Këmbët banesë në të rriturit


 • Shputë e rrafshët

 • Shputë e rrafshët

  Mbi pranimin në neurologë dhe orthopedists janë vazhdimisht vijnë pacientë u ankuar për dhimbje prapa, lodhje në këmbë, lodhje. Gjatë pritjes, duket se shkaku i këtyre simptomave duket e sheshtë. Pasi ajo ishte një justifikim legjitim për burrat të mos shkojnë në ushtri, por me moshën gëzimi i pranisë së "një sëmundje që nuk do të dëmtojë" u qetësua dhe e zëvendësoi atë vuajtjen e vërtetë nga sëmundje në dukje të padëmshme.

  Këmbët banesë mund të jetë e lindur, mund të jetë rezultat i lëndimit, dhe rezultat i ligamenteve të dobëta. Zhvillimi i kësaj sëmundjeje mund të ndikojnë faktorë të trashëguar, të ndaluar mbingarkesë, këpucë të pakëndshme, trashje, shtatzënisë, disa sëmundjeve, aktivitetit profesional.  Normalisht, këmbë duhet të veprojë si balestrat kur ecin - fryrje, që zbusin këmbët goditjes dhe sipërfaqe. Sipërfaqe të sheshtë mund të kontribuojnë në ndryshimin e harqe e këmbët e vendit, e cila ndikon në gjendjen e shpinë, kështu që ekspertët rekomandojnë që ecin zbathur në verën e zhavorr, rërë, tokë.

  Një këmbë banesë nuk mund të kërcej, sepse ngarkesa e tepërt marrë në nyje dhe shpinë. Reduktimi ose zhdukja e "shërimit" të ndaluar të çon në ndryshime në sjellje, kurbë mesit zhduket, duke ndryshuar pozicionin e pelvisit. Rezultati është një pinching nga disqe intervertebral, e fillon të ndiej dhimbje prapa, përveç kësaj ka parregullsi në joints deformuara këmbë, qarkullimin e gjakut të gjymtyrëve të ulët, personi ndihet siklet kur ecin, lodhje të shpejtë.


  Gjithashtu ndër pasojat e shputë e rrafshët mund të identifikojnë sjellje të pasakta, kosolapist, osteochondrosis mesit, deformim i gjunjë shëmtuar këmbë, hips, muskujt e pazhvilluara të këmbëve.

  Këmbët Flat në fazën fillestare, të specifikojë pedikyrist. Kjo mund t'i referohet më shumë teste: podometriyu, diagnostifikimi kompjuter dhe këmbët radiographs. Nëse është e nevojshme, mjeku lëshon insoles speciale ortopedike që të korrigjuar rishpërndarjen e ngarkesës. Nëse këmbët sheshtë janë në një fazë të avancuar, në këtë rast, ne rekomandojmë të veshur këpucë të veçanta ortopedike.

  Pra, për të parandaluar këmbët e sheshtë është e rekomanduar:

 • Duke ecur në tokë të pabarabartë - tokë, zhavorr, rërë, bari; Ju mund të përdorni mat masazh.
 • Veshur këmbë jo më të larta se 3-4 cm, çorapë duhet të jetë hapësirë ​​për gishtat ishte i përshtatshëm. Këpucë nuk duhet të jetë tepër i ngushtë dhe nuk duhet të jetë shumë i gjerë dhe i lirë, ajo duhet të qetë rrethojnë këmbën.
 • Rollers Trajnimi frenave, masazh këmbë dhe ushtrime të veçanta terapeutike.
 • Zheltov Tatiana
  Doktor rrjet trauma ortopedik i klinikave "Workshop Beauty"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Këmbëkërrabë
 • Produkte ortopedike
 • Shputë e rrafshët