Adoleshentët fillojnë duhanin pas shikuar blockbustersPërfunduar kohët e fundit filma kërkimore autorët e të cilëve kanë tendencë për të marrë vlerësime të larta, pavarësisht skenave të pranishëm duhanit në filma. Eksperimenti tregoi se adoleshencë SHBA dhe Meksikë, rregullisht shikuar duhanpirësve karaktere kanë tendencë që të përpiqen për të pirë duhan më shpesh se të rinjtë të cilët nuk e shohin skena të tilla.

Studimi, i cili zgjati 4 vjet, ku morën pjesë 1328 të rinj nga 11 në 13. Këto lloje të kinoperedach shqyrtuar ato regjistrohen me kujdes.

Në fillim të eksperimentit, vetëm 10% e subjekteve tashmë provuar duhanin, ndërsa deri në fund të studimit ka qenë tashmë 17%.

Dhe, siç doli, më shumë skena me adoleshencë pa duhan, më shumë ata gjithashtu donte të provoni duhanin.
Anna Wilkinson (Anna Wilkinson), asistent profesor në Qendrën për Kërkime mbi kancerin tyre. Dr. Andersen Fakulteti i Epidemiologjisë në Universitetin e Teksasit (Universiteti i Teksasit MD Anderson Cancer Center) ka thënë: "Ndikimi në skena të adoleshentëve duhanit nuk do të zhduken edhe pasi të përjashtuar ndikimet e tjera të mundshme të tilla si ndikimi pi shokët."

Hulumtim studim erdhi nga çështja dhjetor të revistës "shenjave Biologjike, epidemiologjisë dhe parandalimin e kancerit» (Cancer Epidemiologjia, Parandalimi biomarkers), e cila paguan vëmendje të veçantë problemit të pirjes së duhanit.


"Vëmendja jonë është e drejtuar për faktin se filmi nuk e ka rritur audiencën duke treguar procesin e pirjes së duhanit. Ne duam të ndihmojmë të Organizatës Shëndetësore Botërore Konventën Kuadër për promovimin kontrollin e duhanit (më shumë mbi Konventën), e cila është projektuar për të kufizuar numrin e fëmijëve dhe të rinjve të hyrë në kinema që tregojnë duhanin "- tha Wilkinson.

Ndër rezultatet e tjera të studimit janë gjithashtu të apelojë për të rriturit, prindërit janë të detyruar të mbajnë gjurmët e sa dhe çfarë fëmijët e tyre të shikojnë çdo javë, dhe nuk lejojnë shikimin e filmave në të cilën personazhet janë treguar pirja e duhanit.

Lajme përgatitur mbi www.nlm.nih.gov