Më shumë se 20 mijë Rusët ishin helmuar alkool gjatë vitit


Kjo është 37% më e ulët sesa vitin 2006., e krahasuar me 2005. vdekshmëri
ulur dy herë, sipas një dokumenti të shpërndarë nga Naa.

Edhe
njoftoi se shitjet e paligjshme të vodka dhe pije alkoolike
produkteve në 2007. ulur me gjysmë dhe ishte 28% kundrejt 42% në
2006., Raportet kanalin televiziv "Vesti-24".

"Dallimi në mes të përgjithshëm
Volumi i shitjeve me pakicë (191.400.000 dal) e vodka dhe pije alkoolike
produktet dhe vëllimi i prodhimit të kryer në mënyrë të ligjshme, importet dhe
Vëllimi i eksportit të rënë në krahasim me vitet e mëparshme.

Për shembull, në 2000. ky ndryshim është i lidhur drejtpërdrejt me sektorin e "gri"

Tregu llogariten për 43%. Në krizën e 2006. Sektori "gri" ishte 42%, "
- Tha në një njoftim për shtyp.

Në Naa theksoj se ulja
vodka qarkullim hije ishte rezultat i veprimit legjislativ marrë.
Kjo dëshmohet edhe nga mbledhja në 2007. taksat e akcizës mbi
prodhimi dhe qarkullimi i alkoolit etilik, alkooli dhe alkoolit
produkte, të cilat u rritën me 21% krahasuar me 2006. dhe e bëri
84300000000 rubla.

Efekti mund të jetë i prekshëm, nëse menaxhohet
shmangur krizën në 2006. besoj prodhuesit. Kujtojnë se pastaj
Dështimet janë të lidhur me futjen e Unifikuar të Shtetit automatizuar
Sistemi i kontabilitetit të alkoolit (YEDAIS).


Sipas Rospotrebnadzor, në alkoolizmi prek rreth 3 milion njerëz.