Çrregullime të të folurit - stuttering


 • Stuttering
 • Shkaqet e stuttering
 • Çfarë ndodh kur stuttering
 • Trajtimi i belbëzimit

 • Stuttering

  Ajo ofron një ndikim të tillë mbi personalitetin njerëzor të folësit se njerëzit me çrregullime të gjuhës shihet stereotipe si njerëzit me probleme të rënda personale, edhe pse kjo nuk është e vërtetë.
  Një lloj i çrregullimit është stuttering. Kjo arrhythmias dhe gjuhë të butë që krijon vështirësi në komunikim gojor. Çdo njeri është me ndërprerje ajo. Në gjuhë normale e njeriut thotë se 7-10 për qind e ndërprerje. Kjo është në formë të përsëritjes së fjalëve ose frazave (tingujve, uh, mmm, ose qan) të caktuara. Megjithatë, kur një pushim në të folur është më shumë se 10 për qind - që është stuttering.  Ndërsa për shumicën e njerëzve kjo është konsideruar si diçka e vetja zaykayuschyesya qarta të ndjehen të vështirë të pabesueshme duke përdorur gjuhën e folur në jetën e përditshme. Bota stutters 1 për qind të popullsisë, ose 60 milion e gjashtë miliard njerëz. Shumë komunikimi i përditshëm është një luftë e vazhdueshme.


  Shkaqet e stuttering

  Më stuttering ndodh në një moshë të re, e cila nuk është honed aq automatik të folurit. Të kontribuojë në zhvillimin e reaksioneve stuttering stresit (frikës, vdekjes së një të afërt, të kafshëve të preferuar, divorc prindëror, skandalet e familjes, etj), shkaku i stuttering - gjithmonë një fëmijë.


  Për stuttering mund të duket si një çrregullim fjalim si ajo thërrisnin, në të cilin pacienti thotë atë sa më shpejt, ngadalë, me zë të lartë, atëherë me zë të ulët - një karakteristikë qortimi e sëmundjes dhe ataksia gjuhës njohur ndryshe. Vërtetë stuttering rritet me zemërim, ul në një atmosferë të relaksuar, zaykayuschyesya njerëz këndojnë mirë.


  Çfarë ndodh kur stuttering

  Stuttering - rezultat i muskujve korrente dhimbje aparatin e të folurit: disa muskuj të shkurtër shkurtime të çojë në përsëritje pavullnetshme e tingujve dhe rrokjeve (stuttering clonic) individuale, të rënda kontraktimet e muskujve të zgjatura duke shkaktuar gjuhën vonesë (stuttering tonik); shpesh formë e përzier e stuttering kur kombinuar të dyja llojet e çrregullimeve.

  Duke e muskujve të aparatit të folurit dhimbje barku ndonjëherë bashkua dhimbje të muskujve të përballet dhe gjymtyrë.

  Stuttering shoqërohet shpesh me stres dhe ankth. Ndërprerja e gjuhës në stuttering është e ndryshme. Është përsëritje e mundshme e tingujve apo rrokjeve, blloqe heshtje tingujt e panatyrshme që shtrihen, përballet person apo politikë. Nëse fëmija juaj ndryshon përsërit ose zapynayetsya në shqiptimin e fjalëve ose frazave, të marrë më afër një vështrim në të. Gjuha Neplavnyy mes moshës prej dy deri në shtatë vjet është normë. Por të mësuarit për të kuptuar dhe përdorur gjuhë - një kohë të gjatë dhe të komplikuar. Shumë fëmijë të kuptuar atë para se ju mund të shprehë mendimin tuaj në formën verbale.

  Gjuha e pasigurt dhe përsëritja e gjuhës në fëmijët është normal. Por në qoftë se ata janë të lidhur shumë shpesh me stres apo sjellje yzbehayuschym, ajo mund të tregojë fillimin e stuttering. Simptomet e mëposhtme tregojnë fazën fillestare të stuttering:

 • Përsëritja e shpeshtë e fjalëve.
 • Dashuri zgjatur.
 • Shmangia situatë të komunikimit, frazën: "Unë nuk mund të them."
 • Shfaqja vjen keq.
 • Lloj intensive të muskujve të fytyrës dhe të qafës dhe të zërit.
 • Gjuha rritet papritura në vëllimin e zërit.

 • Trajtimi i belbëzimit

  Korrigjimet stuttering - punë psikolog. Nëse shkaku i stuttering është trauma, pediatër mund t'ju rekomandojë tek një neuropsikiatër.

  Ka disa mënyra me të cilën ju mund të zvogëlojë rrezikun e stuttering në fëmijën tuaj. Para së gjithash, ju duhet të kuptojnë qartë nëse ju jeni një shkak i stuttering në fëmijën tuaj. Ndryshimet që ju bëni në lidhje me mënyrën tuaj të të folurit, të regjimit NPT dhe të provokojë një efekt pozitiv në fëmijën tuaj.

 • Flisni ngadalë dhe pa probleme.
 • Merrni një pushim në të folur, sidomos në një kohë kur fëmija thotë fraza, ju nuk e bëni. Kjo lejon që fëmija juaj të them diçka tjetër, por ju koha për të menduar për atë që fëmija juaj ka për të thënë.
 • Pyesni për më pak, të bëjë më pak ekipe.

  Pyetje të ushtrojë presion mbi fëmijën, ai ndjen një afat kohor për përgjigje. Frazat më të mira dhe komentet fillojnë me fjalët "Le të", "Çfarë lidhje?" "Çfarë mendoni ju?"
 • Informacion nga artikullin "stuttering"