Le të flasim për nephropathy diabetik


 • Si funksionin e veshkave
 • Si mund diabetik nefropati
 • Trajtimi i nephropathy diabetik

 • Si funksionin e veshkave

  Mes dekompensimi zgjatur e diabetit vuajnë nga enët e veshkave të vogla, të cilat janë pjesë kryesore e glomerulus renale. Që shumë i glomeruli e indeve të veshkave dhe të përbërë. Veglat e glomerulus renale sigurojë funksionin e veshkave, duke interpretuar në një trup njerëzor pjesë filtër. Veshkat e panevojshme të eliminuar substanca në urinë është e filtruar nga gjaku i të vonesës së kërkuar, duke dërguar përsëri në gjak.

  Por kur, për shkak të rritjes së sheqerit në gjak ndryshojnë orenditë e glomeruli renale, funksionimi normal i filtrit të veshkave është prishur.

  Atëherë proteina që është e nevojshme substancë dhe normalisht nuk bien në urinë fillon të depërtojnë atje.


  Si mund diabetik nefropati


  Rreth komplikacion e diabetit mbi veshkat - nefropati diabetike - thotë mësuesi "Shkolla e Diabetes" VYATKA punishte barnash në spital rajonal endokrinologjik TA Rakov.

  - Fillimisht nefropati diabetik nuk mund të njihet, dhe për shkak se ajo është shkaku kryesor i sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë në pacientët me diabet të tipit I. Shpesh një ndërlikim zhvillohet në pacientët me diabet tip 2, të sëmurë kronik dhe kompensohet dobët.

  - Tatiana, i cili analizon pacienti duhet të marrë rregullisht?
  - Gjithkush paktën një herë në vit duhet të kalojnë një test të urinës për të përcaktuar proteina. Kjo mund të jetë normale, e ashtuquajtura urinalysis, e cila është në ndonjë klinikë. Megjithatë, është e mundur për të zbuluar nefropati diabetike dhe në një fazë më të hershme. Për ta bërë këtë, të bëjë një test të urinës për përmbajtjen albumin në të.

  Albumina - një proteine ​​gjetur në gjak dhe urinë normale pothuajse mungon. Por parregullsi tashmë të vogla në numrin e albuminës renale rritur, edhe pse proteina të tjera në urinë deri në vjeshtë. Nëse në këtë fazë sëmundje nuk mund të ndaluar humbjen e proteinave në urinë do të rritet.  Mikroalbuminuria - ndarja e albuminës në urinë brenda 30-300 miligram në ditë - mund të jetë i rastit dhe nuk është e detyruar të çojë në zhvillimin e nephropathy diabetik, por paraprirë gjithmonë dhe tregon një rrezik të lartë të zhvillimit dështim kronike renale.

  - Në fazën e ndryshimeve mikroalbuminuria në veshkë mund të jetë i kthyeshëm?

  - Ajo duhet të jetë një herë në 3 muaj për të bërë një test të gjakut për hemoglobinë glikosilate të vlerësojnë kompensimin e diabetit, për të përcaktuar nivelin e kreatininës në gjak dhe të paktën një herë në muaj për të matur presionin e gjakut.

  Nëse sëmundja ka zhvilluar tashmë dhe kaluar fazën e proteinuria, gjaku dhe urina duhet të bëhet më shpesh - herë në çdo 3 - 6 muaj, tensioni i gjakut të monitoruar vazhdimisht.  Por ju duhet të mbani mend se ka një numër faktorësh që çojnë në diagnozë të rreme pozitive të mikroalbuminuria, glomerulonefriti, infeksion të traktit urinar, stërvitje intensive, gjakderdhje menstrual.

  - Një tjetër manifestim i nephropathy diabetik mund të përmirësojë presionin e gjakut?

  - Kjo nuk është gjithmonë një rezultat i dëmtimit të veshkave, por presioni i lartë i gjakut në vetvete shkakton dëme serioze për veshkat. Hipertensioni përshpejton përparimin e nephropathy diabetik, dhe terapi filloi shpejt antihipertensiv përmirëson ndjeshëm prognozë të nephropathy diabetik në të rriturit.

  Supozohet se mikroalbuminuria duket 2 - 3 vjet për tension të lartë, kështu që është e rëndësishme për të matur rregullisht presionin e gjakut.

  Nivelet e ngritura të saj pavarësisht nga shkaqet duhet të reduktohet. Lejueshme maksimum tani konsiderohet 130 mmHg për indeksin e sipërme (systolic) dhe 80 mm - për më të ulët (diastolic). Nëse të paktën një nga dy presionit të gjakut shpesh mësipërm këtyre kufijve, trajtimin nevojshme.


  Trajtimi i nephropathy diabetik

  - Ilaçet për të trajtimin e presionit të lartë të gjakut është shumë.

  Dhe secili pacient ndoshta mund të vini deri një terapi efektive?

  - Është e rëndësishme për të kuptuar të njëjtin pacient se duke marrë këto barna duhet të jetë i vazhdueshëm, jo ​​vetëm në të lartë, por kur reduktohet në presion normal të gjakut, kështu që ajo nuk është rritur. Kontroll shumë i dobishëm dhe i pavarur e presionit të gjakut në shtëpi, në veçanti për të vlerësuar efektivitetin e barnave të marra, sepse të gjithë pacientët me hipertension është e dëshirueshme që të ketë një njësi në shtëpi për presion dhe të jetë në gjendje të përdorin atë.

  - Si për të trajtuar nefropati diabetike?

  - (Mikroalbuminuria) efektive e hershme përshkrimin e recetave - inhibitorët e ACE, të cilat janë emëruar në doza të vogla, madje edhe me presion normal të gjakut, përveç, kontrollin e detyrueshëm të nivelit të sheqerit në gjak, adoleshencë - ndërprerjen e plotë e duhanit.

  Përveç kësaj, mjeku i rritur mund të përshkruajnë një dietë e ulët në proteina shtazore. Në fazat e mëvonshme të nephropathy kur veshkat tuaja kanë nevojë për trajtim të veçantë, deri në hemodializë.

  - A ka një vlerësim shkencor i prevalenca e komplikacioneve të diabetit?

  - Puna aktive në krijimin e shtetit?
  ? Diabet Ehistra në Rusi, të zhvilluara nën kujdesin e endokrinologjisë Research Center, dha të dhënat epidemiologjike që përshkruajnë prevalenca e diabetit tip 1 dhe 2 dhe komplikimet vaskulare në vendin tonë. Doli se incidenca aktuale e komplikimeve, manifestuar në studimin aktiv drejtuar, shumë herë rehystryruemuyu Endocrinologists zonë elektorale.  Në diabet tip 1 diabetik prevalenca nefropati është 33 për qind, e cila është dy herë më e lartë sesa e regjistruar në të vërtetë tip 2 diabet prevalencë - 25 për qind, e cila është 8 herë më e lartë e regjistruar! Të dhënat konfirmojnë nevojën për veprim në shkallë të gjerë për zbulimin e hershëm të komplikimeve vaskulare. Në sajë të këtyre masave në Evropë në vitet e fundit ka pasur një tendencë në rënie në incidencën e nephropathy diabetik në diabet të tipit 1.

  Informacion nga artikullin "Goditur veshkat, ose si të njohin dhe trajtojnë nefropati diabetike."

  Diskutoni komuniteteve:

 • Nefropati
 • Type diabet mellitus i (insulin-i varur)
 • Type diabeti mellitus II (insulin-i varur)