Epididymitis Wicked


 • Epididymitis akute
 • Epididymitis kronike
 • Masat për të parandaluar epididymitis

 • Epididymitis - inflamacion i epididymis. Ndonjëherë epididymitis është komplikacion i zakonshëm i sëmundjeve infektive - Gripi, pneumonia, grykët ose disa të tjera. Por më i epididymitis ndodh në sëmundjet kronike inflamatore të organeve urogjenitale - urethritis, prostatitis, vesiculitis. Shfaqja e epididymitis shpesh kontribuon scrotum lëndime, perineum, legen, dhe të gjithë faktorët që kontribuojnë në stagnimin e gjakut në legen. Më e zakonshme është epididymitis akute, por ka edhe një inflamacion kronik i epididymis.

  Një lloj i veçantë i epididymitis është shfaqjen e sëmundjes pas sterilizimi kryhet - ligation ose heqjen e vas deferens.

  Në këtë formë spermës në testiseve nuk kanë kohë për të shpërndarë, të grumbulluar në shtojca dhe të shkaktojë inflamacion të.


  Epididymitis akute

  Sëmundja fillon me shfaqjen e dhimbjes akute, në një anë të scrotum dhe rritjen e tij. Dhimbje mund të përhapet në ijë, perineum, ndonjëherë edhe në mollaqe dhe të ulët mbrapa, një rritje të mprehtë në trafik. Scrotum në prekura anësore rritet, lëkura është e kuqe dhe ajo humbet folds e saj për shkak të ënjtje. Në të njëjtën kohë temperaturën e trupit të pacientit rritet në 38-39 ° C, nuk janë simptoma të zakonshme të sëmundjes inflamatore - dobësi, dhimbje koke, humbje e oreksit, etj rritjet epididymis, bëhet e dendur, ashpër e dhimbshme kur ju prek.


  Nuk trajtohet, një inflamacion disa ditë në epididymis mund të çojë në acarohet. Kushti i këtij pacientit përkeqësohet, temperatura e trupit rritet, lëkura e scrotum është shkëlqim, ashpër e dhimbshme kur preku. Komplikime tjera të epididymitis - inflamacion i tranzicionit koqe, zhvillimin e orchitis akute. Zgjatur kursin e inflamacionit në finalen e tij të mund të rritet ind lidhës, duke çuar në pengimin e epididymis për spermës. Në epididymitis bilateral ajo do të shkaktojë shterpësi.

  Në më e lehta të pacientëve epididymitis trajtohen në shtëpi, shtrimin në spital është bërë vetëm kur ka mundësi të komplikimeve të sëmundjes.

  Epididymitis pacienti duhet të respektojë pjesën tjetër të rreptë krevat. Për të siguruar pasuri scrotum ajo është dhënë një pozitë të caktuar të ngritur (me peshqir të mbështjellë).
  Në periudhën e trajtimit duhet të dietës që përjashton zërat e ushqimit akute dhe skuqur. Gjatë inflamacionit akut duhet Aplikimi lokal i ftohtë - kompresë të ftohtë ose akull në scrotum (Kohëzgjatja 1-2 orë, një pushim i së paku 30 minuta).

  Duhet sëmundje duke u trajtuar, e cila çoi në zhvillimin e epididymitis. Antibiotikët gjithashtu emëruar, enzimat, droga absorbable, vitamina.

  Kur inflamacion akut i epididymis më kalon, të aplikojnë ngrohjes me procedurat scrotum, fizioterapinë.

  Në qelbëzim të epididymis kryer operacion - hapjen dhe kullimit të abscesit, në raste të rënda - heqjen shtojcë.


  Epididymitis kronike

  Epididymitis kronike shpesh zhvillohet në sëmundje specifike inflamatore (sifilizi, tuberkulozi), ose pas sterilizimin e meshkujve. Duket dhimbje të vazhdueshme ose me ndërprerje në koqe, veçanërisht kur ecin. Dhimbje mund të rrezatojë në ijë, mollaqe, të ulët mbrapa. Temperatura e trupit rritet rregullisht në 37 ° C. epididymis prek shtrënguar, e dhimbshme, me shumë compression.

  Epididymitis kronike më e zakonshme se akute, dypalësh dhe është një shkak shumë më shumë gjasa të infertilitetit.

  Trajtimi i epididymitis kronike në thelb e njëjtë si akute, por më të gjatë, me theks më të madh në trajtimin lokal, fizioterapi. Me dështimin e trajtimit konservativ të komplikimeve dhe turistik të epididimektomii - heqja kirurgjikale e shtojca testiseve.


  Masat për të parandaluar epididymitis

  Parandalimi është trajtimi i semundjeve kronike inflamatore e traktit urinar, veçanërisht urethritis kronike dhe prostatitis. Në raste të tjera, ju vetëm duhet të dëgjojnë për ndjenjat e tyre, veçanërisht në qoftë se ju ndodh që të lëvizë sëmundje infektive (pneumoni akute, grykët) ose lëndim scrotum, dhe në dyshimin më të vogël të shfaqjes së epididymitis menjëherë të kërkojë ndihmën e një urolog.

  Informacion nga neni TM Këshillat "epididymitis"