Plasmapheresis dhe kaskada filtrimit i plazmës në trajtimin e sindromës Guillain-Barre


 • Çfarë është Guillain-Barre sindromi
 • Mjekimi me metodat jashtëtrupor hemokorrektsii

 • Çfarë është Guillain-Barre sindromi

  Sindromi Guillain-Barre - një gjendje në të cilën membrana është e prekur nervat, rrënjët kurrizore, duke çuar në zhvillimit polpaineyropatii. Sistemit qendror nervor (palca kurrizore dhe trurit) në proces nuk është tërhequr.

  Sëmundjet themelore janë mekanizma autoimune që shkaktojnë rolin e faktorit të luajnë viruseve të caktuara dhe bakteret. Në shumicën e rasteve, simptomat shfaqen 2-3 javë pas ftohjet banale (SARS), një tjetër infeksion, zakonisht viral, manipulimit kirurgjikale apo të vaksinimit.  Sindromi i sindromi Guillain-Barre në një pacient të shpejtë për 1-2 muaj në rritje çrregullime të lëvizjes në grupe të ndryshme të muskujve, reflekset gilcë zhduken, vuan nga ndjeshmëri të përbashkët dhe të muskujve.

  Procesi është nga poshtë-lart. Fillimisht mohuar këmbët, pastaj në 1-2 muaj proces shtrihet lart, koprrac duart, në raste të rënda që prekin muskujt e frymëmarrjes dhe imitator, muskujt, duke siguruar gëlltitjes. Në raste shumë të rënda, pacienti nuk mund të lëvizë në mënyrë të pavarur për të marrë frymë, gëlltitje dhe madje edhe të hapur sytë e mi. Në këtë kohë, pacientët që kërkon reanimim - ventilim mekanik (ventilim mekanik).
  Ventilator ndihmon pacientët të mbijetojë në fazën kritike të sëmundjes.


  Nuk është sekret që sot në shumë pacientë me të rënda Guillain-Barré sindrom vdesin.

  Shumica e sëmundjeve autoimune janë të pakthyeshme. Por me sindrom Guillain-Barre, pamja është mjaft e ndryshme, unike: nervat e prekura mund të restaurohen, se sëmundja mund të shërohet plotësisht! Ky efekt arrihet vetëm kur duke përdorur trajtime kryesore aktuale: plasmapheresis, ujëvarë plazma filtrimit dhe / ose imunoglobulinë intravenoz G.

  Diagnoza e rëndësishme në fillim të sakta dhe të fillojnë trajtimin. Ndryshe nga sëmundjet autoimune trajtim më të madhe të hormoneve në sindromi Guillain-Barre nuk është treguar.  Trajtimet tjera janë heparin, trajtim simptomatik, fizioterapi, masazh, terapi ushtrim.


  Mjekimi me metodat jashtëtrupor hemokorrektsii

  Çdo vit në Moskë vetëm Guillain-Barre sindromi i sëmurë për 200 njerëz. Por nuk është një lajm i mirë - me trajtimin e duhur të Guillain-Barre gjitha simptomat janë të kthyeshëm në 80% të rasteve një person mund të shërohen plotësisht!

  Përvoja ndërkombëtare trajtimin e sindromi Guillain-Barre ka treguar se metodat EG (hemokorrektsii extracorporeal) - ujëvarë Software filtrimit plasmapheresis ose plazma në 2-3 javët e para të fillimit të shpejt të ndaluar përparimin e sëmundjes dhe të fillojnë procesin e shërimit.

  Cili është sekreti?

  Në kryerjen EG hequr shpejt nga autoantibodies trupit, komplekset imune dhe agjentë të tjerë patogjene që shkaktojnë inflamacion dhe dëme në mill myelin e nervave. Procesi patologjik përfundon. Fillimisht ndalon përparimin e sëmundjes dhe më të rënda, atëherë njeriu po shërohet. Dhe kjo jo vetëm përshpejton kohën e shërimit, por gjithashtu përmirëson siç parashikoi. Në kohë inflamacion ndërprerë autoimune nuk ka kohë të ndikojnë në mënyrë të konsiderueshme indin nervor, e cila në mënyrë dramatike rrit shanset për një shërim të plotë të funksioneve të shqetësuar.

  Kur gjaku EG pacientit në pjesë të vogla të ndara nga centrifugimit në plazmës dhe eritrociteve (qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut, trombocitet).

  Atëherë plazma është larguar duke zëvendësuar plazma zëvendësuar zgjidhje (me plasmapheresis) dhe kaloi përmes një filtrave të veçanta pastrimi me poret mikroskopike (me kaskade filtrimin e plazmës). Pastaj pastrohet plazma apo duke e zëvendësuar atë me një zgjidhje të qelizave të gjakut të kthyer në gjak. Procedura përsëritet 4-5 herë në 1-2 javë.

  Efekti i pritshëm i trajtimit:

 • Rënia e shpejtë në paralizë dhe parezë;
 • Parandalimin e çrregullimeve të organeve vitale;
 • Lehtësim të shpejtë nga simptomat e periudhës akute në 100% të rasteve;
 • Shërim të plotë.
 • Sipas vlerësimeve të ndryshme 70-90% e pacientëve me trajtimin e duhur në kohë shëruar plotësisht, rreth 10-20% - të mbajë dobësi të mbetur të muskujve, humbje të reflekseve, 2-5% - me rrezikun e rikthim, 3% - vdekje.  Informacion nga artikullin "sindromi Guillain-Barre Cyndrom."