si të trajtojnë një fëmijë me nevoja të veçanta, do të përpiqem të përgjigjem disa pyetjeve që ju keni. Unë jam i sigurt se ata janë shumë më shumë dhe ata të ju shqetësoj, ashtu si ato që ne do çmontimit më poshtë:


  Çfarë fëmija ynë

  Në disa raste, diagnoza është e hershme, përfundimtar dhe i plotë që nganjëherë mund të sigurojë prindërit. Sindromi poshtë është vendosur në të sapolindur është shumë e shpejtë dhe është në shkelje të kromozomeve. Ajo karakterizohet nga një numër të karakteristikave të jashtme dhe të vonuar mendor. Ajo prek 1 në 600 të sapolindur dhe mund të ndodhë në çdo familje.  Diagnoza e sëmundjes herët. Një ekspert me përvojë zbulon dyshuar sindromën Down me pamjen e tyre dhe vendos një diagnozë të pagabueshme të marra nga kromozomet në gjakun e porsalindur. Kështu, siç u përmend tashmë, gabim në diagnozën eliminuar tërësisht në qoftë se një studim duke përdorur testin kromozomeve, e cila konsiston për të bërë qelizat të rriten dhe pastaj pas trajtimit të veçantë ata konsiderojnë janë kromozomet nën një mikroskop.

  Edhe pse shkaku kryesor i sindromin Down nuk është e njohur në të gjitha rastet e sëmundjes fëmija ka një kromozom shtesë. Kromozome - një formacion i vogël qelizë, që përmbajnë gjithë informacionin e gjenetik (gjene).

  Çdo qelizë në trupin e njeriut ka një seri të plotë normal të kromozomeve, dmth 46 kromozome ose 23 çifte të tyre. Në secilin nga këto çifte, një kromozom vjen nga veza e nënës dhe tjetri nga spermës së babait. Pra ajo përfshin total - 46 kromozome.

  Në fëmijët me DS kanë një kromozom shtesë në çdo palë 21, duke e bërë numrin e përgjithshëm të kromozomeve në të cilat kromozomi 47. Ky çift vetëm 21 Shkaqet Poshte sindromi shtesë. Ndërkohë që askush nuk mund të themi me siguri se çfarë kromozomi ekstra fëmija është gjithmonë prish zhvillimin normal të trurit. Për shkak se fëmijët me sindromin Down gjithmonë duket prapambetje mendore.  Prania e kromozom shtesë në çiftin 21 ndikon në zhvillimin e embrionit, duke shkaktuar më vonë në vonuar mendor të fëmijës dhe veçoritë karakteristike fizike (veshë të vegjël, sytë e ngushta, sytë vazhdimisht në rritje, të armëve të shkurtra, bust dhe kreu i një fëmije të vogël më pak aktive se sa fëmijët e tjerë etj)

  Në raste më të tjera të diagnostikuara gjatë muajve dhe madje edhe vite. Kjo kërkon ekzaminim mjekësor të shumta të një numri të madh të testeve dhe analiza të mëtejshme.

  "Në çdo rast, edhe në qoftë se mjeku njofton diagnozën në një mënyrë shumë të butë dhe i vëmendshëm edhe në qoftë se shërbimi stimulim në fillim do të funksionojë si duhet, dhe madje edhe në qoftë se ne prindërit të cilët kanë provuar gjithçka për përvoja ime personale do të ndihmojë prindërit të reja për herë të parë e gjeti veten në një situatë - një përplasje me realitetin është gjithmonë mizor, gjithmonë dhemb "


  Ju nuk mund të supozojmë se përmes diagnostikimit mund aktualisht të përcaktuar se kur një fëmijë mund të ecin, të flasin ose të bëjë asgjë vetë.


  Pse vonuar ynë fëmijë mendor

  Shkaku apo etiologji të vonuar mendor në disa raste, si në sindromin Down mund të shpjegohet. Edhe pse kromozomi ekstra mund të ndodhë si spermës nga babai dhe nëna e vezës, probabiliteti i shfaqjes së saj është e lartë nëse një grua vendos për të lindur në moshën 35 vjeçare. Me fjalë të tjera, një grua më të rinj se 35 vjet është më pak të ngjarë që të ketë një fëmijë me sindromin Down sesa gratë më të vjetra se një moshë të caktuar.

  Por edhe në gratë e reja është një rrezik i vogël. Që një përqindje e madhe e të porsalindurve është nëna më e re se 35 vjet, ajo nuk është për t'u habitur që shumë fëmijë me sindromin Down është i lindur me nënat e reja. Ju gjithashtu duhet të shpjegojë se probabiliteti i një fëmijë të sëmurë nuk është e lidhur me numrin e shtatzënive amtare.

  Në shumë raste, shkaku i vonuar mendor është i panjohur për shkencën moderne, por mjekët gjithmonë do të ju ndihmojë zgjidhjen e problemeve mjekësore fëmija juaj nuk kanë të bëjnë me shkakun e paaftësisë së tij.


  Çfarë ne e bëmë të gabuar

  Kjo është një nga pyetjet e para që lindin nga prindërit e tyre si ata të mësojnë në lidhje me problemet e fëmijëve të tyre.

  Shumë prindër mendojnë se ata kanë bërë diçka që "shkaktuar" sindromi Poshte në fëmijën e tyre. Kjo nuk është e vërtetë. Sindromi poshtë shfaqet në fazat e hershme të zhvillimit të embrionit, tashmë në konceptim, kur embrioni merr një kromozom shtesë.

  Disa prindër pyesin nëse SST të shkaktojë probleme në fëmijën e tyre. Përgjigja nuk është, sepse prej sëmundjeve ngjitëse seksuale nuk janë të favorshme për transferimin e embrionit kromozom shtesë. Shumë prindër janë të shqetësuar në lidhje me idenë se sindromi Poshte ndodh sepse gjatë shtatzënisë ishte diçka që mund të shkaktojnë atë (për shembull, nëna e fëmijës ndjerë frikë, morën drogë apo alkool).

  Përgjigja është e njëjtë: nuk ka. Çdo gjë që ndodh pas konceptimit dhe gjatë shtatzënisë mund të provokojë sindromën Down. Në përgjithësi, asnjë nga të cilat është kryer prindërit, jo anomalitë kromozomale të shkaktojnë në fëmijën.

  Diskutoni komuniteteve: prapambetje mendore ose çmenduri