Njerëzit e shëndoshë janë më të ndjeshme për të odorsStudimet e fundit pohojnë se arsyeja që njerëzit e plotë nuk mund të heqin dorë nga një pjesë tjetër të ushqimit, është e një ndjenjë të rritur të nuhaturit.

Sigurisht, para së gjithash, problemi i trashje të fajësuar overeating të zakonshëm dhe mungesa e aktivitetit fizik, por shkencëtarët besojnë se ka disa faktorë të tjerë që çojnë në një rritje në yndyrë.

Psikolog britanik në Universitetin e Portsmouth (Universiteti Portsmouth) Lorenzo Stafford (Lorenzo Stafford) testuar 64 burra dhe gra, të gjetur se sa e lehtë që ata të njohin shije të ndryshme. Duket logjike se nëse një person është i uritur, sensi i tij i mprehtë e erë, megjithatë eksperiment tregoi të kundërtën.

Stafford prirur të besojnë se blunting e erë gjatë urisë - mënyrën trupi është i mbrojtur nga marrja e tepërt e ushqimit.

Megjithatë, nëse një person ka një sens të shkëlqyer të nuhaturit, efekti mund të kthehet.

Gjatë testimit të njerëzve mbipeshë duke u përpjekur të bëjnë dallimin në mes të aromave të ndryshme jo-ushqimore dhe shumë lulëzoi duke njohur shishe erëza, të përbërë nga bari pangrënshëm.

Rezultati i studimit është që për shkak se era luan një rol kyç në kuptimin tonë të shije, plot me njerëz me një ndjenjë të mprehtë të nuhaturit është shumë më e vështirë për të ndaluar të hahet e shijshme, edhe në qoftë se ata kanë pasur mjaft.