Këmbët Flat diagnostifikimi, trajtimi dhe parandalimi


 • Këmbët banesë, banesë shkaqet këmbët
 • Diagnoza, trajtimin dhe parandalimin e këmbët e sheshtë

 • Këmbët banesë, banesë shkaqet këmbët

  Këmbët Shëndeti - është shëndeti i të gjithë organizmit. Healthy këmbë - Ritmi i drejtë dhe shpërndarja e duhur e peshës trupore në terren. Ritmi i saktë dhe shpërndarja e duhur e peshës trupore mbi sipërfaqen e tokës - nyjeve të shëndetshme dhe muskujt. Joints të shëndetshme dhe muskujt - organet e brendshme të shëndetshme. Në kohët e lashta, njerëzit kanë vendosur që këmba është një shumë e pikave biologjikisht aktive që lidhen me të gjitha organet e brendshme.

  Nëse këmbë të gabuar, njeri kërcënuar jo vetëm këmbët dhemb, por shumë mbetet e zymtë.  Këmbët Flat - një sëmundje fizike e këmbës, ku këmbë bëhet i rrafshuar, në raste shumë të avancuara e vetme krejtësisht e sheshtë se të gjitha pikat e saj të prekur sipërfaqe.

  Këmbët banesë mund të jetë i lindur, dhe mund të jetë fituar gjatë gjithë jetës, arsyet për këtë:

 • Aktiviteti profesional, kur një person është i detyruar që të qëndrojë për disa orë;
 • mbipeshë;
 • Degradimi i muskujve;
 • dobësi kongjenitale e muskujve dhe ligamenteve të këmbës;
 • lëndime këmbë, veçanërisht thyerje;
 • rakit;
 • paraliza e muskujve të ekstremiteteve të ulëta.

 • Këmbët Flat - një sëmundje shumë e fshehtë. Nëse ju ende nuk e mërzit, por sot tashmë filluar të lëvizje këmbët nga ecje, dhe nesër, në qoftë se asgjë nuk është bërë, të fillojë një dhimbje të egër në këmbë.


  Dhe kjo nuk është aq e keqe. Këmbët Flat përshpejton veshin e sistemit musculoskeletal.

  Këmbët e sheshtë mund të shkaktojë shumë varietet tjetër të sëmundjeve, lakim të shpinë, dhimbje prapa, dhimbje të nervit shiatik, hernie diskale, artrit, artrit, dhimbje të ulët mbrapa, dhimbje viç, lodhje, këmbët shëmtuar (kjo është veçanërisht e vërtetë për zonjat, sepse me këmbët e sheshtë duhet të harrojmë e këpucë elegante, dhe madje edhe kockat e gishtit dhe të rritet jo vetëm këpucë elegante por thjeshtë do të jenë të pakëndshme për veshin), dhe më në fund besohet se të gjitha sëmundjet janë të shkaktuara nga këmbët e sheshtë, sepse këmbët janë pika të energjisë.  Dhimbje në këmbët sjell shumë gjëra të pakëndshme, është e dhëmb i keq, dhëmb por mund të rrëmbejë dhe nuk ka problem, por ju duhet për të trajtuar këmbët e sheshtë - të gjatë dhe serioze.

  Diagnoza, trajtimin dhe parandalimin e këmbët e sheshtë

  Mënyra më e lehtë - vetëm të marrë një copë letër dhe hap mbi të me këmbët e zhveshur.
  Trungu është i drejtë dhe i vë këmbët e tij paralel me njëri-tjetrin, kështu që ata kishin pak. Për dukshmëri më të mirë të rezultateve mund të para-përhapur me këmbët diçka, të tilla si krem ​​për bebe. Nëse ajo duhet të jetë si në foto - të gjithë të drejtë, nëse jo - është koha për të filluar ushtrimin ushtrimet dhe do të ishte mirë për të parë një mjek mund të përshkruajnë atë apo insoles masazh.

  Shënim gishtit, apartamentin nuk ka formuar një vijë të drejtë me thembra, si ajo tregon.

  Treat sheshtë ndoshta kjo duhet të bëhet sa më shpejt që të jetë e mundur para se të kockëzim e skeletit (12-16 vjet). Është më mirë për të parandaluar banesë.

  Parandalimi:

 • Rishikimi vjetor i orthopedists.
 • Zgjedhja e duhur e këpucë. Nuk ka këmbë dhe platformat (nëse ju i vishni atë, të përpiqen për të pushuar këmbët tuaja), i vetëm duhet të jetë i butë (jo e vështirë apo stil i vjetër dhe primitive), materiali nga i cili e bëri këpucë - të buta.
 • Ushtrime të veçanta.
 • Masazh. Më të mirë për të shpenzuar masazh pas ushtrimit.
 • Veshur insoles, insoles që reduktojnë ngarkesën në këmbë, formojnë gjeometria e saktë të këmbës dhe lehtësimin e dhimbjeve.

  Insoles ortopedike, ilaç dhe është përshkruar nga mjeku.
 • Për të pushuar në këmbët sa herë që të jetë e mundur, veçanërisht në qoftë se puna juaj përfshin një këmbë të gjatë në vend.
 • Duke ecur zbathur mbi rërë, toka, bari, shkëmbinj, etj D.
 • Pesha Humbje.
 • Informacion nga artikullin "Çfarë është një banesë që dëm prej saj dhe si të luftohen kjo?"