Poliartriti


 • Shkaqet dhe lloje të artritit
 • Çfarë ndodh në nyje në artritin
 • Artrit infektive
 • Crystal artrit
 • Rheumatoid arthritis
 • Prognozë për polyarthritis

 • Shkaqet dhe lloje të artritit

  Poliartriti mund të ndodhë në sfondin e sëmundjeve të ndryshme infektive (hepatiti, gonorre, dizenteri, etj) - artritit infektive, çrregullime metabolike (përdhes) - këmbimit ose kristaltë artrit, alergji duke përfshirë autoallerhyi (alergji indeve të trupit të vet), dhe trauma lokale Megjithatë, shkaqe të tjera të reumatoid (sistemit) artrit, ende nuk është themeluar.


  Çfarë ndodh në nyje në artritin

  Pëlhura joints, duke përfshirë membranën synovial (membranë përreth të përbashkët) të furnizuara nga enëve të shumta të gjakut dhe mbaresa nervore, duke i lejuar ata që të menjëherë të përgjigjet për inflamacion të ndonjë brendshme apo të jashtme Me polyarthritis infektive apo infeksion merr në gjak dhe nyjeve pastaj zhvilluar të rënda, shkatërrimit nganjëherë purulent të përbashkët, apo gjak në produktet e përbashkëta të marrë e mikroorganizmave, në të cilin rast proces është më e lehtë dhe zakonisht zhduket nën ndikimin e trajtimit.

  Në inflamacion të këmbimit (kristaltë) poliartritin shkaktuar nga kristaleve të kripës që janë të depozituara në nyje dhe membrana synovial lënduar.


  Në artrit reumatoid në formimin e sëmundjes që përfshin të gjitha pjesët e procesit imunitar, faktorët gjenetik dhe faktorë të mjedisit. Një tregues i artritit reumatoid është inflamacion dhe përhapja membrana qelizore, e cila vendosi të përbashkët (synovium). Këtu është përhapja e shpejtë e enëve të vogla të gjakut, duke formuar (granulave te) e indeve të veçantë, e cila përfundimisht hyn kërc dhe shkatërron atë. Kjo çon në mosfunksionim të përbashkët.


  Artrit infektive

  Artrit infektive mund të ndodhë kundër cila infeksion - brutseloznoho, tuberkulozi, artriti gonorrheal, etj Zakonisht procesi përmirëson ndjeshëm trajtimin e sëmundjes themelore.

  Por çdo poliartriti, në qoftë se koha nuk i trajton të prirur për kurs kronike, dhe në këtë mënyrë për mosfunksionim të përbashkët.


  Crystal artrit

  Kristal arthritis karakterizuar nga çrregullime metabolike, rezultuar kristaleve depozituar në nyje e kripërave të ndryshme. Po, përdhes në sekretim të reduktuar të kristaleve urinës depozitohen saj (urate) që ka formën yholchatuyu, ata të irritojë indet e joints, duke shkaktuar inflamacion. Ndonjëherë ky proces (sulm podager) ndodh vetëm një herë në jetë, në raste të tjera, të përsëritura disa herë, duke çuar në deformim të nyjeve.


  Rheumatoid arthritis

  Rheumatoid arthritis - a përgjithshme (sistemike) është një kronike, shpesh sëmundje progresive karakterizuar nga lezione inflamatore të nyjeve të shumëfishta, nuk lidhen tek ndonjë infeksionit. Në artrit reumatoid ndikon në ind lidhës, kështu që sëmundja quhet sistemike. Shpesh proces i përfshirë dhe organet e brendshme (të zemrës, enët e gjakut, veshkat). Është e rëndësishme të jenë të vetëdijshëm për shenjat e hershme të artritit reumatoid, si rezultat kjo varet shumë është filluar trajtimi në kohë.

  Rheumatoid arthritis zakonisht fillon ngadalë: atje plogët dhe dhimbje të ndryshueshme dhe ënjtje e nyjave, të cilat janë të shoqëruara shpesh me ndryshimet në motit, shpejt kalon ngurtësi në mëngjes, lodhje, dhe nganjëherë humbje peshe, djersitje, ethe të butë.

  Rheumatoid arthritis ndodh në mënyra të ndryshme: nga lezione të vogla një ose dy nyjeve të mëdha, pa shkeljen e shprehur të funksioneve të tyre në të ashtuquajturën formën septike, të shoqëruar nga ethet dhe sëmundje efekte të mëdha negative të organeve të brendshme. Por zakonisht prek nyjet e vogla të duarve dhe këmbëve.

  Shpesh ka atrofi (tkurrje) të muskujve të vendosura pranë joints prekur. Kusht gradualisht zhvillohet, joints deformohen, më nuk funksionojnë siç duhet. Në procesin e përfshirë gilcë muskujve në masë të muskujve zvogëlohet. Brush merr formën e gishtave Flippers devijimit larg. Prekur joints vogla në këmbë, duke formuar këmbët banesë, këpucë me majë deformim dhe devijim i anën e jashtme.

  Në bërryl mund hetimin e nodules dendura pa dhimbje. Për shkak të shkatërrimit të trungjeve nervore mpirje, djegie, ftohtësinë në rritje në gjymtyrë.


  Prognozë për polyarthritis

  Vlerë e madhe për çdo formë e artritit është diagnostikuar në kohë dhe, për këtë arsye, të përshkruara si duhet trajtim, që nga të gjithë artrit kanë tendencë për të kronicitetit, që do të thotë se ndërsa ka një mosfunksionim i vazhdueshëm i përbashkët, duke çuar në paaftësi.