Defekte, të shoqëruar nga cianozë


 • Tetralogji e Fallot
 • transpozimi i arterieve të mëdha
 • Kullimit anormal i venave pulmonare
 • Anomalitë më të ndërlikuara

 • Kur defekte janë të shoqëruar nga gjaku arterial cianozë, e cila është trupi përmban pak oksigjen se normale. Kjo lëkura bëhet ngjyrë kaltërosh, që ka cianozë. Nëse cianozë të moderuar, ajo duket si një "cheeks rozë." Nëse cianozë të rëndë, lëkura kthehet blu të errët. Ashpërsia e cianozë mund të ndryshojnë me moshën, me aktivitet fizik.
  Tetralogji e Fallot  Tetralogji e Fallot përfshin 4 komponentë.

  Së pari dhe më kryesorja - ventricular septal defekt. Kjo është një vrimë e madhe në mes të dy ventricles, duke e lejuar gjakun blu venoz nga barkushe të drejtë të bjerë në të majtë.

  Nga atje ajo shkon në aortë dhe pastaj shpërndan trupin, pa rënë në mushkëri për të ushqyer kislorodom.Vtoroy komponent të rëndësishëm të tetralogji së Fallot - stenozë (ngushtim) të pulmonar arterie apo valvul hapësirë ​​podklapannoho. Ngushtim kufizon rrjedhjen e gjakut në mushkëri. Ashpërsia e stenozë ndryshon në detey.Dva ndryshme tetrads komponent tjetër përfshijnë drejtë mur ventricular është shumë më e trashë se normale, dhe aorta është e vendosur vetëm mbi defekt ventricular septal.


  Të gjithë së bashku ajo shkakton cianozë në lindje ose më vonë në fëmijëri. Në këta fëmijë cyanotic ndonjëherë mund të ndodhë me sulme të shpejta të frymëmarrjes, ose humbja e vetëdijes.


  Në fëmijët më të vjetër gjatë ushtrimit mund të mungojnë frymëmarrje, duke rezultuar në shtete të pavetëdijshme. Kjo është për shkak se duke kufizuar rrjedhjen e gjakut në mushkëri është rritur nevoja e trupit për oksigjen nuk është plotësisht i kënaqur.


  Trajtim kirurgjik. Disa fëmijë me tetralogji të rëndë të Fallot nevojë për kirurgji, e cila u jep atyre lehtësim të përkohshëm (kirurgji paliativ), rritjen e fluksit të gjakut në mushkëri. Kjo procedurë është për të krijuar një lidhje në mes aortës dhe arteries pulmonare. Kështu, pak gjak nga aortës hyn në mushkëri dhe në këtë mënyrë rrit sasinë e ngopjes me oksigjen gjakut.

  Kjo zvogëlon cianozë dhe lejon fëmijën të rritet dhe të zhvillohet gjatë derisa ajo mund të bëhet një korrigjim radikal të defekteve.


  Kirurgji radikal përfshin mbylljen e defektit ventricular septal dhe heqjen komplote infarkt, arterie pulmonar ngushtuar gojës. Nëse valvul pulmonare është ngushtuar atë të hapur, dhe në qoftë se ajo është e pazhvilluar, qepi protezë ose patch është aplikuar për të kompletuar korrigjimin. Term prognozë pas operacionit ndryshon shumë nga pacienti që të pacientit. Zakonisht kjo nuk është e keqe, por është kryesisht i varur nga shkalla e defektit para operacionit, veçanërisht nga shkalla e ngushtimit të arteries pulmonare.

  Për të qenë i sigurt se sëmundjet e zemrës është eliminuar plotësisht dhe me saktësi, ju duhet afatgjatë postoperativ follow-up.
  Transpozimi i arterieve të mëdha (TMA)  Normalisht në flukset pulmonare gjakut venoz nga barkushe të drejtë në mushkëri për shkëmbimin e të gazit. Duke aortës me oksigjen të pasur me gjak të kuq nga barkushe të majtë përhapet nëpër trup. Kur arteriet kryesore të transpozimit ata ndërrojnë vendet. Aorta lidhet tek barkushe duhur, kështu trupi kryhet gjak venoz. Arterie pulmonare lidhet tek barkushe majtë, dmth drita shkon kuqe përsëri, gjak të pasur me oksigjen.


  Fëmijët me transpozimin mund të jetojnë vetëm në qoftë se ata kanë një ose më shumë mënyra për përzierjen e gjakut mes qarkullim dy qarqet.

  Këto rrugë mund të jenë vrima në mes atria (defekt atrial septal) midis ventricles (defekt ventricular septal), ose anije që lidh arterien pulmonare nga aortës (Patentave ductus arteriosus). Shumica e fëmijëve me transpozimin e arterieve të mëdha shpejti pas lindjes janë cyanotic sepse këto nga përzierja e gjakut të kuqe dhe blu nuk është adekuate.


