Pro sobakoterapii


 • Medicines komplekset
 • Mos shkel kurorën?

 • Medicines komplekset

  "Sigurisht, fëmija zakonisht dëshirë të ketë një qen. Shpesh kjo
  është për shkak të një dëshirë për të imituar, për të qenë si gjithë të tjerët. Ata thonë se një fqinj
  Vaska dhe shok klase LESCO qen është, por unë jam më i keq? - Shpjegon
  zoopsychologists Arina Pavlova. - Por nganjëherë dëshira për të marrë një qen
  tregon se fëmija është mjaft serioz
  Problemet psikologjike. Çfarë efekti do të mund të quhet Kid ".

  Mos harroni, tregime hero e Astrid Lindgren Carlson ishte aq e
  vetëm, që iu lut prindërit për të blerë një qenush, dhe ndërsa i dytë doli me një
  helikë? Pra, sipas ekspertëve, dëshira për të pasur një shtëpi

  manar (jo vetëm në fëmijëri por shpesh në të rriturit
  mosha) shpesh është rezultat i një nga tre kryesore
  Arsyet. Së pari, kafsha ka për qëllim për të mbushur vakuumin ekzistues
  komunikim.

  Në mungesë të afërsisë emocionale të njeriut me qenin e tyre të lloj pa dëshirë merr funksionin e një ose gruan. Së dyti, dëshirë pa ndonjë përpjekje për të fituar sa më shumë dividendë sociale.
  Nga njëra anë, kafshëve do të të dojë ndonjë, e lënë pas dore, i dehur,
  i paedukuar.

  Në të tjera: "Le të më i vogël, i shëmtuar dhe i urrej të gjithë
  bota, por unë kam një qen të madh, të bukur dhe të mirë. " Dhe arsyeja e tretë


  - Dishepull synon të frenojë kompleks inferioriteti ekzistuese njerëzore. "Oh, unë nuk kam asnjë respekt dhe mendimin tim askush nuk e merr në konsideratë? Por qeni do të duhej të paraqesë! »


  Mos shkel kurorën?

  Korrigjimi i problemeve psikologjike që përfshijnë kafshët - ndoshta
  Kjo nuk është e keqe. Nuk është çudi ka një kapitull i psikologjisë si
  animaterapiya kur fëmijët me probleme të përshtatjes, sindromin Down ose
  aftësi të kufizuara të tjera të kthehet në normale ndihmon me komunikim
  Kafshët - delfinët, kuaj, të njëjtat qentë. Gjëja kryesore - për të kuptuar:
  Bisha nuk mund të përballojë për të zgjidhur të gjitha problemet njerëzore. Ajo duhet të jetë vetëm një ndihmë.

  Një tjetër problem i bashkëjetesës "njeri - kafshë" është
  dashuria e tepruar për të pritur manar tuaj. Pak prej nesh është i aftë të
  siç duhet të ngrejë një qenush. Well, natyrisht: "Është pak" ose
  "Ndëshkimi fizik është e papranueshme." Si rezultat, ne kemi marrë bisha
  të aftë për të jo vetëm kafshoj njerëzit si të tillë (i cili krijon
  rrezik për shoqërinë), por edhe pronar.

  Dredha-dredha qen duhet të qartë
  kuptoj: qen - jo një njeri, ajo nuk është në gjendje për të dashur, për të falur, për të duruar
  në kuptimin tonë të fjalës. Familja jonë për të - paketë. Nëse ju jeni
  mund të ndërtojmë hierarkinë e saktë, kafsha do të perceptojnë
  gjithë anëtarët e familjes si anëtarë të lartë dhe liderëve.

  Përndryshe it
  do të duhet të marrë përsipër funksionin e liderit, dhe kështu sigurinë
  ju dhe fëmijët tuaj nuk janë të garantuara.

  Prandaj, në vijim në prag të një fëmijë dhe do të tregut të shpendëve për
  kone, mendoj se nëse ju jeni gati për të bërë një lider i tillë i paketë. Nëse "po" -
  Mirë se vini në sobakovladeltsev komunitetit!