Related jenë një mish


 • Bizhuterive operativ
 • I shtrenjtë?


  Bizhuterive operativ

  Në mesjetë pa lindjen e binjakeve bashkuara makinacionet e djallit. Kur zjarret e inkuizicionit zhdukur, lindja e fëmijëve të bashkuara shpjegoi se nëna e tyre gjatë shtatzënisë shikuar freaks. Cila është arsyeja e vërtetë, shkenca nuk e di ende, sepse, si zakonisht, të gjithë fajësojnë mjedisin.

  Fusion i embrioneve ndodh në javën e dytë të shtatzënisë. Shpesh ata vdesin në barkun e nënës, kështu që shtatzënia përfundon në abort. Në mesin e atyre që ende lindur, vajzat janë tre herë më shumë se sa djemtë. Lindja e binjakeve - një fenomen në vetvete është e rrallë, por në çdo rast, 200 janë ndërfutur.

  Kjo është një shtatzëni në 150-200.000.

  Detyruar "angazhimin" binjakët siamez me njëri-tjetrin veçanërisht të rrezikshme për shëndetin e tyre. Pamja e tyre në botë nga një pikëpamja shëndetësore, është në vetvete një cen kongjenitale. Një bashkim i organeve të brendshme, një zemër dhe një mëlçisë për dy të çon tek një barrë të tillë të trupit të fëmijëve që një shumë e "Siam" vdesin përmes çrregullime të rënda të organeve të brendshme.

  Operacioni i ndarjes është shpesh shansi i vetëm i mbijetuar binjakët sepse kohët e fundit ata kanë shpenzuar më shumë dhe më shumë. Dëshira për të pasur jetën më në fund me të vërtetë personale, për të parë njëri-tjetrin pa ndihmën e pasqyra - kjo është një shkak i mesëm, edhe pse ajo ngrihet për publikun si komplot kryesore.


  Operacioni i parë i suksesshëm ishte deri në 1689. Kirurgu gjerman Koenig janë liruar përveç binjakët bashkuara në bel. Që atëherë, mjekët operuar në rreth 300 çifte, por vetëm në vitet e fundit kanë marrë kirurgji "bizhuteri": ndarjen e binjakëve siamez, kafkën e bashkuara, baza e trurit apo shpinë dhe kanë një deri në dy zemrës ose mëlçisë. Operacioni konsiderohet i suksesshëm nëse të paktën një mbijeton.

  Sot, rezultatet e suksesshme - 65-80%. Vështirësitë më të mëdha lindin me kraniopahov - binjakët ndërfutur kokat. Shanset e një përfundim të suksesshëm të operacionit janë rritur në mungesë të defekteve në meninges dhe shuma minimale e totalit të anijeve.

  Në Mbretërinë e Bashkuar tre vjet më parë, prindërit e binjakët bashkuara Jodie dhe te Maria për t'i dhënë vajzat duart e kirurgëve udhëhequr nga gjykata. Menjëherë pas shfaqjes së fëmijëve të lindur u bë e qartë se sistemet e qarkullimit të gjakut dhe të frymëmarrjes nuk janë Mary dhe ajo jeton vetëm përmes zemrës dhe mushkërive Jody. Mjekët në përfundimin se motrat pandërprerë mund të jetojnë vetëm gjashtë muaj, pas së cilës trupi ndalon Jodi perballojne ngarkesat dhe vajzat do të vdesin. Prindërit e tyre nuk guxojnë të lejojnë vrasjen e qëllimshme e Marisë: "Ju nuk mund të argumentojnë me natyrën. Nëse vullneti i Zotit që të dy i fëmijës sonë nuk do të mbijetojë, kështu që të jetë ajo. "

  Megjithatë, gjykata vendosi për të ndarë vajzat dhe ata ishin operuar. Mrekullia nuk ndodhi: Jodie mbijetoi vetëm.

