Pneumonia është një fëmijë si të jetë


 • Mbi udhë rrahur
 • Nëse, pneumonia ...
 • Parashikuar opsione
 • Masa shtesë


  Çfarë duhet të dini për pneumoni time amtare (dmth, pneumonia) te fëmijët? E pra, së pari, se ai thjesht nuk lindin. Ajo gjithmonë fajësojnë mikrobet shpesh - bakteret. Në pneumoni shumë të re mund të ndodhë pas lindjes, kur porsalindur "ujë të gëlltiten." Por raste të tilla janë ende në monitorimin e spitalit dhe trajtojnë pediatricians.


  Mbi udhë rrahur

  Ndonjëherë, pas infeksioneve respiratore akute, ftohjet pra, fëmija mund të ketë pneumoni. Kjo është një nga komplikimet më të shpeshta të sëmundjes akute të frymëmarrjes. A nuk mendoni se "ndërlikim i shpeshtë" do të thotë se çdo i ftohtë i dytë përfundon pneumoni.

  Jo në të gjitha. Por në qoftë se temperatura fëmija i gjatë dhe kollitjes, i pari i cili do të duhet të mendoj - është për të thirrur mjekun, ai dëgjoi të mushkërive dhe të përjashtuar apo konfirmuar pneumoni. Dhe në qoftë se probabiliteti i lartë i pneumonisë - emëruar antibiotik.

  Pneumonia ndodh kur trupi i fëmijës, dobësuar luftën kundër viruseve të ftohtë depërtojnë bakteret. Ashtu si viruset, ata bien në trupin e fëmijës përmes hundës dhe gojës, arrijnë tubave bronkial, duke shkaktuar bronkit, dhe poshtë nën ... fillon pneumoni.

  Dhe çfarë ... Kur simptomat e para të ftohtë të përbashkët për t'u shqetësuar dhe merak, jo pneumoni apo se? ..


  Jo. Ndërsa duke shkuar ditët e para të sëmundjes, edhe nëse nuk është e kollitjes, dhe edhe më shumë - shami, edhe nëse temperatura është mbi 38 gradë, mendoj nga pneumonia herët.

  Por një sëmundje 3-4 ditë me një kollë dhe temperaturë të lartë duhet të thërrisni një mjek për shkak simptomë i tretë i pneumonisë është një ndryshim specifik në tingujt "dëgjim të lehtë". Dëgjoni ajo mund të jetë vetëm një mjek. Gjithashtu, një mjek, nëse konsiderohet e nevojshme, mund të prostukaty gjoksin për të zbuluar ndryshimet në të njëjtin zë, dhe mund të dërgoni fëmijën për gjoks x-rrezet për të parë foton nëse ka shenja të pneumonisë.


  Nëse, pneumonia ...

  Pra, prindërit le të jeni nga fat, dhe një mjek diagnostikuar pneumoni.

  Mos e humbni shpresën. Mjekësia moderne mjaft të lehtë të përballen me këtë sëmundje. Megjithatë, këto barna nuk janë gjë tjetër veçse një shumë prej prindërve nuk i pëlqen antibiotikë. Por këtu nuk mund të shpëtojnë. Bakteret nuk do të vrasin asgjë. Nëse ARI viral mund të trajtohen në mënyrë të sigurtë recetave gjyshes dhe mjetet juridike popullore, nga pneumonia një numër dështon. Më antibiotik nuk është caktuar, aq më e vështirë dhe më e gjatë kanë për të trajtuar pneumoni.

  Antibiotik i caktuar për të paktën 5 ditë, zakonisht 7-10 ditë. Trajtim interrupt antibiotik nuk mund në asnjë rast - të jetë i sigurt për të pirë larg gjithë kursit.

  Edhe nëse fëmija është 2-3 ditë të terapisë me antibiotikë ishte shumë më mirë. Ai thotë vetëm se i zgjedhur trajtim antibiotik i vërtetë është i suksesshëm ... por pije duhet të duhet ditë sa më shumë ilaçe si urdhërat e mjekut. Përndryshe, gjërat mund të shkojnë poshtë ikjen.

  Nëse në ditën e tretë e temperaturës antibiotikëve vazhdon të mbajë lart 38, ju duhet të telefononi mjekun përsëri. Që kjo është një shenjë se antibiotiku i zgjedhur nuk ka efekt mbi bakteret që shkaktuan sëmundjen. Në këtë rast, mjeku anulon një antibiotik dhe e zëvendëson atë me një tjetër.


  Parashikuar opsione

  Ndonjëherë, mjeku vendos të emërojë një antibiotik për 3-4 ditë ARI, nëse temperatura është mbi 38 dhe zgjat kollë, edhe në qoftë se nuk "dëgjuar" përmes pneumonia phonendoscope.

  Kjo është për të caktuar një antibiotik për parandalimin pneumonia.

  Në këtë rast, ju nuk mund të fajësojnë mjekun ose në risigurim të tepruar, nuk ka antibiotikë të panevojshme. Pneumonia zhvillon shpejt, dhe në një trup të dobësuar virus, bakteret, takim asnjë rezistencë, mund të shumohen për një natë, në ditë.

  Çfarë nëse sot mjeku dëgjuar dhe dëgjuar asnjë pneumoni, dhe nesër ajo u shfaq? Një Doktor i diçkaje dhe nuk keni për të dëgjuar. Dhe ndërsa prindërit e tij të shkaktojë derisa mjeku vjen ndërsa Kongresi baba në farmaci dhe për të blerë antibiotik ... lule plot Pneumonia do të lulëzojë. Ajo rezulton se nganjëherë "është për të shtypur atë në rrënjë."

  Për këtë dhe ndonjëherë cakton mjeku antibiotik profilaktike.


  Masa shtesë

  Paralelisht me antibiotikë për të parandaluar efektet anësore nga përdorimi i tij, mjeku juaj mund të përshkruajnë një ilaç antifungal zakonisht Nystatin dhe një tjetër produkt që përmban bifidobacteria dhe lactobacilli, të quajtur probiotics dhe cili është një përzgjedhje e madhe e farmacive, dhe ilaçe anti-alergjik për ta redukuar inflamimin dhe parandaluar një reaksion alergjik të një antibiotik.

  Kjo qasje e bën trajtimin e pneumonisë të sigurt të mjaftueshme të shpejtë dhe efikase.

  Sigurisht, mjeku do të përshkruajnë më shumë drogë dhe inhalimi expectorant. Është shumë e rëndësishme që të nxjerr me kollë pështymë, dhe më ishin nxjerrë nga mikrobet e trupit të vdekur dhe gjysmë-vdekur, dhe për këtë arsye, fëmija shëruar shpejt.

  Kjo është një pneumoni e tmerrshme bëhet një sëmundje të menaxhueshme që mund të trajtohen në mënyrë efektive.

  Informacion nga nenet pediatër AL Sokolov "Pneumonia".