Depresioni Postpartum mund të shmangetPër shumicën e grave, të pasurit një fëmijë - ajo ishte një ngjarje e gëzueshme në jetë, por edhe asgjë të pazakontë në faktin se vetëm gratë që dhanë shpesh zhytet në dëshpërim dhe depresion. Sipas statistikave, rreth 13 në 15 për qind e grave vuajnë nga depresioni pas lindjes së parë, dhe janë 30-40 - pas të dytin.

Oker'yure Christine (Kristin Akerjordet), Profesor, Universiteti i Stavanger Norvegji (Universiteti i Stavanger), si pjesë e të shkruarit e një tezë e doktoraturës shikuar një grua në punë gjatë qëndrimit të tyre në spital dhe e bërë në këtë përfundim: "Stafi mjekësor i departamenteve obstetrike shpesh nuk i kushtojnë vëmendje emocional Statusi i grave, dhe kjo e fundit shfaqet vetëm me emocione shkatërruese. "

Në disertacionin e tij Oker'yure ofron për të mësuar aftësitë e stafit mjekësor të inteligjencës emocionale për të parandaluar me sukses rastet e depresionit në gratë e dhënë vetëm lindjes.

Inteligjencës emocionale (EI) - është një aftësi e kuptuar ndjenjat e tyre dhe të tjerët 'dhe emocionet dhe aftësinë për t'iu përgjigjur saktë.

"EI na mundëson për të vendosur marrëdhënie të mira me njerëzit, kështu që është e domosdoshme që personeli mjekësor kishte aftësitë e ndjerë veten dhe të tjerët, është një parametër shumë i rëndësishëm për të siguruar kujdesin e duhur për pacientin", - thotë Oker'yure.

Ajo është e bindur me aftësitë e profesionistëve të shëndetit EI mund të mësojnë nënave shtatzane aftësinë për t'iu përgjigjur përvojat e dhimbshme dhe të përgatitur ato për emocione të forta dhe të pazakonta pas lindjes së fëmijës, duke zvogëluar numrin e depresionit pas lindjes.


Por nuk është kjo detyrë psikolog të mësuarit? Oker'yure u përgjigj: "Jo, ajo nuk është ilaç, dhe aftësinë për empati me njerëzit dhe të jetë i vëmendshëm ndaj tjetrit. Ne nuk jemi duke folur për diagnozën e "depresionit", ky është profesionistët e vërtetë fushëveprimi dhe ata njerëz të cilët janë përballur me disponimi depresion. Detyra jonë është të vëreni shenjat e hershme të çrregullimeve të pashmangshëm emocional dhe për të parandaluar sëmundje kap pacientin. "

Ende duke punuar si një infermiere, Oker'yure interesuar në problemin e IE. "Kur njerëzit e mirë dhe të dobishme janë në ditën e detyrës dhe të natës janë veçanërisht të habitshme në mënyrë të shkujdesur në detyrë nëse stafi nuk ka këto cilësi, të gjithë sillen shumë më i qetë dhe problemet lindin ndryshe nga më shumë", - tha ajo.

- "Sa për" faktor X "që askush nuk karakteristikat individuale me të cilin një person është besuar, atëherë unë mendoj se një sërë aftësi të IE dhe njohuri profesionale."
Oker'yure bindur se reagimi dhe vëmendjen për të tjerët mund të mësojnë përmes trajnimit dhe dëshirën për të kuptuar veten dhe ndjenjat e tyre. Sigurisht, ky studim ofron gatishmërinë e punëtorëve shëndetësorë për t'u angazhuar në rritjen personale dhe jo të lejojë rutinë e përditshme për të marrë përsipër një top.

Si vëzhgime tregojnë, madje edhe në qoftë se klinikë shumë punë, marrëdhënie të mira midis personelit dhe pacientëve, në kontrast me të tensionuar, jo më shumë konsumojnë kohë, por atmosfera miqësore varet se cilat vëmendjes dhe si emocionalisht oficer i përgjigjet nevojave të pacientëve në spital .

Sa për inteligjencës emocionale, teza provuar Oker'yure gratë me nivel fillimisht më të lartë të aftësive gjuhësore EI kuptuar më mirë gjendjen tuaj emocionale dhe sukses rezistuar ndjenjat destruktive dhe përvojat.

Lajme përgatitur në www.physorg.com