  Ky rast është i veçantë vetëm në se sakrifica e një fëmijë për një gjykatë tjetër të detyruar prindërit. Zgjidhni mes binjakëve nuk kanë aq të rralla. Në 1902, mjekët francezë operuar mbi motrat 14-vjeçare indiane Raditsa dhe Doditsu lidhur në gjoks dhe bark. Nga mosha pesë vajzave tregojnë në Londër cirku sipërmarrës. Kur arritën në ekspozitën e organizuar nga Akademia Franceze e Mjekësisë, mjekët gjetën se pacientët Doditsa TB. Twin përbashkët për të ruajtur Raditsa.

  Por ajo mbijetoi motrën e saj vetëm dy vjet.


  I shtrenjtë?

  Gjatë operacioneve ndarja e binjakeve bashkuara janë zakonisht kirurgët më të mira janë të përfshirë, nganjëherë duke punuar me turne për në një ditë, një numër të madh të stafit pleqsh, dhe, natyrisht, ajo kushton një shumë të holla. Tifozët llogaritur koston e jetës së njerëzve të tjerë të flasim gjatë që ka hedhur një shumë të holla në suksesin transaksioneve të diskutueshme, ndërsa shumë njerëz nuk mund të merrni shumë më tepër kujdesit bazë mjekësor. Përveç kësaj, kur vëllezërit dhe motrat që vuajnë nga e njëjta sëmundje të zakonshme, askush nuk është i sugjeruar me vetëdije të dërgojë një prej tyre deri në vdekje, organet e tij peresadzhuyuchy tjetër.

  Kjo zhurmë u ngrit në 1993 pas një motrat e operimit e Amy dhe Angela Leykberh perziera nga gjoks në bark, e cila kishte të mëlçisë dhe zemrës tendosje totale. Nëna e tyre gjatë shtatzënisë tashmë e dimë se ajo është e lindur binjakët siamez që nuk kanë gjasa për të mbijetuar.

  Megjithatë, ajo nuk pranoi abortin. Kur binjakët kanë lindur, ata ishin aq të dobët që mjekët do të kthejnë ato në pajisjet që mbështesin jetën. Por prindërit e gjetur në klinikë Filadelfia ku mjekët rënë dakord për të ndarë motrat operojnë zemrën deformuar dhe për të shpëtuar jetën e të paktën një vajzë.

  Emma vdiq gjatë operacionit, Angela gati të jetojnë deri në ditëlindjen e tyre të parë.

  Prindërit e binjakëve të tjerë ishin më me fat. Një zgjedhje mizor midis dy vajza nuk ishte e kotë. Christine dhe Betsy Uoden ndarë menjëherë pas lindjes së tyre në vitin 1973. Betsy vdiq nga sëmundja e zemrës dhe Christina ende jeton. Nëna e tyre e ka justifikuar vendimin e saj filozofikisht: "Ata duhet të ndahet, dhe diçka ka ndodhur që duhet të kishte ndodhur. Forti nuk mbijeton gjithmonë e lehtë. Por, për hir të jetës ndonjëherë ju duhet të sakrifikojë diçka. "

  Çdo operacion, veçanërisht nëse ajo dështon, animates debatin rreth asaj se si ju mund të zgjidhni në mes të dy njerëzve të lidhur, por ende të ndryshëm, të cilët kanë të drejtë të vendosë se cili prej dy prej tyre të lënë jetën.

  Por statistikat, nga rruga, tregon se vdekshmërisë në mesin binjakët e njëanshme në mënyrë të konsiderueshme më të larta se që vepronte edhe në qoftë se një prej tyre vdiqën. Pa ndërhyrje në kohë Kirurgët çrregullime të rënda të organeve të brendshme të fëmijëve të bashkuara shpesh rrit dhe në të njëjtën kohë disa herë dhe për të rritur rrezikun e operacionit bën të thjesht e pamundur.

  Informacion nga Olga artikull Dyubankovoy "lidhur një mish."