  Trajtimi hirurhicheskoe.Dlya vetëm se fëmija i mbijetuar, duhet të përmirësuar furnizimin e oksigjenit. Gjenerimi tullumbace predserdnuyu septostomiyu. Kjo procedurë rrit vrimë në mur ndarës atrial dhe heq fëmijët, duke ulur cianozë, lejon të rritet në një korrigjim radikal të defekteve.
  Dy lloje kryesore të transaksioneve mund të ofrohet për të korrigjuar këtë kompleks defekt.


  Lloji i parë - krijimi i tuneleve brenda atrium, e cila i gjakut arterial direkt aluyu në barkushe të drejtë dhe të aortës dhe venoz, blu - barkushe të majtë dhe arteries pulmonare. Ky operacion është quajtur switching venoz apo procedurë vnutrishnoperedserdnu për të ndryshuar drejtimin e rrjedhjes së gjakut. Për kirurgët emrat, së pari kryer atë, ajo mund të quhet procedurë Mastarda ose procedurat Senninha. Kushtet e transaksionit varet nga shumë faktorë, të tilla si ashpërsia e cianozë.


  Gjatë operacionit të një tjetër lloji janë të kundërt arterie.

  Aortës lidheni me barkushe të majtë, dhe pastaj në gjakun e saj të kuqe rrjedh të organeve të trupit, dhe arteries pulmonare - barkushe të drejtë, duke e lejuar atë për të kryer gjak venoz në dritë blu. Kjo procedurë permutations mund të jetë bërë gjatë javëve të para të jetës ose, në varësi të kushteve të mëvonshëm. Nëse madhësia e defekt mezhzheludoch-cle ndarëse të mëdha ose defekte të tjera të rënda janë të lidhur me transponimin, korrigjimin e defektit mënyrë të konsiderueshme më e komplikuar. Ka disa opsione për prognozë të largët pas operacionit. Ata varen nga shkalla e defektit para operacionit. Vëzhgimi i kujdesshëm i fëmijës në periudha të mëvonshme pas një operacioni për shkak se mjekët duhet të jetë i sigurt se ka mbetur pas problemeve kirurgji zgjidhur saktë.


  Kullimit anormal i venave pulmonare  Kur Dranazhet anormal (bashkimin) e venave pulmonare gjak Duke i fundit aluyu pasuruar me oksigjen nga mushkëritë në zemër, jo e lidhur me atrium majtë. Në vend të kësaj, për shkak të lidhjes anormal venave pulmonare bartin gjakun në atrium të drejtë. Kullimit anormal mund të jetë me kohë të plotë, të gjitha venat pulmonare bosh në gabim-dhe i pjesshëm kur një ose më shumë (por jo të gjitha) e rrjedhjes abnormale deje.


  Në atrium e drejtë gjakut kuqe nga venat pulmonare përzier me blu, venoz nga trupi. Një pjesë e gjakut të përzier kalon nëpër defekt atrial septal në atrium e majtë.

  Nga atje ajo shkon në barkushe të majtë në të aortës dhe pastaj përhapet nëpër trup. Një pjesë e gjakut të përzier merr në barkushe të drejtë, atëherë arteries pulmonare dhe në mushkëri. Gjakut që mbart aortës të trupit përmban oksigjen të mjaftueshëm, duke shkaktuar cianozë fëmijë. Simptomat mund të shfaqen menjëherë pas lindjes.


  Trajtim kirurgjik. Total (i plotë) kullimit anormal i venave pulmonare duhet të rregullojmë në fëmijërinë e hershme. Në rast të një operacioni të pjesshëm të kullimit mund të vonohet. Gjatë operacionit venat pulmonare nga atrium majtë lidh dhe defekt atrial septal është e mbyllur. Term prognozë pas operacionit mund të jetë shumë e mirë.

  Megjithatë, monitorimi i vazhdueshëm është i nevojshëm për një fëmijë që të jetë i sigurt se komplikimet e mundshme, të tilla si ngushtimi i venave pulmonare ose të aritmisë, do të eliminohen me saktësi dhe në kohë.
  Anomalitë më të ndërlikuara  Ka edhe defekte të tjera të ndërlikuara të zemrës që ndodhin rrallë. Një prej tyre - Mungesa e një prej dy ventricles (barkushe të vetme). Në një tjetër arteries pulmonare dhe Aorta porotsi larg nga një barkushe (shkarkimit të dyfishtë të arterieve ventricular) në vend të dy të ndryshme. Ndonjëherë gjysma majtë apo të djathtë të zemrës mund të pazhvilluara (barkushe hypoplastic dhe atrium). Në disa raste, fëmija mund të jenë të shumta defekte të rënda të zemrës - anomali kompleks kardiak.
  Shpesh defekte komplekse të zemrës nuk mund të korrigjohet me një operacion. Prandaj, heqja e tyre është prodhuar në disa faza. Nëse fëmija juaj ka një sëmundje komplekse të zemrës, kirurg zemra do të shpjegojë se çfarë është dhe çfarë janë mënyrat e mundshme të eliminimit.