Përdhes është një sëmundje e shumë


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5

 • Pyetje № 1. Ata që vuajnë nga përdhes?

  Përdhes mund të zhvillohen në njerëz të cilët konsumojnë një sasi të madhe të ushqimeve të pasura në purines *. Këto produkte përfshijnë salmon, sardelet, mëlçisë, harengë dhe të tjerët.

  Përdhes mund të ndodhë edhe kur peshë të tepërt, abuzimin e alkoolit, apo kolesterol të lartë. Burrat zhvillojnë përdhes më shpesh sesa femrat. Nga ana tjetër, gratë përdhes zakonisht zhvillohet pas menopauzës.

  Duke ilaçe që mund të shkaktojnë përdhes të përfshijnë:

 • disa diuretikë (diuretike)
 • Niacin (acid nikotine, vitaminë PP)
 • aspirina (merret në doza të ulta)
 • cyclosporine (emrat tregtarë sandimun, Neoral)
 • droga caktuara për trajtimin e kancerit.


 • Pyetje № 2. Çfarë është një sulm përdhes?

  Sulmi zakonisht zhvillohet gjatë natës dhe i shoqëruar nga një dhimbje e papritur intensive, skuqje dhe "ngrohjes" në të përbashkët. Shpesh ndikon në gishtin e madh të këmbës, e cila bëhet e kuqe, e dhimbshme dhe e nxehtë, por mund të përfshijë nyje të tjera.


  Pyetje № 3. Cilat ku lat gjatë sulmit?

  Pjesa tjetër e nevojshme krevat. Dhimbje mund të reduktohet duke aplikuar masë akujsh notues ose kompresë të nxehtë dhe lehtësimin e joints prekur e kontaktit të dezhda ose linens.

  Sa më shpejt ju filloni trajtim, aq më shpejt do të dhimbje. Ka edhe barna që ulin ënjtje dhe dhimbje.


  Me këtë sulm përdhes të trajtimit mund të merren me qira për disa ditë.


  Pyetje № 4. Çfarë ndodh në qoftë se unë nuk e marrin drogë?

  Nëse ju nuk e marrin ilaçe, sulmi mund të zgjasë për shumë ditë ose edhe javë.
  Sa më shumë sulme janë, aq më i madh numri i nyjeve mund të jetë i befasuar dhe më e madhe mund të jetë kohëzgjatja e sulmeve.

  Nëse sulmet gjatë viteve nuk janë në dispozicion, ajo mund të jetë e tophi. Tophi - një ënjtje të indeve të buta, e cila vjen nga depozitimi i acidit urinës. Tophi zakonisht formohen mbi gishtat e këmbëve, mbi bërryla dhe veshët. Në përdhes shpesh vuajnë nga sëmundje të veshkës mund të zhvillohet urolithiasis.

  Me kalimin e kohës, kockat në joints prekur nga kolapsi përdhes mozhhut.


  Pyetje № 5. Si mund të parandaluar sulmet e përdhes?

  Nuk janë droga që kanë një efekt parandalues ​​mbi përdhes. Këto droga mund të marrë jashtë urinës nga nyje, të zvogëlojë ënjtje dhe për të parandaluar depozitimin e urinës në nyje.

  Është e rekomanduar për të reduktuar peshën, nëse kjo është e tepruar. Nëse vuani nga hipertensioni ose kanë nivele të larta të kolesterolit në gjak, të marrë ilaçe, ndiqni një dietë me kripë të ulët dhe yndyra.

  Shmangni alkoolin dhe ushqimet e pasura në purines. Pini shumë lëngje, kjo do të ndihmojë në eliminimin e urinës nga trupi.

  * Purine - Struktura Kompleksi organik komponim përmbajtje azoti ciklik ndodhura në organizëm të kafshëve, si një produkt të metabolizmit, dhe, në disa bimë.