Pyelonephritis - sëmundje të veshkave


 • Pse ka pyelonephritis akut?
 • Kush është në rrezik për pielonefrit kontraktuese?
 • Simptomet e pielonefrit akut
 • Diagnoza pyelonephritis
 • Trajtimi i pielonefrit
 • Parandalimi i pielonefrit

 • Pse ka pyelonephritis akut?

  Edhe pse pyelonephritis është në-fektsionnye
  sëmundje, patogjen i saj jo specifik. Arsyeja mund të jetë
  mikrobet që banojnë përgjithmonë në trup, të vijnë vetëm nga
  mjedis. Duke gjykuar nga analiza e urinës, atëherë ajo më shpesh
  janë coli Escherichia dhe parakishechnaya, bakteret e Proteus,
  staphylococci, enterokoket, Pseudomonas aeruginosa. Gjithashtu provoi
  Roli etiologic i mikoplazmat, viruset dhe kërpudhave.

  Për ndodhjen
  dështim pyelonephritis, por vetëm depërtimi i mikroorganizmave në veshka.
  Kjo kërkon faktorë të favorshme.


  Kush është në rrezik për pielonefrit kontraktuese?

  Ata mund të merrni të sëmurë në çdo moshë. Më shumë i zakonshëm
  fëmijë deri në shtatë vjet, gratë 18-30 vjeç. Në të kaluarën kjo është për shkak të fillojë
  seksualiteti, të lindjes (5% e shtatzënë vërejtur
  pyelonephritis). Pielonefrit rrezik burrat vetëm sëmurë moshuarit,
  që është gjëndrra e prostatës, ose Uretriti
  prostatitis. Fëmijët pyelonephritis është e dytë e treta në
  frekuenca e sëmundjes. Dhe faktor predisposing është
  urolithiasis, diabeti, tuberkulozi.


  A jo vetëm të
  përjashtojë arsye ulur imunitetin. Në mesin e të rriturit
  pyelonephritis ndodh në 100 njerëz për 100,000 banorë në fëmijët
  480-560.


  Simptomet e pielonefrit akut


  Dobësi e përgjithshme, dhimbje në anën, e cila mund
  jap ijë, dhimbje, ethe. Këto janë simptomat kryesore
  sëmundje. Dhe sigurisht të shoqëruar nga pielonefrit shpeshta të sëmundjes
  në urinim. Kjo simptomë është pothuajse gjysma e të gjithë
  e rasteve. Duke folur më në hollësi - temperatura ngrihet pak
  Nuk është 40 gradë - një kusht i ngjashëm për të kur jeni të sëmurë
  grip. Dhimbje prapa, zakonisht në njërën anë.

  Secili prej tyre
  i ndryshëm, por në qoftë se ata e përshkruajnë, ajo mund të quhet dhimbje e shurdhër
  (Jo të mprehtë). Nëse ka simptoma, është më mirë për të thirrur
  një mjek. Pyelonephritis akute duhet të trajtohen urgjentisht, sikur
  drejtuar ajo mund të kalojë kronike sëmundje. Në mënyrë të ngjashme
  mund të jetë paranefritom komplikuar, nekrozë e papillae renale.


  Diagnoza pyelonephritis

  Diagnoza e saktë - ndoshta më e rëndësishme e
  Pse duhet të fillojnë luftën me pielonefrit. A nuk nxitojnë për të bërë
  hidhen në përfundime nëse lexuar diku në lidhje me simptomet
  pyelonephritis krahasuar ato me tij dhe vendosi se ju vetëm

  pyelonephritis. Edhe një ekspert, vetëm dëgjuar ankesat tuaja nuk do të thotë
  njëqind për qind se ajo pyelonephritis. Simptomat e saj janë të ngjashme me shumë
  sëmundjeve shoqëruar me inflamacion i traktit urinar. Në
  Diagnoza bërë analizat e gjakut të veçantë, urinalysis, ultratinguj e veshkave,
  Analiza e infeksionit dhe tomography shpesh kërkojnë llogaritur.


  Trajtimi i pielonefrit

  Trajtimi i pyelonephritis i gjatë dhe i mundimshëm
  proces. Nëse nuk ndiqni të gjitha rekomandimet e sëmundjes mjekësore mund të shkoni
  kronike dhe trajtimi i vetëm mund të mbetet
  vetëm kirurgji. Është e këshillueshme për të trajtuar pielonefrit akut në
  statsion6are nën mbikëqyrjen e profesionistëve.

  Antibiotikët Pacientët përshkruara
  (Pas teste mbi ndjeshmërinë e microflora të pacientëve)
  kombinim me sulfonamides dhe dietë të veçantë. Pacienti është rekomanduar
  pini një ditë të paktën 2-2,5 litra lëng. Kur temperatura
  Falls procedurat e emëruar termike (pako ngrohja).

  Nëse gjatë javës së parë të trajtimit (5/3
  ditë) përmirësim nuk mund të ndodhë, do të kërkojë të ri
  provim për të përjashtuar sëmundje shoqëruese. Nëse të gjithë
  do të shkojë mirë, trajtim intensiv i akute pielonefrit fundit
  deri në 6 javë. Por trajtimi përfundimtar varet tërësisht nga
  pacienti. Ajo fillon me procesin më të vështirë - nuk të kandidojë

  sëmundje përsëri.


  Parandalimi i pielonefrit

  Parandalimi i pielonefrit njerëz të shëndetshëm mund
  shikoni për shkaqet dhe faktorët conin drejt kesaj semundje. Dhe për ata që vuajtën
  pyelonephritis akut - më e rëndësishmja mbaj këshilla gjithë mjekut.
  Ndoshta më e vështirë e tyre të ndjekur një dietë të caktuar - jo
  solenostey, mish të tymosur, çokollatë, alkool. Më shumë perime
  fruta, lëngje natyrale, ujë mineral. Edhe pse në qoftë se ju mendoni rreth saj -
  asgjë e komplikuar në këtë, në qoftë se ju doni të mbrojtur shëndetin tuaj
  me të gjitha mjetet.