Pneumonia njohin se si dhe çfarë të bëni


 • Edina tre likah
 • Nga që vijnë nga?
 • Koha e shtrenjtë


 • Nëse ju kërkoni të moshuar: një sëmundje për shumicën e fëmijëve të tyre, të trembur nga nënat dhe gjyshet e tyre? - Duhet të dëgjojmë: pneumoni.
  Dhe nuk është çudi. Para epokës së antibiotikëve - dhe ai filloi me fund të 30-ta
  i shekullit të kaluar - nga pneumonia pjesshëm pneumonisë, ose si ajo
  i quajtur atëherë, pneumonia lobar, vdiq 85 nga 100
  e rasteve.

  Tani edhe kjo lloj më të vështirë të pneumonisë në një kohë
  diagnoza nuk është aq e tmerrshme, e larmishme dhe efektive
  antibiotikët dhe organizimi modern mjekësor
  ndihmë në mënyrë dramatike ndryshuar situatën. Megjithatë sëmundje

  ende i mbushur me pasoja të rënda.


  Edina tre likah

  Pneumonia - infeksion që shkaktohet nga mikroorganizma patogjene, lezione të mushkërive me procesin e zhvillimit ospalitelnoho detyrueshëm në alveole ku shkëmbimi i gazit ndodh, gjak
  ngopur me oksigjen dhe kryen atë në të gjitha indet dhe organet. Shkallë
  Ashpërsia e pneumonisë të ndarë në të butë, të moderuar dhe të rëndë.

  Për fat të mirë, sëmundje e rëndë është vetëm rreth 7-14%
  raste. Megjithatë, edhe pneumoni butë - një gjendje të rëndë
  e cila duhet të trajtohet jashtëzakonisht me përgjegjësi.

  Agjentet mund të bëhet
  dhe Pneumococcus, dhe Streptokoku, Staphylococcus dhe gripit dhe viruset, dhe adenoviruset, dhe Mycoplasma, klamidia dhe ...  Sot pneumoni butë trajtohen në shtëpi - nuk
  domosdoshmërisht injeksione të antibiotikëve në spital. Por kjo nuk është e
  i referohet grupeve të rrezikut që kërkojnë konstante
  mbikëqyrje mjekësore, dhe shpesh trajtimet zbatuese vetëm
  në një spital. Ata që do të përcaktojë manifestimet e ndryshme të sëmundjes, shkallën e ashpërsisë dhe zgjedhjen e trajtimit.


  Nga që vijnë nga?


  Pse, pavarësisht numrit të madh të antibiotikëve efektive dhe të tjera
  agjentët antibacterial, pneumonia mbetet ndër
  sëmundje të rrezikshme?

  Arsyeja - ne, si shpesh nuk paguajnë

  vëmendje të simptomeve, të ngjashme me të parë SARS banale: kollë,
  pak temperaturë, gjendje e sëmurë ... edhe dhimbje në anën e disa
  vështirësi në frymëmarrje nuk është gjithmonë alarmante.

  E megjithatë këto
  Simptomat shpesh tregojnë pneumoni.
  Në një tjetër skenar zhvillimin ashtuquajturin pneumoni mesëm. Personi i parë me të vërtetë zgjedh SARS ose gripit, fytit, tracheitis. Pas një kohe, kur sëmundja ishte sikur papritmas rritet përsëri kollë ethe, dhimbje në anën atje ... ju e dini - kjo nuk është SARS, dhe pneumoni pothuajse i vërtetë. Por ku ka ardhur nga ajo?

  Në një person i dëmshëm shëndetshme grimcave që hyjnë në trup kur të frymëmarrjes

  (P.sh., pluhur, germs) në kontakt me epitelin ciliar,
  rreshtim sipërfaqen e brendshme të rrugëve të frymëmarrjes, vetëm 0,1
  sekonda, dhe pastaj excreted me mukozë. Jo rast në pacientët SARS
  apo grip. Viruset që shkaktojnë këto sëmundje, mekanizmat dëme
  mbrojtjen e frymëmarrjes (qelizat ciliare dhe qelizat që prodhojnë
  mukusit), duke hapur rrugën për bakteret e dëmshme në indet e mushkërive. Përveç
  e infeksionit viral zvogëlon rezistencën e të gjithë organizmit.
  Tani bëhet e qartë se pse edhe me SARS më banale nuk mund të jetë
  të jetë i pavlerë, ajo duhet të trajtohen në shtëpi derisa normal
  temperatura dhe nuk i kalojnë të gjitha manifestimet e sëmundjes.


  Koha e shtrenjtë

  Gjëja kryesore - të thirrur një mjek menjëherë. Vetëm ai mund të bëjë saktë
  diagnostikuar dhe të dyshuar pneumoni, menjëherë fillojnë trajtimin, dhe
  caktojë X-ray provim, test të gjakut (për pneumoni
  gjithmonë një qelizë u rrit e bardhë të gjakut numërimin dhe rritur ESR)
  dhe analiza mundësisht pështymë, ajo do të identifikojë patogjen dhe
  zgjidhni antibiotik
  do të goditur drejtë në shenjë. Në pritje mjeku rezultati mund të përshkruajnë,
  si zakonisht ndodh, antibiotikët, dhe në pneumoni të rëndë
  kombinim i antibiotikëve për të mbuluar gamën e mundur
  mikroorganizmave duke shkaktuar pneumoni.


  Është e rëndësishme për të kryer me kujdes
  Emërimi i një specialisti.

  Se sa shpejt do të diagnostikuar varet
  Kohëzgjatja e trajtimit dhe rezultatet e sëmundjes. Nëse pneumoni gjetur në
  Fillimi i zhvillimit të saj, trajtim merr rreth një javë. Nëse
  diagnostikua 3-5 ditë th dhe nuk ka pasur komplikime - deri në 3-4 javë.
  Jo pneumoni kapur trajtohet në kohë deri në 2 muaj ose më shumë, dhe nganjëherë
  nuk i shërueshëm. Mos harroni se në ditë vdesin tonë
  pneumoni 3-46% të rasteve.

  Krijojë kushte për fitoren e mikroorganizmave tuaja mikroorganizëm.
  Kur thatë, expectorants irrituese kollë rekomanduar,

  lehtësuar kollitje. Në temperatura të larta - antipyretics
  (Droga në temperaturë më të ulët), pirje të tepërt, çaj me limon,
  lëngje, ujë mineral. Dhe, sigurisht, vitamina, duke përfshirë
  doza e caktuara të acidit askorbik në kombinim me rutin - deri
  është një agjent fuqishëm anti-inflamator.