Getting shpëtoj scars nga kërcëllimë


 • Plagët më të mira
 • Scars Flat atrophic
 • Scars pas djegje scars
 • Plagët e kota

 • Lezione Cicatricial lëkurës janë një problem serioz kozmetike. Dhëmbëza është një pasojë e pashmangshme e çdo traumave të hapur ose kirurgji. Çdo shërimin plagë - është një proces biologjik lidhje ind kompleks i dëmtuar.
  Mbresë përbëhet nga ind lidhës dhe përmban një sasi të madhe të dendura, fibrave elastike. Pas formimit të lë mbresë fillon procesin e ristrukturimit të saj. Ai që rritet përbrenda kapilarët, enët limfatike, nervat dal. Ai gradualisht zvogëlohet në vëllim, bëhet ngjyrë të butë bëhet e indeve përreth.

  Procesi i ndryshimit të quajtur maturimin e saj mbresë që plotësisht përfundon rreth një vit pas formimit të saj. Ka lloje të ndryshme të plagët - atrophic, Hypertrophic dhe keloid, dhe në secilin prej këtyre grupeve të dalluar lloje të caktuara që ndryshojnë në formë.


  Më i mirë scars

  Është rezultat i reagimit normal të indeve lidhës për dëm. Kjo banesë plagët e lehta me ngjyrë me ndjeshmëri normale apo të ulët dhe të afërt me elasticitet normale indeve. Këto plagët janë optimale.


  Flat dhe scars trofike

  Atrofik ose plagët e sheshtë më shpesh ndodhin pas djegieve të sëmundjeve të ndryshme (lupus, sifilizi, etj).


  Ata janë të butë, i ngadalshëm-lëvizje si rezultat i atrofi e yndyrë nën të. Skin mbresë holluar, jo mbi sipërfaqe të shëndetshme të lëkurës, zakonisht me pigmentim me depigmentation në periferi. Ndonjëherë plagët e sheshtë atrophic depigmented plotësisht dhe kanë një ngjyrë të lehtë se sa të shëndetshme të lëkurës. Shpesh sipërfaqe dhëmbëza capillaries sklerozovanyh shkak bëhet e ndritshme trëndafili. Që rezulton nga përgjigje të reduktuar të indeve lidhës për dëm. Kolagjenit prodhuar mjaft. Scars atrophic janë nën nivelin e lëkurës përreth. Me një gjerësi të vogël nuk dallojnë nga plagët normotroficheskaya.


  Scars pas djegiet

  Ka më pas djegiet dhe kirurgji. Ata shpesh kanë pamjen e bandave që shfaqen në lëkurë në formë të rruaza apo trakte të gjera të mbuluara me folds e lëkurës; butë, celular, pa dhimbje. Në vështrimin janë shpesh në cheeks, folds nasolabial pranë ose rreth gojës. Nuk janë një pasojë e reagimit të tepërt e indeve lidhës për dëm përkundër sfondit të kushteve të pafavorshme shërimit (inflamacion, mbresë shtrihen). Fibroblasts me aktivitet në rritje të sintetizuara sasi të tepruar të kolagjenit, suficiti i saj nuk absorbohet plotësisht. Në të dukshme kolagjenit dhe elastin fibrave mikroskopi të pjekur që formojnë nyjet.

  Jashtë mbresë hypertrophic janë mbi sipërfaqen e lëkurës, kurrizit kompakt lehtë (si një litar), gjerësia e të cilit mund të ndryshojnë. Sizes korrespondojnë parapriu lëndimit të lë mbresë të lëkurës. Scars Hypertrophic janë në gjendje të qetë nga mbi 1-1,5 vjet pas lëndimit, por jo plotësisht.


  Plagët e kota

  Zhvilluar si rezultat i reagimit të çoroditur ndaj dëmtimit të indit. Në mënyrë tipike, keloids janë formuar në sfondin e performancës më të ulët të përgjithshëm dhe imunitetin e indeve. Në studimin e indeve keloid janë fibroblasts jashtëzakonisht aktive, shkalla e aktivitetit të 4-fish më të larta se në qelizat me procesin normal të shërimit.

