Kujdes nga osteoarthritis kur punojnë në kompjuter


 • Kompjuter dhe zhvillimi i osteoarthritis
 • Simptomat dhe diagnoza e scoliosis dhe sëmundje degjenerative disk
 • Parandalimi dhe trajtimi i sëmundjeve degjenerative disk dhe lakim kurrizore

 • Çfarë është njeriu është krejtësisht e ndryshme nga homologët e tyre
  në botën e kafshëve? Sigurisht! Ata që me qira tokën nga kthetrat e dy
  dhe katër tërheq një palë e saj të gjymtyrëve. Për më tepër,
  çift ​​në pension ai përdor nuk ka për qëllim - për
  Drag rëndon edhe më shumë duke rritur ngarkesën në shpinë
  pol. Bipedalism nuk është aq e rrezikshme. Kurriz në evolucionin
  fituar një numër të përshtatjeve për të kompensuar për ngarkesa vertikale:

  kthesa fiziologjike në aeroplan ballore (kyphosis dhe lordosis)
  rritur muskujve dhe ligaments e shtyllës kurrizore

  Gjëja më e rrezikshme se
  Ne kemi përshtatur të përdorin "pikën e pestë të mbështetjes" si
  vetëm, edhe pse trupi nuk është projektuar nga natyra për
  funksion mbështetje. Shikoni në kafshët kur ata janë të ulur, ajo është e bazuar
  në tri shtylla, dhe shpesh pesë. Ulur një nga më të
  rrallë përdoret kafshët. Ata kanë tendencë për të ose të qëndrojë apo gënjeshtër.
  Njeriu, megjithatë, përveç duke u shpikur pajisjen për të ulur, bërë që
  pozicion nuk është i madh.


  Kompjuter dhe zhvillimi i osteoarthritis


  Punës
  kompjuter, ju rri një kohë të gjatë në një pozicion atë dikton


  vendin tuaj të punës, por jo fakti që kjo sjellje është optimale.
  Bateria në një pozicion të çon në një ngarkesë konstante
  në një grup të muskujve dhe mungesa e njëjtë në grupet e tjera. Nëse
  tendosje të vazhdueshme të muskujve të çon në dhimbje, mungesën e ngarkesës
  një efekt i dëmshëm për trupin tuaj dhe të çon në degradimin e muskujve, si
  pasojë - lakim të shpinë (scoliosis) dhe shkatërrimit
  intervertebral disk - dhimbje të ulët mbrapa.

  Në pozicion ulur
  ngarkesës në disqe intervertebral është shumë më tepër se sa në këmbë
  ose shtrirë. Të gjithë këta faktorë negative mund të shkaktojë një hernie
  disk intervertebroreve, dhimbje ne koke, gjymtyrët dhe organet e brendshme,

  shkaktojë osteoarthritis dhe scoliosis.


  Simptomat dhe diagnoza e scoliosis dhe sëmundje degjenerative disk

  Atje
  disa lloje te osteoartritit, sipas zonën e prekur
  shpinë, osteochondrosis i qafës së mitrës, kraharorit, mesit, sakrale
  shpinë. Çdo specie ka osteoarthritis e saj
  Simptomat, sidomos diagnoza dhe trajtimi.

  Si mund të përcaktuar është
  A keni osteoporozën ose scoliosis? Shenjat e scoliosis parë edhe
  jo-specialist me inspektim vizuel - kjo shifër asimetri.
  Simptomet kryesore të osteoarthritis - një dhimbje në shpinë
  (Në qafë, gjoks dhe qafë me osteokondroza qafës së mitrës në rajonin e mesit

  në osteokondroza sakrale dhe mesit), shpesh "japin"
  dhe në pjesë të tjera të trupit, që kufizojnë lëvizjen e shtyllës kurrizore, përtyp
  në qafë me osteokondroza të shpinë qafës së mitrës.


  Parandalimi dhe trajtimi i sëmundjeve degjenerative disk dhe lakim kurrizore

  Ngjarje
  parandalimi i scoliosis dhe sëmundje degjenerative disk është një punë e lehtë, me përjashtim të
  Fakti se pajtueshmëria duhet vazhdimisht të monitoruar vetë.
  Për parandalimin e sëmundjeve degjenerative disk dhe lakim kurrizore duhet të çojë
  jetese celular, hani e drejtë dhe të ndjekin një influencë
  dhe pozita në të cilën ju kaloni shumicën e kohës, kjo
  Vëmendje të paguajë për vendin tuaj.


  Çdo gjë duhet të jetë vendosur në mënyrë që ju nuk keni shumë kohë
  të jetë në pozicion "përdredhur". Dhe më e rëndësishmja, sa më shpesh të jetë e mundur
  Get up nga tabela, të bëjë ndonjë lëvizje.

  Por
  trajtimin e dhimbje të ulët mbrapa dhe scoliosis shumë më të vështirë ... Në praktikë mjekësore
  përdorin një shumëllojshmëri të metodave të trajtimit të osteoarthritis dhe scoliosis
  por jo gjithmonë e mundur për të arritur e kënaqshme
  Rezultatet e. Trajtimi kryesor për scoliosis dhe sëmundje degjenerative disk
  është fizioterapi. Ka objekte të veçanta
  ushtron për trajtimin e scoliosis dhe sëmundje degjenerative disk secili departamenti
  shpinë - i qafës së mitrës, kraharorit, mesit.

  Në mjekësor
  Fizik Edukimi per trajtimin e osteoartritit dhe scoliosis përdorur masazh,
  terapi manuale, më pak i zakonshëm i veshur me të corsets, në ekstrem
  raste drejtohen kirurgjisë; nëse shkaku i scoliosis është e ndryshme
  këmbët gjatësi, duke përdorur insoles veçanta. Për më të mirë
  rezultatet e trajtimit të scoliosis, sëmundje degjenerative disk dhe sëmundjet e tjera
  shpinë duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​të mirë-zgjedhur.