Rritja e presionit intracranial


 • Simptomet kryesore të hipertensionit intracranial
 • Diagnoza
 • Trajtimi i rritjes së presionit intracranial

 • Simptomet kryesore të hipertensionit intracranial

  Rritja e presionit mbi thelbin e trurit është në gjendje që të ndërpriten në sistemin nervor qendror. Kjo është në kundërshtim me sistemin nervor qendror dhe ka simptoma karakteristike:

 • shurdhim në kokë apo dhimbje koke, rritje në mëngjes ose në gjysmën e dytë të natës
 • në raste të rënda, vjellje dhe / ose të vjella në mëngjes
 • distonise vaskulare (djersitje, bie apo rritja e presionit të gjakut, norma e zemrës, statusi peredneprytomni, etj)
 • lodhje, "dullness" lodhje e butë me ngarkesa e punës ose studimit
 • nervozizëm
 • "Bruising" nën gazeve (në qoftë se ju tërheq lëkurën nën sytë në "mavijosur" të dukshme venat Dilated vogla)
 • mund të ulë dëshirën seksuale dhe potencë
 • Nëse trupi i njeriut është horizontal, CSF sekretuar aktiv dhe absorbohet më ngadalë, presion aq intracranial dhe simptomat e saj kanë aftësinë për të arritur kulmin në gjysmën e dytë të natës ose në mëngjes herët. Presion intracranial është më i lartë, presion të ulët atmosferik, kështu që përkeqësimi është për shkak të ndryshimit të motit.


  Diagnoza


  Diagnoza e hydrocephalus dhe specialistëve intrakraniale hipertensionit i themeluar në bazë të simptomeve karakteristike dhe këto studime të veçanta, deri në të imazhit të trurit.

  Drejtpërdrejt të matur presionin intracranial mundemi vetëm duke futur një zgavër të lëngshme kafkës apo kanalit kurrizore me një gjilpërë të veçantë lidhur me manometër. Prandaj, matja e drejtpërdrejtë e presionit intracranial tani është përdorur pothuajse asnjëherë.

  Në rritjen e presionit intracranial mund të themi me besim të bazuar në të dhënat e mëposhtme:

 • zgjerimi, dredhje e damaret fundus - shenjë e tërthortë por të besueshëm të rritjes presionit intracranial
 • dëmtimit të dhëmbëve lëngun zgjerim të hollimit të trurit dhe palcë në buzë të ventricles të trurit, në mënyrë të qartë të dukshme në tomography X-ray kompjuter (CT) ose rezonancë magnetike (MRI)
 • Shkelja e daljeve venoz nga zgavrën e kafkës, instaluar duke përdorur Doppler Transcranial ose rheoencephalography
 • Mjet i artë standard për vlerësimin e pacientëve - një vlerësim të simptomeve, këto imazhit të trurit dhe foto fundus.

  Echoencephalography (Echo EG) siguron të dhëna të tërthorta dhe jo gjithmonë të besueshme mbi rritjen e presionit intracranial, ajo është më pak e besueshme se tomography llogaritur dhe rezonancë magnetike, kështu që kjo metodë është përdorur rrallë nga ne.


  Trajtimi i rritjes së presionit intracranial

  Të jetosh me rritjen e presionit intracranial dhe e pakëndshme dhe i sëmurë.
  Truri i njeriut është i ndikuar nga presioni i tepruar për të punuar normalisht nuk mund, në fakt, është atrofi i ngadalshëm i materies së trurit të bardhë, dhe kjo çon në një rënie të ngadaltë në aftësitë mendore, çrregullime të rregullimit nervor të organeve të brendshme (çrregullime hormonale, hipertension, etj). Prandaj është e nevojshme për të marrë të gjithë masat për normalizimin e shpejtë të presionit intracranial.

  Në trajtimin e rritjes së presionit intracranial është e rëndësishme për të reduktuar izolimin dhe për të rritur thithjen e lëngut cerebrospinal.

  Tradicionalisht caktojë për këtë qëllim diuretike. Megjithatë, përdorimi i vazhdueshëm i drogës diuretik nuk janë gjithmonë të përshtatshme për pacientin.

  Sot Terapitë e aplikueshme për qëllim normalizimin e presionit intracranial pa mjekim. Kjo ushtrime të veçanta për të ulur presionin intracranial (vetë efektiv i durueshëm), mënyrën individuale të sigurt dhe ndryshime të vogla në dietë, shkarkimit kokën venoz me buta teknikave speciale terapi manuale.

  Kështu, arrihet rënie e qëndrueshme e presionit intracranial pa përdorimin e vazhdueshëm të drogës diuretik, pastaj simptoma të pakëndshme gradualisht zvogëlohet.

  Efekti është zakonisht i dukshëm në javën e parë të trajtimit.

  Në raste shumë të rënda (p.sh., fuqia cerebrospinal lëngu pas operacioneve neurokirurgjike ose njësi kongjenitale pijeve) përdoret trajtim kirurgjik. Në neurokirurgji teknologjisë zhvilluar tub ngulitje (devijim), për të thahet lëngjeve të tepërta cerebrospinal.

  Informacion nga artikullin "presionit intracranial. Hipertensionit intracranial. Hydrocephalus. »