Depresioni Postpartum mund të rrahur


 • Si funksionon depresionin pas lindjes?
 • Ndikimi i hormoneve
 • Sëmundje apo emocione?
 • Merrni fëmijën reale
 • Konflikt i brendshëm
 • Vendndodhja presin ndihmë?
 • Pesë mënyra për të përmirësuar shëndetin


  Stresi zgjat nga disa ditë deri në disa muaj, varësisht nga reagimet emocionale të grave. Kjo quhet depresion pas lindjes. Cilat janë simptomat dhe që i jep ekuilibër emocional dhe nënën e qetë e re?


  Si funksionon depresionin pas lindjes?

  Sigurisht, të gjitha varet nga natyra e grave dhe aftësinë e tyre për të reaguar ndaj ngjarjeve rreth nesh. Në mënyrë tipike, shumë nga më të drejtë të testit seksi swings humor, duke përjetuar gjëra përmes.

  Nënë e re mendon se ajo nuk është në gjendje për të përballuar me rolin e saj të caktuar të natyrës, dhe në rastin e fëmijës së parë, ajo gjithmonë të frikësuar për të bërë ndonjë gabim të kërkuar pas tij.

  Kjo frikë bashkangjitur dhe lodhje zakonshëm fizik i lidhur me përgjegjësitë e reja në qoftë se kujdesit për fëmijën menjëherë pas lindjes është e vështirë në përgjithësi për të gjitha gratë, kjo është veçanërisht e vështirë për ata që lindjes herë të parë. Si rezultat, nuk mund të jetë dëshpërim dhe apati, frikë se nuk crumbs hapatyme qumësht, kjo është diçka e sëmurë, etj Mungesa e mirëkuptimit në krye të familjes me atë pushojnë ri amtare të jenë të interesuar në çdo gjë që e rrethon atë, kanë tantrums vazhdueshme dhe skandale.


  Megjithatë, depresioni ndikon jo vetëm sferën e emocionale: format më të rënda ajo shoqërohet me lodhje dhe dobësi, humbje e oreksit dhe të gjumit çrregullime.


  Ndikimi i hormoneve

  Menjëherë pas lindjes së fëmijës bilanci hormonal është e shqetësuar grua. Estrogjenit dhe progesterone (hormonet femërore) që gjatë shtatzënisë të prodhuara nga vezoret dhe placentë në sasi të mëdha pas lindjes fëmija fillon të ulet gradualisht u kthyer në nivelet e para shtatzënisë. Ndryshimet në statusin hormonal, e cila është stabilizuar zakonisht brenda një jave pas lindjes duket të ketë një ndikim të fortë në sistemin nervor dhe ndikon në shëndetin dhe gjendjen emocionale të grave.

  Megjithatë, është e vështirë për të krijuar një lidhje të drejtpërdrejtë shkakësore midis faktorëve fizike dhe rritjen e vulnerabilitetit emocional të grave. Nuk ka gjasa që ndryshimet në statusin hormonal vetëm në gjendje të shkaktojë depresionin pas lindjes, sepse kjo nuk është e gjitha e lindjes dhe të mbijetuar të njëjtin fiziologjike, dmth ndryshimet natyrore në gratë.


  Sëmundje apo emocione?

  Sa për shkaqet e depresionit, një konsensus i ekspertëve për këtë çështje nuk ekziston. Disa neuropsikiatrisë besojnë se baza e çrregullimit mendor pas lindjes është një predispozitë gjenetike për sëmundje. Ata besojnë se depresioni - një sëmundje e trashëguar që duhet të trajtohet me barna psikotrope që të lehtësojë ankth dhe apati.

  Sipas kësaj teorie, aq më i madh rreziku i depresionit priren të përjetojnë femrat nënat e të cilëve kishin në një kohë vuajtur nga ky çrregullim.

  Shumë mjekë dhe psikologë besojnë se depresioni dhe humor swings të shkaktuara nga shkaqe komplekse psikologjike që duhet të gjenden kryesisht në natyrën e gruas. Lindjet, si ngjarje të tjera të ngjashme që kanë të bëjnë me ndryshimet në statusin social (martesë, divorc, duke lëvizur në një qytet tjetër) mund të jetë lloj nxitje të ndryshme reagimet mendore.


  Merrni fëmijën reale

  Kjo është shpesh si rezultat i shkeljes së ekuilibrit psikologjik. Një prej reagimeve më të zakonshme menjëherë pas lindjes - një ndjenjë e boshllëkut, të shkaktuara nga një shkelje të bilancit delikat se krijuar midis nënës dhe fëmijës gjatë shtatzënisë.

