Get shpëtoj nga klamidia


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8
 • Pyetja numër 9
 • Pyetja numër 10

 • Rreth këtij zbudite artistikisht Një kokë terapeutik departament thotë Vladimir Markov.


  Pyetje № 1. Vladimir Borisovich çfarë është klamidia? Çfarë ka të veçantë në lidhje me këtë parazit?

  Chlamydia janë një klasë të veçantë - ata janë të ndërmjetme ndërmjet baktereve dhe viruseve. Dallimi themelor në mes viruseve është se ata nuk mund të riprodhoni veten e tyre, dhe klamidia mund. Klamidia është shumë i vogël në madhësi dhe kanë një cikël të ngjashme të viruseve, parazitëve brendaqelizore.

  Klamidia mund të lëvizin shumë shpejt në një L-formë - një kusht ku parazit humb strukturën e vet tipike dhe të bëhet një shell mbrojtëse. Kjo është një luftë për mbijetesë. Si e tillë, patogjen nuk mund të shumohen, por kështu që ai mund të mbijetojnë kushtet negative.


  Pyetje № 2. Çka është dhënë?

  Për shembull, antibiotikët. Klamidia nuk i pëlqen kur e saj "trajtuar". Ky parazit brendaqelizor, nuk është i interesuar në faktin se e tij dëbuan nga atje. Për karakteristikë klamidia se trajtimi me antibiotikë në vetëm 7 ditë shkakton formimin e L-formë.

  Pjesë e klamidia janë therur dhe ata që kishte për të lëvizur në një L-formë, antibiotikët janë për "padepërtueshëm".


  Dhe kështu me kalimin e kohës ata mund të marrin pamjen e tyre të mëparshëm dhe të fillojnë të riprodhohet në mënyrë aktive, duke marrë të gjithë faqen e qelizave të reja.

  Kjo është, edhe kur efekti klinik, që nga rastet e klamidia zhduken, njerëzor është shëruar! Dhe infeksioni për shkak të L-forma të shpërndara në të gjithë trupin - bëhet i përgjithësuar. Shpesh terapia me antibiotikë të çon në përmirësimin e lokal, dmth faqja proces Porta e hyrjes përfundon.


  Pyetje № 3. E pra, porta hyrëse e klamidia janë të qarta: kjo është infeksion seksual!

  Dhe këtu ju jeni gabim! Jo vetëm kaq. Gateway për klamidia kanë ndonjë mukozës (sytë, hundë, fyt, organet gjenitale).

  Por kryesisht kjo është ende një sëmundje që transmetohet seksualisht.

  Varësisht nga klamidia porta e hyrjes mund të shkaktojë lezione të ndryshme. Ajo Uretriti chlamydial, e cila shkon shumë i ngadaltë, shpesh asimptomatike, sidomos në meshkuj. Në mënyrë tipike, sëmundje mbetet e dalluar. Në gratë, klamidia shpesh manifestohet në mënyrë të qartë, është mjedisi më i favorshëm për përhapjen e klamidia.

  Emërimi i drogës antibacterial çon në faktin se procesi lokal përfundon. Ai mund të përfundojë në mënyrë spontane nga sistemi imun. Por në shumicën e rasteve, në sfondin e përmirësimit heneralyzuetsya lokale infeksionit, dmth me m yesta porta e hyrjes shkon diku dhe mund të ruhet kohë shumë të gjatë.


  Pyetje № 4. Ku është ajo fshehur?

  Në gjak, limfatike nyjet në nyje. Kohët e fundit klamidia ishte një problem i madh kirurgjik. Ajo rezulton se i ashtuquajturi nekrozë pa mikrobe e kokës femurit në pothuajse gjysmën e rasteve të lidhura drejtpërdrejt me infeksion chlamydial. Kjo nuk është një inflamacion klasik sepse kockave klamidia nuk është i gjallë, por ajo formon një cysts mukoze, dhe kockave si "shkumë". Kjo mund të çojë në shkatërrimin e plotë të përbashkët.

  Në opsioneve të përgjithshme shumë për infeksion chlamydial. Infeksion kronik chlamydial - një problem i madh. Një studiues amerikan me vend tha se në patologjinë njerëzore janë vetëm dy lloje të sëmundjeve - sëmundjet infektive dhe është në të vërtetë sëmundje infektive.


  Pyetje № 5. Kjo është, ato sëmundje që ne e kemi konsideruar gjithmonë jo-infektive në fakt shkaktohet nga një infeksion?

  Kjo është një gjendje e shkaktuar nga infeksioni kronik virale dhe bakteriale. Edhe në zhvillimin e sëmundjeve të tilla të përbashkëta si atherosclerosis, një rol i luajtur nga infeksioni chlamydial. Prania e vazhdueshme e patogjen në trupin duke shkaktuar të imunitetit.

  Pas të gjitha, ajo që ndonjë sëmundje kronike? Ky numër i acarimin dhe remissions. Më shumë Akademik IV Davydovskii shkruante se faza ndjesë - kjo nuk është një periudhë e përkohshme e kujdesit, sepse shkaku - në këtë rast klamidia - nuk është zhdukur. Prandaj, trupi edhe në faljen vazhduar për të luftuar.

