Buzëqeshje e mbron zemrën

Pak kujton këngë qesharake nga karikaturë e fëmijëve famshme
që do të jetë e gjitha buzëqesh nga çakmak, dhe elefantët, dhe madje edhe kërmijtë pak.
Megjithatë, këto të njohura si buzëqeshje që ndikon në shëndetin e kërmijve, por për
Njerëzit si shkencëtarët zbuluan kohët e fundit amerikane buzëqeshje është
ilaç efektiv për stresin dhe madje edhe nga sëmundje të zemrës.

Studimet e vazhdueshme të pushtetit të madh terapeutik
Shkencëtarët Smiles nga Universiteti i Kansas Tara Kraft dhe Sara përbashkët Presman gjithë
buzëqesh në dy kategori të gjera. Kategoria e parë përfshin buzëqeshje standarde,
në të cilat shfrytëzohen vetëm muskujt rreth gojës, e dyta - të ashtu-quajtur

Buzëqesh Duchenne në të cilën njerëzit buzëqeshje gjerësisht dhe në proces nuk përfshijnë
vetëm muskujt e gojës, por përballet me të gjithë. Atëherë hulumtuesit ftuar 169
Vullnetarët janë të ndarë në tre grupe. Për secilin grup të konsoliduar
një shprehje e fytyrës - neutral, buzëqeshje standarde ose dritë
grin "në të gjitha 32 dhëmbët."

Gjatë kryerjes së operacioneve të ndryshme hulumtuesit e matur
norma e zemrës dhe stresi nivelet e pjesëmarrësve të studimit pastaj
bërë konkluzion i padiskutueshëm se buzëqeshje të çdo lloji ka një efekt pozitiv
pothuajse të gjithë parametrat vital personi. Për më tepër, ajo ishte
gjeti se edhe buzëqeshja e panatyrshme zvogëlon frekuencën


norma e zemrës dhe kështu në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Bazuar në rezultatet e këtij studimi Presman Sarah këshillon të gjithë
buzëqeshje edhe kur tejkalimin një humor të keq dhe të ligët "nostalgji
e gjelbër. " Ne duhet të kujtojmë se një buzëqeshje është jo vetëm armë e fshehtë
optimistët, por edhe droga kundër sulmit në zemër dhe një mënyrë e madhe
reliever stres dhe një pengesë për zhvillimin e depresionit. Shumë të dobishme dhe
e qeshur, ka edhe një teknikë të veçantë - një terapi të qeshur. Qeshura është e madhe
trajnon traktit respirator, relakson muskujt dhe heq stresin. Buzëqeshje,
qesh më shumë dhe të jetë të shëndetshme!