  Shumë gra të marrë disa kohë për të pjesë me dashuri vynoshuyutsya gjatë fantazite e shtatzënisë dhe të marrë fëmijën e vërtetë që në të parë duket për ta si një i huaj. Në fakt, mendimi se fëmija i shumëpritur nuk i pëlqen fakti që nëna e tij i fotografuar në mendjen e tij, është për shumë një sfidë serioze. Megjithatë, si rregull, është e mjaftueshme vetëm disa ditë për të bërë çdo gjë ra në vend.


  Konflikt i brendshëm

  Ndonjëherë reagimi depresive e lidhur me problemet që prekin zonat e thella të psikologjisë njerëzore. Për shembull, disa gra nuk mund të merrni mbi faktin se të paturit e një fëmijë imponon mbi ta një numër të përgjegjësive që më parë ata nuk ishin.

  "Shtojcë" konstante fizike dhe emocionale për pak i fundit i bën ata të kuptojnë se ju keni për të pjesë me mënyrën e njohur të jetës kur ata mund të shumtën e kohës për të kushtojnë veten të punuar, të dashur, takime me miq, duke lexuar libra, por tani, kur të gjithë fuqinë që ju duhet të jepni fëmijën tuaj gjithçka bëhet problematike. Dhe ky konflikt (mes të rolit dhe ish kërkesave të reja shoqërore, nga të cilat kanë për t'i dhënë kohë) mund të prodhojnë një ndjenjë të pakënaqësisë me jetën dhe depresioni.


  Vendndodhja presin ndihmë?

  Në mënyrë tipike, sulmon një humor të keq, trishtim dhe qante do të gradualisht veten një herë nënë e re fiton aftësitë e nevojshme kujdesin neonatale, të pushojë të ndjehen të hutuar dhe të vetëm para përgjegjësive të reja.

  Megjithatë, në disa raste, mungesa e besimit në fuqinë e tyre dhe gruas melankolik nuk lënë edhe disa muaj pas lindjes. Ajo ndihet i paaftë për t'u kujdesur për fëmijën. Nëse kjo ndodh, gjëja më e mirë që ju mund të bëni - është për të parë një mjek, dhe një psikolog, që të përpiqen për të analizuar gjendjen e tyre. Kjo do të lejojë për të kuptuar shkaqet e depresionit.

  Rrallë depresioni është aq i thellë që sugjeron Postpartum psikozë të pranishëm (manifestimet e saj - ankthi, humbja e ndjenjës së realitetit ose halucinacione). Në këtë rast, është e rekomandueshme që menjëherë të kthehet në një psikiatër i cili do të përcaktojë trajtimin më efektiv.

  Është e dobishme në qoftë se në këtë rast, të konsultoheni me një psikolog.


  Pesë mënyra për të përmirësuar shëndetin

 • A nuk e dramatizuar: periudha e pafavorshme do të përfundojë së shpejti. Mos e qorto veten nëse ju ndonjëherë ndjehen acarim ndaj fëmijës: njëjtë si në marrëdhëniet midis njerëzve, midis nënës dhe fëmijës mund të jenë momentet e intimitetit më të madhe apo më të vogël emocionale.
 • Pas kthimit nga spitali nuk lejon "pushtimin" e të afërmve dhe miqve për të komunikuar me njerëz të mundimshëm ju më mirë të qëndrojnë të njëjta në një atmosferë të relaksuar. Pas lindjes, nëna e re nuk mund të jetë vetëm në të njëjtat veprimtari dhe ndihmon, si më parë, në këtë shtet është shumë e rëndësishme të mos e teproj.

  Mundohuni të gjeni dikë që do t'ju ndihmojë në jetë.
 • Bisedoni me gratë që tashmë kanë fëmijë, ajo do të ju ndihmojë të mos bllokohet veten në vetminë e tij. Na tregoni për gjendjen tuaj të mendjes së babait të fëmijës, por nuk kërkon që ai e kuptoi dhe ndanë mendimet dhe ndjenjat tuaja, ai gjithashtu mund të stung lindjen e një fëmijë, dhe ai gjithashtu ende duhet kohë për të gradualisht të "mësojnë" për të qenë baba.
 • Watch për pamjen e tyre, në mënyrë që soditje çdo ditë në pasqyrë fytyrë të zbehtë dhe flokë të shprishur, sigurisht, nuk është e favorshme për përmirësimin e humor.
 • Gjej mundësi të kalojnë një mbrëmje me burrin e saj nga shtëpia. Fëmija mund të besohet në kujdesin e gjyshes së tij apo dado.

  Mos "harrojnë" në lidhje me një njeri që pas lindjes së një fëmijë mund të ndjehen si overkill në bashkëpunim "nënë-fëmijë". Dhe mos harroni se marrëdhëniet seksuale të ju ndihmojë të dal nga apati.
 • Informacion nga Svetlana Petrova neni "depresionit Postpartum: është e mundur për të fituar."