Diagnoza Pneumofibrosis, trajtim, parandalimi


 • pneumofibrosis dhe llojet e saj
 • Simptomat dhe diagnoza pneumofibrosis
 • Trajtimi dhe parandalimi pneumofibrosis

 • pneumofibrosis dhe llojet e saj

  Pneumofibrosis - përhapja e indeve lidhës në mushkëri, si pasojë e procesit inflamator ose degjenerative që çon në përçarje të elasticitetit dhe të këmbimit të gazit funksion të zonave të prekura.

  Prevalenca mund të jetë lokal (i kufizuar) ose difuzionit.

  Zakonisht pneumofibrosis është rezultat i sëmundjeve të ndryshme të mushkërive: proceset infektive dhe invazive (. Pneumonia, në t H. Pas infeksioneve fungale të zhvilluara, tuberkulozi, sifilizi, etj); sëmundje kronike obstruktive pulmonare; Sëmundjet e shkaktuara nga ekspozimi ndaj pluhurit trupit agresive dhe gazrave të origjinës industriale, inhalimi i agjentëve kimikë luftarake, sëmundjet trashëgimore.

  Pneumofibrosis mund të jetë për shkak të efekteve mbi mushkëritë e rrezatimit jonizues, droga që kanë efekte toksike.

  Pneumofibrosis lokal është zona më e dendur e indeve të mushkërive, shuma e pjesës së prekur të mushkërive me reduktuara.

  Në dritë përhapur pneumofibrosis i dendur, reduktohet në vëllim. Struktura normal të humbjes së tyre.

  Pneumofibrosis lokal nuk ndikojnë dukshëm karakteristika hazoobminni dhe vetitë mekanike të mushkërive. Në pneumofibrosis shpërndarë ventilim adekuat është zvogëluar.
  Simptomat dhe diagnoza pneumofibrosis

  Pneumofibrosis lokal nuk mund të manifestuar klinikisht.
  Standing është një shenjë e dyspnea shpërndarë pneumofibrosis, shpesh ka tendencë të progresit. Shoqëruar shpesh me gulçim kollë avid thatë, më keq frymëmarrjes kur të detyruar. Ka karakter dhimbje gjoksi dhemb, humbje peshe, dobësi, lodhje. Në pacientët me një plagë kryesor i mushkërive basal, e formuar zakonisht të ashtuquajturat gishtat Hipokratit (si drumsticks).

  Pacientët pnevmofybrozom në faza shumë më të avancuara mund të tregojnë të ashtuquajturin popyskyvanye, kujton tingujt e priza fërkimit. Shpesh ajo të dëgjohet në frymëzim, kryesisht në sipërfaqen e përparme të gjoksit.  Metoda kryesor i diagnozës është pneumofibrosis x-ray, si ajo ju lejon të merrni një pasqyrim objektiv të ndryshimeve sklerotike në indeve të mushkërive pneumofibrosis, të dallojnë atë nga tumoret e mushkërive.

  Për të njohur pneumofibrosis kryer radiografi Plain e gjoksit. Mund të jetë një radiografi të vlefshme shtesë e këqyrjes dhe tomography. Për të studiuar gjendjen e indeve të mushkërive ka fituar një rëndësi të veçantë si tomography llogaritur.
  Trajtimi dhe parandalimi pneumofibrosis

  Sot pneumofibrosis tretmane efektive ekzistojnë. Pneumofibrosis lokal nuk zbulohet klinikisht, nuk kërkon apo efekte terapeutike.

  Në raste ku sindikatat?
  ? Pneumofibrosis Noah rezultuar procesin inflamator dhe destruktiv dhe mushkëritë, ndodh me acarimin periodike të infeksionit, antibiotikëve të përshkruara dhe drogës anti-inflamator, të kryer masa për të përmirësuar funksionin e kullimit të zonës bronke e prekur. Studimi Bronholohicheskoe mund të vendosë nëse kirurgji.

  Në pneumofibrosis përhapur i shkaktuar nga faktorë të jashtëm, duhet së pari të eliminuar ndikimin e tyre në pacientit. A dhe trajtim të dështimit të frymëmarrjes.

  Moti përcaktuar rrjedhën e sëmundjes themelore.

  Formimi i "mushkërive qelizë" e pengon dështim të frymëmarrjes, duke çuar në disa raste në rritjen e presionit në arteries pulmonare, zhvillimin pulmonare të zemrës. Shkaku i vdekjes është shpesh anëtarësimi i infeksionit të mesëm, zhvillimi i tuberkulozit.

  Pneumofibrosis Parandalimi nënkupton zbulimin e hershëm dhe trajtimin adekuat, që çon në zhvillimit pneumofibrosis; rregullat e sigurisë kur punojnë me substanca të pnevmotoksicheskimi; Monitorimi i rregullt për qëllim krijimin pnevmotoksicheskoho e drogës dhe masave në kohë për të ndihmuar në eliminimin lezione fillimit të mushkërive.  Informacion nga artikullin "fibrozë".