Polysomnography në diagnozën e narkolepsia


 • Thelbi i polysomnography
 • Kursi i studimit
 • Vlerësimi i rezultateve

 • Thelbi i polysomnography

  Polysomnography - studimi i gjumit gjatë natës. Studimi ndërsa ju jeni të regjistruar në gjumë valët e trurit, e aktivitetit të zemrës dhe frymëmarrjes. Përveç kësaj, lëvizjet e regjistruara sy dhe lëvizjet e gjymtyrëve dhe tensioni i muskujve në zonën e mjekër. Sensorë të bashkangjitur në kokës, fytyrë, gjoks dhe këmbët. Sensore transmetojnë sinjale të vogla amplitudë elektrike të kompjuterit.

  Këto sinjale të bëjë të mundur për të zbuluar kur fle ose fle gjatë natës. Sensore valët e trurit dhe lëvizjet e syrit tregojnë, ju do të keni një fazë kodin e gjumit REM gjatë që ëndrrat janë të nënkuptuar zakonisht.

  Sensore lejojë frymë për të parë se sa herë gjatë gjumit atje ju të ndaluar të marrë frymë. Ata gjithashtu zbulojnë reduktuar airflow dhe ndryshime minimale në nivelin e ngopjes me oksigjen gjakut.

  Sensore montuar në këmbët, zbulojnë një twitching minimale muskujve dhe lëvizjet e shprehura këmbë që ndodhin gjatë natës. Sensor "pin" do të vihet në gishtin tuaj për të regjistruar ndryshimet në nivelin e ngopjes me oksigjen gjakut. Sensor monitoron ngjyra e gjakut tuaj. Kur përmbajtja e oksigjenit në gjak, ndryshimet nga ngjyra e kuqe të ndritshme të kuqe të errët.

  Ky studim është shumë e rëndësishme për hetimin e pacientëve me narkolepsisë tek dyshuar sepse ata shpesh ndryshon dhe fle natën.


  Zakonisht kombinuar polysomnography me Mtls brumë (latente të shumëfishtë provë për të fjetur), kontrollin konfiskimet sleepiness gjatë ditës.


  Kursi i studimit

  Mjekët që punojnë në qendër çrregullime të gjumit, do të bëjë çdo përpjekje për të bërë të ndjeheni si i qetë dhe të relaksuar. Ju do të arrijnë në qendër në mbrëmje. Ju do të jepet një kohë për të përshtatur në dhomën ku ju fle. Pacientët e tjerë në dhomë do të jetë.

  Gjatë studimit polisomnohraficheskoho Ju nuk do të ndjeni asnjë siklet, si të gjitha sensorë janë të fiksuara me saktësi, dhe telat e gjata nuk e pengojnë lëvizjen.

  Para studimit ju do të kërkohet për të përfunduar disa hapa për të verifikuar cilësinë e sensorë.

  Para kohën e zakonshme për kohën e gjumit tuaj, ju mund të lexoni ose të shikojnë TV. Kur ju vendosni se është koha për të fjetur teknolog do të fikur dritën në dhomë. Një kamera video që punon në nivele të ulët të lehta të lejojnë teknologjinë që është në dhomën tjetër, ju shihni. Nëse ndonjë nga sensorë shkëput gjatë teknolog gjumit do të shkojë në dhomën tuaj dhe të konsolidojë sensor. Teknolog edhe shkëputje nga drive tuaj nëse keni nevojë për të shkuar në banjo gjatë natës.

  Mos kini frikë të dështojnë testin.

  Pothuajse çdo person bie në gjumë gjatë studimit. Shumica e njerëzve thonë se gjumi është pak më keq se sa në shtëpi. Kjo nuk do të ndikojë në rezultatet. Në shumicën e rasteve nuk ka nevojë për të fjetur të gjitha 8 orë, për të përcaktuar shkaqet e problemet e gjumit.

  Mëngjes do të testohen përsëri nga sensorë, atëherë sensorë do të hiqen. Studimi do të përfundojë, dhe ju mund të shkoni në shtëpi. Nëse ju fle më pak se zakonisht gjatë studimit, ju mund të ndjeheni pak të lodhur. Në çdo rast, ju mund të kthehet në rutinë normale të jetës në ditët pas studimit.


  Vlerësimi i rezultateve

  Rezultatet e vlerësimit të studimeve të kryer teknolog dhe mjek. Ata pastaj krahasohen rezultatet e disa testeve që mund të zbulojë çrregullime të gjumit me ankesën tuaj dhe analizën e të dhënave.
  Kjo mundëson diagnozën e saktë.

  Informacion nga "gjumi natën Studime s" Artikulli