Indikacionet Intensive Neurophysiological Rehabilitimi metodë Kozyavkin


 • Indikacionet për rehabilitim intensiv Rehabilitimin Neurophysiological
 • Kundërindikimet për rehabilitim intensiv Rehabilitimin Neurophysiological

 • Më shumë se 15 vjet për të ndihmuar pacientët me sëmundje organike të sistemit nervor është zbatuar me sukses sistemi i rehabilitimit intensiv neurophysiological - Emri i autorit është "metodë Kozyavkin."


  Sistemi është polymodal rehabilitimi (duke parë disa lloje të stimujve) qasje duke përdorur metoda të ndryshme për të ndikuar pacientin, të cilat plotësohen reciprokisht dhe potentiated.


  Përdorimi i rehabilitimit intensiv neurophysiological krijon një shtet të ri funksional në trupin e fëmijës duke aktivizuar kapaciteteve të brendshme kompensuese dhe plasticitet të sistemit nervor.
  Gjatë rehabilitimit, pas normalizimit të tonin e muskujve, rritjen e lëvizjeve aktive dhe pasive, një detyrë e rëndësishme është arritur duke përdorur një shtet të ri funksional për shkatërrimin e stereotipeve të vjetra dhe formimi patologjike e lëvizjeve të reja të drejtë.


  Kjo është arsyeja pse ne ishte krijuar programin korrigjim lëvizje - një komponentë të re të rehabilitimit intensiv neurophysiological, bazuar në parimin e proprioception (haptic, i prekshëm) korrigjim.


  Të gjitha klasat janë kryer programe me përdorimin e një kostum - biodynamic korrektor "Spiral".

  Aplikimi kostum ofron jashtme Hard shtesë përshtatur lëvizjet e gjymtyrëve dhe sjellje dhe të stimulojë rrjedhjen e informacionit proprioceptive.


  Një komponent i rëndësishëm i programit është përdorimi i gjerë i lojrave të specializuara kompjuterike me elemente të realitetit virtual, që synojnë në rritjen e motivimit të pacientit për të kryer mësim dhe për të krijuar një sfond pozitive emocionale.  Indikacionet reabili?%
  B8tatsii nga Rehabilitimin Intensiv Neurophysiological

  Por si çdo trajtim indikacione dhe contraindications


  Cilat janë indikacionet për rehabilitim intensiv Rehabilitimin Neurophysiological

 • Paraliza cerebrale (të gjitha format, duke përfshirë diplegia pavullnetshëm, hemiplegia dyfishtë, hemiplegia, hemiparesis, paraparesis,, formën hiperkinetike ngathët-jostabil, të përziera, etj)
 • Zhvillim i vonuar motor në fëmijët e vegjël
 • Pasojat e traumës craniocerebral, goditje dhe neuroinfections mes efekteve të mbetura
 • Dhimbje koke, migrenë
 • Osteochondrosis, spondylosis me sindrom tonik i rëndë e muskujve, dhimbje, lëvizshmërisë, i ndjeshëm dhe çrregullime të enëve të gjakut
 • Vistseropatiyi sekondar vertebral (cardialgia, astma, bronkiti kronik, diskinezi i traktit gastrointestinal, etj)
 • Sëmundja vaskulare periferike natyra noninflammatory (artropati, arthritis) të periudhës butë
 • Qëndrimi Scoliotic në fëmijët, scoliosis - Shekulli II.

 • Sëmundje të sistemit nervor periferik (plexites, polyneuropathy, nevropati e etiologjisë ndryshme) në periudhën butë.


 • Kundërindikimet për rehabilitim intensiv Rehabilitimin Neurophysiological

  Kundërindikimet Rehabilitimi

 • Anomali kongjenitale e shtyllës kurrizore dhe sistemit nervor qendror (SNQ).
 • Format e rënda të jostabilitetit shpinë (spondylolisthesis II-III.) Kockave Ashpër osteoporozën
 • Sëmundjet akute dhe periudha subakut inflamatore dhe infektuese e sistemit nervor qendror.
 • Periudha akut dhe subakut i lëndim në kokë - të plagosur, goditje të trurit.
 • Rough qendrore lezione të sistemit nervor. Hydrocephalus në decompensated.

  Konvulsione të rënda me sulme të shpeshta, historinë epistatusami dhe sindromi rënda psiko-organike.
 • Plagosje, tumoret kurrizore, kreu, palcës kurrizore, sëmundje inflamatore e shpinë, kushtet pas një operacioni në shpinë.
 • Sëmundjet e organeve të brendshme në akute dhe në një gjendje të dekompensimi
 • Çrregullime të rënda mendore
 • Sindromi i fituar i mungesës së
 • Në rastet e dyshimit, ose kur contraindications relative Dobia e rehabilitimit zgjidhen individualisht.

  Informacion nga artikullin "Cilat janë indikacionet për rehabilitim nga INRS"