Rehabilitimi i vonuar i pacientëve me gjymtyrë artificiale


 • Artificial të përbashkët - mënyrë përsëri në jetë
 • Rehabilitimi në shtëpi
 • Program vonë rehabilitimi

 • Artificial të përbashkët - mënyrë përsëri në jetë

  Arthroplasty është një mënyrë efektive dhe shpesh e vetmja mënyrë për të rivendosur funksionin e humbur të gjymtyrë. Zëvendësim i plotë ose i plotë i të gjitha komponentët e përbashkët, që zëvendësimi i përbashkët është trajtimi i zgjedhjes në trajtimin e shumë sëmundjeve, duke përfshirë:

 • degjenerative - sëmundjet degjenerative (arthrosis, arthritis)
 • në reumatoid?%
  Artrit BC
 • në Arthrosis post-traumatik
 • kur perziera siç duhet thyerje kyçeve të njërit ose të dy sipërfaqet e kyçeve të eshtrave
 • nëse dëmtuar ligamentet e përbashkët gju me ndryshimet e shënuara në skajet kyçeve të eshtrave
 • Arthroplasty - kirurgji shumë e saktë, e cila ka për qëllim të krijojë një pa dhimbje celular të përbashkët, duke lejuar kthimin në jetën normale.

  Zhvillimi i progresit teknologjik ka çuar në materialet që mund të zëvendësojë përbashkët veshur artificiale. Ashtu si një të përbashkët normale, elemente artificiale imitator normale të përbashkëta, duke i lejuar për të bërë varg e nevojshme të levizjes. Për çdo rast zgjidhet protezë e duhur.


  Rehabilitimi në shtëpi

  Deklarata është bërë në 10-12 ditë pas operacionit. Ajo duhet të vazhdojë rehabilitimin, rreptësisht duke respektuar rekomandimet kirurg operuar. Nëse e nevojshme, shtrimin në spital të mundshëm në një qendër rehabilitimi për shërim nën drejtimin e ekspertëve - rehabilitators.


  Kufizimet në aktivitet fizik në gjymtyrë operuar duhet të ndiqet brenda 6 javëve të kirurgjisë, gjatë kësaj periudhe, ajo është e rekomanduar për të përdorur mbështetje shtesë.


  Program vonë rehabilitimi

  Program rehabilitimi pas operacionit në joints, kockat, muskujt dhe tendons ndihmojë të rivendosur vëllimin e humbur të lëvizjeve dhe të shpejt të kthehet në jetën normale.

  Të përfshira në programin e procedurave të rehabilitimit lehtësimin e dhimbjeve, ënjtje dhe inflamacion, përmirësuar të ushqyerit e indeve, të nxitur shërimin e indeve të eshtrave, të eliminuar dobësi të muskujve pas operacionit.

  Në konsultim fillestar traumave mjeku - kirurg ortopedik do të shqyrtojë të dhënat tuaja ekzistuese mjekësore, nëse është e nevojshme, të caktojë teste shtesë (ultratinguj, MRI ose CT scan, anijet kërkimore duplex).

  Si rezultat i mjekëve diagnozën - rehabilitators të zhvilluar për ju një program të përshtatur të trajtimit restauruese.

  Kohëzgjatja e rehabilitimit dhe zgjedhjen e trajtimit varet nga gjendja e shëndetit tuaj.

  Në programin e rehabilitimit mund të përfshijnë:

 • Sigurisht magnetike - dhe terapi lazer
 • Trajtimet elektrolimfodrenazhnye zgjedhur posaçërisht regjimet
 • Masazh Aparatet në një fushë elektrostatike
 • zhvillimi i nyjeve pasive në pajisje të veçanta
 • rivendosjen gamën e plotë të levizjes në Simulators unike
 • ushtrime të veçanta restauruese në pishinë
 • Informacion nga neni "zëvendësim gju"