Indikacionet gilcë Plastike hark veta dhe contraindications për kirurgjiHark plastike e këmbë

Një metodë e korrigjim valhusnoy deformimi i lidhur me forcimin e këmbës aparatit pjezë. Zakonisht, ky operacion është se pjesë e përparme muskujt flexor gilcë i gjatë i madh lëviz më medially, dmth brenda. Normalisht ajo është e bashkangjitur në pjezë skajor (gozhdë) trupë të gishtin e madh.

Kur ajo paraqiti zhvendosjen mesor e më medially, i cili siguron zhvendosjen mesor e gishtit dhe valhusnoe eliminon konfuzion.

Përveç kësaj, ky operacion ndihmon të rivendosur këmbë normale mbledhje dhe parandalon zhvillimin e mëtejshëm të kësaj patologjie.

Në shartim gilcë zakonisht kryhen prerje të kockave "gunga".

Në flexor pjezë e operacioneve të mëdha shputë janë kryer dhe tendons Durga, pjezë prapmë muskujve tibial, Kotor është nën kockave të brendshëm dhe të bashkangjitur në tuberosity navicular dhe të kockave të parë në formë pyke dhe trarët e hollë II dhe III në formë pykë-, II, III dhe IV kockave metatarsal. Kjo pengon muskujve presion kreun e faqe e pjerrët, duke tërhequr atë drejt scaphoid, që i bashkëngjitet të muskujve të mëparshëm tibial, duke formuar kështu hark gjatësisë e këmbë.
Plastike Suhozhylnaya është një nga metodat më të rëndësishme të korrigjim valhusnoy gjë e shëmtuar të gishtin e madh, pasi ky operacion nuk mund thjesht të eliminuar manifestimin e sëmundjes dhe për të eleminuar shkakun - patologjinë hark.
Kështu, ky lloj operacioni është më fiziologjik.

Trajtimi kirurgjik i valhusnoy madh gjë e shëmtuar gishtin shihet në rastet kur trajtimet konservatore të tilla si fizioterapi, ushtrimeve dhe të pajisjeve ortopedike nuk e ndihmojnë për të korrigjuar qëndrimin e gishtit.


Kur operacioni është treguar?

Kur shprehu zhvendosjen valgus e gishtin e madh, në këmbë dhe këpucë normale veshin, dhimbje të forta në të përbashkët gjatë në këmbë, formimin e bursit kronike (inflamacion i qeseve kyçeve) në të përbashkët.


Kur operacioni është i kundërindikuar?

Kundërindikimet për kirurgji për valhusnoy gjë e shëmtuar e gishtin e madh mund të jetë comorbidities rënda të pacientit, sëmundja e koagulimit të gjakut dhe infeksionit në zonën e ndërhyrjes së pretenduar. Në disa kirurgji metabolike vetëm i padëshiruar, të tilla si diabeti. Kjo është për shkak të faktit se në këtë sëmundje është shënuar indeve të keq plagë dhe shpesh kanë komplikime infektive që ndodhin më i vështirë.

Informacion nga artikullin "pjezë plastike hark vet"