  Kjo do të thotë se sistemit imunitar arteriosklerozes, dhe sëmundjet e tjera, është gjithmonë në tension fazor. Infeksion kronik i shoqëruar nga rregullatorët inflamacion - citokineve që janë të përfshirë në formimin e pllakave aterosklerotike. Në shumicën e pllakave janë shpesh klamidia.


  Pyetje № 6. Është thënë se gripi nuk është i tmerrshëm në vetvete dhe komplikimet e saj. Dhe si një çështje të klamidia?

  Klamidia është e rrezikshme pikërisht pasojat e saj: ajo është urogjenital kronik, ulur funksion ngrerë, dështimin, varfëri. Ky ndërlikim karakter lokal.

  Por ka komplikime të lidhura me dëmtimin e organeve të tjera.

  Ja një shembull: një njeri i ri, i vogël Trupat rreshter hekurudhave Uretriti chlamydial akute sëmurë. Si rezultat, ai u bë i verbër në njërin sy, ai kishte për të vënë një protezë të kokës femorale - një e njëzet e diçka vjet! Kjo është ajo që klamidia. Infeksion gabimisht ose jo të plotë trajtuar është shumë e rrezikshme për trupin.

  Për shkak se infeksioni ka tendencë për të lëvizur në një kronike, mangësi imune gjithmonë i pranishëm, tendosje e sistemit imunitar, të cilat detyrimisht ndikojnë të ardhmen: zhvillimin më të hershëm të arteriosklerozës, shkatërrimin e kockave dhe formimin e cysts mukozës.


  Pyetje № 7. Kjo rezulton, duhet, që në çdo program provë domosdo përfshin ekzaminimin e pacientit për infeksionet?

  Një studim mbi nevojën më urgjente të infeksionit, sepse edhe nëse infeksioni nuk shkakton ajo gjithmonë komplikon rrjedhën e ndonjë sëmundje.

  Në zbulimin e klamidia - një analizë të zskribka urogjenital PCR dhe, natyrisht, do të përcaktojë titrin e antitrupave në gjak. Pas patogjen kronike e kursit në gjak në L-formë, kështu që ne mbështetemi këtu në antitrupa. Titri High - duhet të trajtohet!


  Pyetje № 8. Dhe si mendoni ju trajtoni?

  Tani zakonisht trajtuar - një kombinim të antibiotikëve me immunotherapy racional.

  Ndjeshmëria e klamidia antibiotiku i njohur. Rasti më i keq me immunotherapy. Për shkak se sistemi imunitar është jashtëzakonisht kompleks, multifactorial, dhe ka kritere të mjaftueshme për të vlerësuar atë. Këto teste janë shumë të shtrenjta dhe, përsëri, një foto të plotë të gjendjes së imunitetit nuk e bëjnë.


  Pyetje № 9. Atëherë shtrohet pyetja: çfarë është immunotherapy racional?

  Ky efekt kompleks në sistemin imunitar. Mjekimi është caktuar sipas moshës, kohëzgjatjen e sëmundjes, prania e komplikimeve, etj Qëllimi mund të përfshijnë kombinime të ndryshme të T-aktivin, polyoxidonium, nxitësit interferon, dhe vitamina të tjera të ndërlikuara. Çdo pacient ju mund të ndihmoni.

  Por gjëja më e rëndësishme në skemën e trajtimit është domosdoshmërisht drogës unike që rregullon formimin e glikoproteinat - blloqet themelore të ndërtimit të membranave qelizore dhe receptorët. Falë tyre, "bisedimet" e qelizave është metabolizmin dhe energji. Në nivelin e trupit që rregullon të drogës të gjithë faktorët e mbrojtjes imune. Ajo gjithashtu ka një efekt të drejtpërdrejtë antivirale.

  Përveç kësaj, ka një biostimulation jo-specifike, të rritur rezistencën ndaj stresit, stresi, etj Pas të gjitha, sistemi imunitar njeh të gjithë, dhe L-format e klamidia, shumë, por kjo nuk është gjithmonë rezerva të mjaftueshme për të luftuar infeksionin kronik, për të cilat ajo duhet të mbahet.


  Pyetja 10. Pas gjithë kësaj, garant i shëndetit tonë është ndoshta maturi i plotë?

  Oh jo! Mirëmbajtje e plotë është e nevojshme. Edhe pse moderim nuk dhemb! Vetëm garanci e shëndetit është një shtet i imunitetit. Në të vërtetë, 10% e njerëzve me imunitetit të lindur, ata gjithmonë vuajnë. Një tjetër 10% - njerëzit me sistemet imun të fortë, ata kurrë nuk sëmuren ose të merrni të sëmurë shumë shpesh. Dhe 80% e njerëzve - duke përfshirë në ne - sistemi imunitar varet nga kushtet.

  Prandaj është e nevojshme që të krijojë kushte në të cilat sistemi imunitar gjithmonë do të ruajë shëndetin tonë. Kjo është ajo që forcon sistemin imunitar, që nga mënyra e ndalohet pirja e duhanit, etj, duke përfshirë përdorimin e duhur të imunomodulatoreve - immunotherapy racional.

  Pra, pavarësisht tradhtisë së patogjen dhe ne kemi diçka për të thënë, mjekësia moderne mund të përballen me klamidia dhe komplikimet e tij;