Periudha postoperative pas heqje e prostatës


 • Gjakderdhje
 • Ajo është e dhimbshme?
 • Kthehet në normale
 • Vështirësia urinimi
 • Mbledhje

 • Pas operacionit, heqje transurethral i prostatës mund të shkaktojë vështirësi.


  Gjakderdhje

  Në fund të operacionit për evakuimin e urinës në fshikëz futur tub fleksibel (kateter). Ajo është hequr zakonisht pas dy ditësh. Edhe pse në fund të kirurgjisë urolog eliminon shumica e faqet e gjakderdhje, urina do të ndahen një shumë të caktuar të gjakut, nganjëherë mjaft shumë për një ose dy ditë. Ndonjëherë clots gjakut do të dal dhe të bllokojë kateterin. Nëse kjo ndodh, mjeku ose infermierja do të heqë mpiksjen (kateter larë) përmes një shiringë.

  Shumë urologists përdorin një kateter të posaçëm për të hyrë në lëngun fshikëzës për të zvogëluar rrezikun e clots gjakut.


  Ajo është e dhimbshme?

  Ju nuk do të ketë asnjë lloj dhimbje konvencionale postoperative. Por kateteri mund të shkaktojë siklet dhe del nga shtrati shkaku fshikëzës ndjesi. Ndonjëherë ka spazma dhimbshme (tkurrje). Nëse ata janë të shprehur, mund të caktohet për drogë të ndaluar spazma. Ju do të kërkohet që të pini mjaft ujë të përditshme për të stimuluar fshikëzës.


  Kthehet në normale

  Pasi kateteri është hequr, ju do të pothuajse menjëherë të jetë në gjendje për të urinoj.


  I konsideruar urinim normal brenda një ose dy ditë; urinim i parë shpesh është e vështirë për të menaxhuar. Mjeku do t'ju mësojë disa ushtrime për të lehtësuar urinim. Shumica e njerëzve të kthehen në shtëpi për disa ditë pas largimit kateter. Ndonjëherë në fillim është e vështirë për të bërë urinim, por seanca të vazhdueshme për orë të tëra duke çuar në qëllim. Përndryshe, një kateteri është vënë përsëri në fshikëz. Nëse kjo ndodh, mos e humbni shpresën - janë të lejuar zakonisht pas përsëritur heqjen e kateterit.
  Edhe pse nuk ka asnjë prerje dhimbshme që ju dëshironi për të shëruar, është e rëndësishme për të kuptuar se brenda prostatës plagosur dhe kohën e nevojshme për shërimin e saj.

  Ajo merr disa javë. Në këtë kohë, gjëja kryesore - për të zgjidhur poshtë. Vazhdoni të pini shumë lëngje (jo alkool!). Shmangni heqjen e peshave ose të drejtojë makinën për 2-3 javë. Gjatë shërimit dhe për të shmangur marrëdhënie seksuale. Herë pas here ju mund të shihni në indin grimcat e urinës - ata duken si zgjeba, zhduket nga plaga në lëkurë. Kur scabs vijnë off, nganjëherë ka disa gjakderdhje.

  Pas operacionit të prostatës në urinë janë gjithmonë gjurmë të gjakut. Ndonjëherë ka gjakderdhje të rënda, zakonisht 1-2 javë pas operacionit. Nëse kjo ndodh, nuk panik. Pini shumë lëngje.

  Nëse gjakderdhja nuk ndalet pas një kohe, konsultohuni me mjekun tuaj.


  Vështirësia urinimi

  Ndonjëherë clots gjakut pengojnë urinim. Nëse kjo ndodh, ju duhet të shkoni në spital, në të cilin rast ju do të vënë një kateter në një ose dy ditë. Gjakderdhje të tillë është pothuajse gjithmonë e ndaluar. Kur gjakderdhje ndodh për shkak të infeksionit, antibiotikët janë emëruar.
  Si hyperplasia mirë prostatic zhvillon në shumicën e njerëzve për vite, ata janë zakonisht të drejtë pas heqje transurethral pyesin forcë jet e urinës. Ky përmirësim është i dukshëm menjëherë, por kur simptomë kryesore është urinim i shpeshtë mund të zgjasin më shumë për t'u bërë rezultati i dukshëm.

  Ndonjëherë shtet normal nuk mund të kthehen plotësisht. Nevojë për një urinim natën pasi operacioni mund të ruhen sepse kjo simptomë është shpesh jo vetëm një manifestim i sëmundjes së tanishme të prostatës, por edhe rezultat i ndryshimeve të lidhura me moshën. Një tjetër simptomë që vazhdon pas operacionit - rrjedhjet në fund të urinimit. Disa burra të vëreni këtë simptomë për herë të parë pas operacionit. Rrjedhjet urinë nga zgavrën e prostatës. Me këtë ju mund të trajtojë, duke shfaqur urinimi shumë të kujdesshëm.


  Mbledhje

  Pas një operacioni pothuajse gjithmonë të ashtuquajturit derdhje reaksionar. Në fund të marrëdhënieve seksuale me pacientët orgazmë normale ndjehen njëjtë si më parë, por spermës janë lëshuar.

  Muskujt në qafës së fshikëzës, ndodhet sipër indit të prostatës është hequr me kancerin. Kjo do të thotë se sperma e mbarsur në fshikëz në vend që të dal. Zakonisht seksualiteti nuk është prishur, edhe pse disa njerëz ndihen pas vështirësisë kirurgjisë në arritjen e një mbledhje.

  Pas heqje të urinimit prostatës duhet të kërcej prapa. Nëse simptomet para operacionit ishte tip irrituese rrjedhjet e para mund të ndodhë. Në këtë rast ju duhet drogë për të "qetësuar" fshikëzës. Më shpesh kjo është vetëm e përkohshme. Në raste të rralla pas operacionit oslablyaetsya muskul unazor të ulët.

  Kjo gjendje është duke u përmirësuar pas ushtrimeve të veçanta. Ky komplikacion është e pazakontë, por në qoftë se asgjë tjetër ndihmon, ju duhet një operacioni të ri.

  Rrjedhje të urinës nganjëherë mund të ndodhë për shkak të indit të pamjaftueshme prerë prostatës dhe fshikëz, e cila në fund të fundit nuk e zbrazi plotësisht. Nëse është kështu, atëherë përsëritet operim transurethral.

  Meshkujt që kryen operim transurethral - njerëzit "më të lumtur" në klinikën urological. Shumica e pacientëve janë të kënaqur me transaksionin. Por disa pacientë janë të zhgënjyer me rezultatin - shpesh këto simptoma kanë qenë shumë të arsyeshme, dhe ata që mendonin se efektet anësore ishin më keq se simptomet e tyre origjinale.

  Kur njerëzit flasin për një të keqe heqje rezultat transurethral, ​​kjo zakonisht do të thotë se operacioni nuk ishte trajtimi më i mirë për pacientin individual, dhe nuk është i lidhur me ndonjë komplikime gjatë operacionit.
  Prandaj është e rëndësishme për të bërë të gjitha hulumtimet e nevojshme paraprakisht. Dhe kështu që pacienti duhet të vendosë për veten tuaj të krahasueshme apo simptomat e operacionit siklet dhe rrezikun e efekteve anësore. Së pari, ju duhet të kthehet në urolog për të marrë këshilla të mira dhe nuk është e nevojshme që të jetë kirurgji.