Këmbët Flat në fizioterapi Fëmijëve në formën e lojës
Shpesh, një herë faktin e këmbët e sheshtë të fëmijës,
prindërit rozhublyuyutsya. Disa nxitojnë në kërkim bystrodeystuyuscheho të thotë tjetër
Në anën tjetër, le sëmundje marrë kursin e saj, nënvlerësimit ndikimin negativ në fëmijët
trup. Megjithatë, këmbët banesë në fëmijë - ajo me të vërtetë seriozisht,
kërkon vëmendje dhe të vazhdueshëm punën e madhe që ka për qëllim korrigjimin formë
ndaluar.

Kockat e shumta të këmbës ndërlidhur levizshme
ligaments dhe muskujt. Ajo dobësuar sistem ligament-muskulor dhe i tepruar
Ngarkesa mbi të shpesh çon në rrafshim e harqe.

Përkundër faktit se i vetëm i fëmijës të duken absolutisht

banesë, i lindur me natyrën e pandarë formë të harkuar e këmbëve - yndyrë
pads sigurt fshehur atë nga sytë e prindërve të papërvojë. Në të ardhmen,
kur fëmija është në këmbë dhe duke marrë hapat e parë nën harkun e peshës trupore këmbë
uploschayutsya pak, por pastaj, si në zhvillimin e kompleksit të muskujve-ligament
përsëri janë të larta. Nëse gjatë formimi i harqeve nuk paguajnë
vëmendje të mjaftueshme për zhvillimin fizik të fëmijës, gjasat e
Rritjet e vërtetë banesë mënyrë të konsiderueshme.

Këmbët e tanishme sheshtë në fëmijët trajtohen merren në mënyrë aktive
duke përdorur hedh, formatimin e teksteve, këpucë speciale ortopedike dhe insoles.Por po aq e rëndësishme janë procedurat dhe ushtrimet terapeutike.

Në vitin e parë të jetës, kur fëmija nuk është në gjendje
kryej lëvizje të qëllimshme për ballë në trajtimin e shputë e rrafshët
duke vepruar gjimnastikë pasive dhe masazh. Fëmijët nën moshën dy vjet janë të mundshme
të sjellë në lojë me elemente të ushtrimeve terapeutike. Ata janë të lumtur që të jetë
Uluni në një karrige, këmbët migrojnë topa, të rrëmbyer dhe të përpiqet
të mbajë kohë në peshë. Është e rekomanduar për të ecur sa më shumë të jetë e mundur
zbathur në sipërfaqe të pabarabartë. Së pari, ku fëmijët mund të drejtuar zbathur
në tokë ose në lëndinë, u përball banesë shumë më pak.

Sot organizojnë
Kushte të ngjashme mund të jetë në shtëpi, derdhur në një kuti të madhe të rërës ose zhavorrit,
dhe të ofrojë një fëmijë të vogël atje fundoseshin.

Rezultate të mira janë fituar duke kombinuar banja të ngrohta dhe këmbë
masazh këmbë. Për ta bërë këtë, të vënë një pellgu me guralecë fund, i hedh ujë të ngrohtë dhe
Fëmija usadzhuyut, zhytje këmbët e tij mbrapa. Ujë të ngrohtë relakson muskujt dhe
marrëdhëniet, përmirësimin e qarkullimit të gjakut në këmbë dhe masazh me pebbles ndihmon
Forma korrigjim vaults.

Këtu janë disa ushtrime nga të sheshtë të jetë
kryejnë çdo ditë 3 herë në ditë për 10-12 reps.

 • Ulur në një karrige me këmbët drejt, ju
  pat buzë e brendshme të këmbës, këmbë të ulët këmbën tjetër.

  Pastaj të ndryshojë këmbët dhe
  përsëris ushtrimin përsëri.
 • Ulur në një kthesë gishtërinjtë karrige, kthesë
  këmbë brenda, të kryer një lëvizje rrethore.
 • Get gjurmët e topit, të vini ta merrni dhe të mbajë
  ndërsa.
 • Toe kap një laps dhe të vini ta merrni.
 • Grab gishtërinjtë dhe bëj mat hollë.
 • Duke qëndruar në gishtërinjtë e tij, move qendra e gravitetit për të
  skajet e jashtme e këmbëve. Kthehu tek pozicionin e fillimit.
 • Duke ecur mbi një rrogoz të butë në skajet e jashtme
  këmbët, gishtërinjtë pidhynayuchy.
 • Një pjesë e mirë e trajnimit është për të ndaluar hipur
  biçikletë zbathur duke ecur në një log, litar ngjitje, stil noti "zvarritje".

  Është e rëndësishme për të bërë fëmijë veprim i drejtë.

  Kur ecje
  këmbë duhet të vendosen paralel me njëri-tjetrin, pushimi në buzë jashtme.
  Fillimisht monitoruar kjo ecje do të jetë e vështirë, por
  Më vonë ai do të bëhet një zakon i mirë, duke e çuar në automatik.

  Është e rëndësishme të mbani mend se me vëmendje të duhur për problemin e shërim
  banesë në një fëmijë është e mundur. Por kjo është me të vërtetë për të rriturit
  problem i madh që kërkon trajtim serioz.