Get shpëtoj e pheochromocytoma


 • Pheochromocytoma dhe "rregull 10%"
 • Trajtimet aktuale pheochromocytoma

 • Pheochromocytoma dhe "rregull 10%"

  Pheochromocytoma - një tumor, i cili shoqërohet me shfaqjen e lirimit të parregullt të adrenalin dhe as-adrenalin. Rreth 90% feohromotsytom vendosur në gjëndra veshkave; 10% janë të vendosura jashtë gjëndër veshkave.

  Sëmundja kryesisht ndodh në të rriturit me moshë mesatare, por 10% e rasteve ndodhin në fëmijët të cilët shpesh janë të shumta dhe gjendet jashtë gjëndër veshkave.

  Ajo pheochromocytoma e lidhur me të ashtuquajturit "rregull 10%". Ky rregull thotë se 10% feohromotsytom:

 • ndodhet jashtë gjëndër veshkave;
 • malinje;
 • bilateral;
 • zhvillimin e fëmijëve.

 • Simptomet e pheochromocytoma përfshijnë treshe klasike e dhimbje koke, djersitje dhe palpitations.
  Në të njëjtën kohë, pheochromocytoma mund të përfaqësohet nga një shumëllojshmëri të simptomeve jo-specifike të tilla si dridhje, të përzier, gulçim, lodhje, marramendje dhe dhimbje në gjoks apo bark. Numri i pacientëve të cilët kanë qenë të diagnostikuar rastësisht në identifikimin e vëllimit arsimor veshkave gjatë ekzaminime me rreze X në lidhje me një sëmundje.

  Trajtimet aktuale pheochromocytoma

  Pacientët me pheochromocytoma mund në mënyrë dramatike të ndihmojë vetëm procedurë kirurgjike. Kirurgjia për veshkave pheochromocytoma dhe vnenadpochechnikovoy lokalizimin janë kryer që nga 1926.


  Hipertensioni është e shërueshme me kirurgji në disa raste e ku shkaku është një pheochromocytoma.

  Operacioni mund të kryhet si një qasje të hapur (me shkurtimet i mëparshëm murit të barkut ose prerje lateral) ose nga laparaskopike (prodhuar disa të vogël - deri në 2 cm - prerje nëpër cila prezanton tub optik quajtur "laparoscopy" dhe mjete). Në çfarë mënyre do operacion, ka vendosur në çdo rast nga ana e kirurgut të pranishëm.

  Adrenalectomy parë laparoskopike (largimi i gjendrës së adrenalinës duke përdorur instrumente laparaskopike) me pheochromocytoma ishte bërë në 1992.

  Edhe pse largimi laparoskopik tumor ishte e lidhur me më shumë komplikime sesa kirurgji të hapur, adrenalectomy laparoskopike është bërë trajtimi standard i kirurgjik i tumoreve të vogla të shtresës veshkave cortical.

  Shfaqja laparaskopike adrenalectomy si metodë e trajtimit të pheochromocytoma çoi në nevojën për të rishikuar operacionet e tjera dhe të kryejë vlerësimin e tyre krahasuese në mënyrë që të zgjedhin qasjet në trajtimin kirurgjik të pheochromocytoma individualisht për çdo pacient. Studimet janë kryer, e cila mori në konsideratë faktorë të tillë si historinë mjekësore të pacientit, shenjat klinike (simptoma) të sëmundjes, tumor, metodat preoperative përgatitore, kohëzgjatja e kirurgjisë, shuma e humbjes së gjakut gjatë operacionit, prania e komplikimeve dhe kohëzgjatja e qëndrimit në spital.

  U krye një vlerësim krahasues i operacioneve të kryera qasje të hapur dhe laparaskopike.

  Pacientët me tumore të mëdha, kirurg nuk është i sigurt nëse mundësia për të përfunduar operacioni laparaskopike, operacioni është transferuar në qasje të hapur. Se operacioni është kryer laparoscopically në fillim, por merr parasysh probabilitetin e tranzicionit për të hapur kirurgji nëse është e nevojshme, që është në seksione të mëdha. Kur vnenadpochechnikovoy kirurgji tumor është kryer vetëm qasje publike.

  Laparaskopike adrenalectomy - metoda më e mirë e trajtimit kirurgjik të pheochromocytoma (aktualisht konsiderohet "standard i artë").

  Në adrenalectomy laparaskopike reduktuar kohën e pacientit në spital. Operacioni megjithëse ajo merr sa më shumë ose edhe më shumë kohë se sa e hapur, por e shoqëruar me humbje shumë më pak të gjakut. Sigurisht, kirurgji laparaskopike - Procedura teknikisht mjaft i rrezikshëm për shkak se veshkave laparoskopik mjaft e vështirë për të dalluar nga indet përreth, megjithatë, shfaqja e laparoscopy më të avancuar dhe operacion në pacientit në anën lejon kirurg për të parë më mirë gjëndër vasculature veshkave dhe në këtë mënyrë të përmbushin adrenalectomy relativisht i sigurt laparoskopike.  Rreziqet që lidhen me zbatimin e operacioneve në gjëndra veshkave nuk e rrisin gjatë laparaskopike rrugën e saj në qoftë se ajo është kryer nga ekipi me përvojë mjekësor i përbërë nga një kirurg, endokrinolog dhe anesteziologu. Në çdo rast, vendimi për të kryer operacionin në një farë mënyre duhet të merret individualisht.

  Informacion nga neni "pheochromocytoma."