Konyunktyvit pneumokokal


 • Konjuktivit pneumokokal
 • Manifestimet
 • Trajtim  Konjuktivit pneumokokal  Konjuktivit akute të shkaktuara nga Pneumococcus.
  Konjuktivit pneumokokal në të rriturit pothuajse asnjëherë. Fëmijët e sëmurë dhe të moshuarit. Shkollat ​​dhe kopshte sëmundje mund të marrin përmasa epidemike, se pothuajse të gjithë fëmijët sëmuren.
  Manifestimet  Veçantitë e konjuktivit pneumonisë:

 • dukuri e shekullit edema
 • Formimi i dot hemoragji të vogla në konjuktivën që mbulon sclera (proteina në sy)
 • Prania e filmit bardha-gri në shekullin konjuktiva.
 • Këto filma mund të hiqet lehtësisht me një shtupë pambuku.

  Në film kthehet lirshme, e kuqe, por jo gjakderdhje konjuktivën.
  Shumë shpesh në procesin inflamator përfshin kornea. Ajo infiltrates duken të vogël (vulë) se pas shërimit plotësisht zhduken.


  Të gjithë fëmijët me konjuktivit pneumonisë nuk duhet të vizitoni grupet e fëmijëve.
  Trajtim  Trajtimi i konjuktivit pneumonisë. Masat e emëruar higjienike, ndryshimi i përditshëm i peshqir dhe liri krevat, sidomos pillowcases. Në ditët e para të prodhimit konjuktiva larje të shpeshta zgjidhje me gojë antiseptik (kalium, furatsillina). 6 herë në ditë në sy të futur natriumi zgjidhje sulfatsil apo zgjidhje antibiotik.


  I emëruar ndonjëherë vë në zgavrën e këtij vaji konjuktiva (tetracycline, erytromitsynovu, sintomitsinovoy). Të gjithë fëmijët dhe të rriturit të cilët kishin kontakte me konjuktivit pacientit pneumonisë është e rekomanduar për të parandaluar natriumi sulfatsil për instalacioni në sy për 2-3 ditë.