Mbushjet dentare dhe materiale mbushje


 • Plotësimi Dhëmbët
 • Llojet e materialit mbushje

 • Plotësimi Dhëmbët

  Për shkak të rritjes ritmin e jetës dhe, natyrisht, prevalenca e rregullt kequshqyerjes, stresi të vazhdueshëm dhe një numër tjetër i shkakton sëmundje të dhëmbëve, veçanërisht të tilla si prishjen e dhëmbëve, janë bërë një kamzhik i vërtetë i njerëzimit moderne.

  Është e njohur se kariesi është shkatërrimi i ngadaltë i dhëmbit, i cili fillon me shpërbërjen e mineraleve që përbëjnë smalt. Nëse nuk trajtohet, është formimi i vrimave dhe dëmtimit të dhëmbëve të komplikimeve të tilla si pulpitis, i shoqëruar nga dhimbje akute. Trajtimi i pulpitis është për të hequr nervore me të gjitha spikes e tij të vogël dhe vulosjen e mëvonshme të kanalit rrënjë.

  Vetëm pastaj do të vazhdojë për nënshkrimin e dhëmbit. E vetmja mënyrë për të shmangur një trajtim të tillë të kariesit të dhëmbëve është një thirrje me kohë te mjeku. Sa për trajtimin e kariesit në spote fazat e hershme janë sasi të mjaftueshme të restaurimit smalt mineral të dhëmbit prekur me një zgjidhje të veçantë.

  Në sipërfaqe, lezione të mesëm dhe të thellë të dhëmbëve trajtim kariesit është trajtim zgavër, e ndjekur nga mbushje të dhëmbëve. Trajtim karies do të jetë i suksesshëm nëse pacienti kthehet në kohë për të parë një mjek nëse mjeku ka kualifikime të mjaftueshme dhe nëse klinikë dentare juaj përdor materialet dhe metodat e mbushjet dentare moderne.  Llojet e materialit mbushje

  Sot në arsenalin e stomatologji moderne janë një numër i materialeve dentare mbushje që janë shumë të qëndrueshme, sigurinë dhe pronat e estetike.

  Si materiale svetopolimernyh mund të përdoret si svetootverzhdaemye çimento dhe composites apo polimere të përbërë (kompomery). Tiparet e këtyre materialeve është se ata kanë sistem ngjitës për të nënshkruar sigurt të mbajë një dhëmb për shkak të fërkimit aktive në sipërfaqe. Svetopolimera ngurtësim ndodh vetëm nën llamba të veçanta të lehta gamë të caktuar.

  Svetopolimer mundëson dentisti për të formuar një vulë të tillë që duhet dhënë për të pacientit. Prandaj, materiale përdorimi svetopolimernyh lejon për të vënë vulën në një shumëllojshmëri të sipërfaqeve të dhëmbëve, para dhe dhëmbët prapa, rivendosur fragmente të dëmtuara dhëmb për të formuar një ndjenjë të nxehtë vulë me sipërfaqen e dhëmbit, thjesht zgjidhni ngjyrën e dëshiruar.

  Ajo çimenton një brez të ri që ka një numër të karakteristikave pozitive - forca të lartë, qëndrueshmëri, rezistencë ndaj ndikimeve të ndryshme dhe efekt të lartë kozmetike.

  Si për të vënë një vulë të njohur për të gjithë. Përgatitja Së pari zgavër i kalbur, atëherë ajo është e trajtuar me një zgjidhje të dobët të acidit dhe një substancë të veçantë që rrit fuqinë aderimin me mbushje të dhëmbëve.

  Atëherë dentist hyn në të përgatitur materiale vulë zgavër. I tërë procesi mbushje ndodh në gojën e pacientit. Në stomatologji, ka tabs të veçanta që janë bërë në laboratorin në mostrën e marrë nga e njëjta zgavër, dhe pastaj ngjit në dhëmb.

  Informacione nga artikullin "mbushjet dentare metodat moderne"