Kimikatet shtëpiake kërcënojnë infertilitetit, diabet dhe trashjeMbi rreziqet e "kimisë" në kohën tonë e kanë dëgjuar shumë për shkak se shumica prej nesh të përpiqet për të blerë produkte me një sasi minimale të aditivëve të dëmshme dhe të gëzojnë kozmetike me cilësi të lartë. Por merrni shpëtoj ndikim mbi kimikatet e trupit tonë që janë gjetur në produktet e përditshme, nuk mund praktikisht askënd. Sipas ekspertëve të Agjencisë Evropiane për Mjedisin, ushqime të caktuara, kozmetike dhe ilaçe që përmbajnë substanca të dëmshme mund të shkaktojë përçarje të endokrine dhe sistemet hormonale. Kjo shkakton një rritje të konsiderueshme në incidencën e kancerit, diabeti, obeziteti dhe rënie të lindshmërisë.

Kimikatet që të merrni në ushqim dhe absorbohet nga trupi, gjithashtu duke shkaktuar një rritje të numrit të probleme neurologjike në njerëzit dhe kafshët.

Në dekadën e fundit ka pasur një rritje të konsiderueshme në shumë sëmundje dhe çrregullime, duke përfshirë kancerin e gjirit dhe prostatës, infertilitetit mashkullor dhe diabetit. Substancat që imitojnë hormonet seksuale femërore janë ende të lidhur me kancerin e gjirit, me cilësi të ulët të spermës dhe sëmundje tiroide. Shkencëtarët e lidhur drejtpërdrejt rritje në përdorimin e njerëzimit kimikateve të ndryshme në shtëpi me rritjen e vërejtur më parë dhe pa sëmundjeve të zakonshme.


Studiuesit argumentojnë se para se këto sëmundje dhe çrregullime në popullatat njerëzore janë vërejtur. Dhe kafshët dhe njerëzit mund të jenë të ekspozuar ndaj këtyre kimikateve në mjedis, ose nëpërmjet ujit ose zinxhirin e ushqimit, ku ata mund të mblidhen substanca të dëmshme. Këto përfundime shkencëtarët erdhën pas një studimi të hollësishëm të problemeve të mjedisit dhe sëmundjet e rënda në 15 vitet e fundit. Ata besojnë se sot njerëzimi kërkime të mëtejshme për qëllim identifikimin e këtyre sëmundjeve dhe parandalojnë zhvillimin e tyre.