  Kolagjenit (kryesisht e gjelbër) është në formën e trarëve të lirshme gjerë dhe nyjet, elastin humbur. Keloids janë cilësi elastike, i pabarabartë, sipërfaqe të rrudhur pak në mënyrë të konsiderueshme dalë mbi sipërfaqe të lëkurës. Ndonjëherë pamja e tyre ngjajnë lythat. Keloids janë në rritje - atëherë shpejt, pastaj të ngadalësuar rritjen e tyre mund të shoqërohet me kruarje, djegie dhe dhimbje. Si një rezultat i rritjes së vazhdueshme në shumë prej mbresë të dukshme mund të kalojë disa herë shumën e intradermal atë. Keloids nuk janë të aftë të regresionit spontan. Një shembull tipik është scars keloid formuara pas llapë e veshit mprehtë për të veshin bizhuteri.  Postoperative gjerë dhe plagët post traumatike të lëkurës-plastike korrigjim. Për të korrigjuar postoperative ose plagët post traumatike të vogla, plagët pas një gjendjeve inflamatore të lëkurës (fytyre), ne me sukses të aplikojnë lazer po rishfaqet lazer skanim në "superpuls" dhe lazer erbium.

  Kombinimi i lazer lejon deri në një 3-mikron i përzier me rërë të butë plagët sipërfaqësore, duke i bërë ata praktikisht të padukshëm. Procedura kryhet nën anestezi lokale, i shpejtë dhe pothuajse pa gjak. Në rastin e plagët hypertrophic dhe keloid Laser po rishfaqet plotësohet për terapi të veçantë dhe postoperative.

  Erbium lazer operon në nivelin e shtresave sipërfaqësore të lëkurës, duke prodhuar qelizat avullimi dhe koagulimin e indeve përreth. Rreze lazer shkatërron indet mbresë jonormale dhe stimulon faqen e internetit dhe në indet përreth sintezën e kolagjenit të ri dhe elastin. Në vend të përafërt, ind i formuar në mënyrë jo të rritet i ri. Brenda procedurave pak plagët e gjerë (p.sh. pas appendectomy, seksion operacion) janë zbutur jashtë dhe të bëhet më aesthetically i pranueshëm, dhe plagët e hollë (p.sh. pas kirurgjisë plastike) pothuajse tërësisht zhduken.

  Përdorimi i rrezatimit lazer dioksidit të karbonit për të trajtimin e dhëmbëza shoqërohet me më pak komplikime sesa heqje indeve akute, dermabrasion ose peels kimike.

  Laser rishfaqet i lëkurës rrit elasticitetin e saj, heq dëmtuara shtresa plagët që shkelin pamjen e grave ose burrave. Këto efekte anësore trajtim lazer si ënjtje, skuqje dhe të reduktuar ndjeshmërinë, abone të shpejtë dhe nuk ndikojnë dukshëm në rezultatin përfundimtar.

  Efekti i parë i rëndë mbresë mund të vlerësohet në 1-2 javë. Por efekti më në fund i dukshëm jo më herët se 3-6 muaj pas procedurës. Përsëritet lazer po rishfaqet, nëse kërkohet, është kryer 6 muaj pas një të parë.


  Ajo ka kohë që janë përdorur me sukses teknika të ndryshme duke përdorur lazer për të hequr shenjat dhe kërcëllimë.

  A nuk do të vonojnë, dhe për të marrë sa më shumë informacion mbi çështje që lidhen me heqjen apo rëndë plagët, ju duhet vetëm të kontaktoni ekspertët e qendrës tonë për këshilla syrit profesionale dhe miratimit të planit dhe të kushteve të trajtimit tuaj të mëtejshëm.

  Informacion nga neni "Largimin e plagët. Scars rëndë "