Ndriçim Poor ndërhyn me gjuminNëse ju shkoni në punë, kur dielli nuk ishin ngritur ende, dhe të vijnë përsëri me tashmë të errët, vini re se ndriçimi në zyrën tuaj ose në shtëpi dhe se si ajo ndryshon gjatë gjithë ditës, si në nivelin dhe cilësinë e ndihmës së lehtë apo të pengojë që ju të fle natën .
Ky përfundim ishte shkencëtarët që studiojnë se si ndryshimet në spektrin optik gjatë ditës ndikojnë në shëndetin e njeriut.

Ajo rezulton se një numër i vogël i dritës diellore dhe elektrike së bashku të rezultojë në një ulje të melatonin hormon, i cili çon për të fjetur probleme.

Spektri i diellit ndryshon gjatë ditës në mënyrë që melatonin, e cila është përgjegjëse për aftësinë për të bjerë në gjumë natyrisht akumulon në mbrëmje, dhe trupi vetë është konfiguruar për të fjetur.

Në pasditen e njëjta spektrit blu dritë pengon zhvillimin e melatonin, sepse ajo është më e lehtë për të punuar gjatë ditës, javës, ditë, dhe shumë njerëz e, madje edhe nëse është e nevojshme, e vështirë për të fjetur pa ëndrra të këqija dhe fle i ngushtë. Nëse ju të ndryshojë skemën e përditshme të lehta, ne mund të merrni një ndikim të rëndësishëm negativ në shëndetin.

Efekti i dritës blu natën suppresses prodhimin melatonin natyrisht, dhe me shtrembërime të rregullt humbur orën e brendshme te lehta qark-së.

Hulumtuesit besojnë se duke përdorur ndriçim elektrik mund në një farë mënyre të kompensuar mungesën e diellit, në një dhomë me pa dritare gjatë ditës për të përfshirë sa më shumë llambat në mbrëmje, megjithatë, të mbyllur perde dhe përdorni dritën ndrydhur.