Rritja e konsumit të kafesë ul rrezikun e kancerit ovarian


Autorët dispozicion Studim i publikuar në revistën Cancer, u është dhënë një gjykim që përfshin më shumë se 120 mijë infermierë amerikanë të moshës 30-55 vjet.

Për disa vite, femrat rregullisht plotësuar pyetësorë me pyetje në lidhje me preferencat ushqimore, zakonet, etj Në bazën e të dhënave studime janë përfshirë edhe anëtarin kartë mjekësore. Gjatë kësaj periudhe të kancerit ovarian u zbulua në 507 femra.

Rezultatet zhgënjyer shkencëtarët, rrezik kanceri pothuajse nuk varet nga niveli i konsumit të alkoolit dhe pirja e duhanit, gjatësia dhe numri i duhanpirësve të përditshme pirë cigare e tyre.

Në të njëjtën kohë, studimi në bazë të të dhënave statistikore është krijuar mes rrezikut të kancerit ovarian dhe konsumin e kafeinë.

Në grupin e pjesëmarrësve të cilët konsumuar 500 miligram ose më shumë prej kafeinë në ditë (rreth pesë gota e kafe), sëmundje malinje të zhvilluara në 20% më pak të ngjarë se ato çdo ditë e caffeine cilit futje nuk tejkalojnë 136 miligram. Më parë mbi bazën e studimeve të tjera kanë gjetur marrëdhënie të rëndësishme në mes të reduktuar rrezikun e kancerit ovarian dhe faktorë të tillë si lindjen e fëmijëve dhe përdorimin e kontraceptivëve hormonal.

Kujtojnë se jo shumë kohë më parë një tjetër grup shkencëtarësh arriti në përfundimin se edhe konsumi i moderuar kafe është e lidhur me një rritje të rrezikut të dështimit të fëmijës gjatë shtatzënisë.

Megjithatë, në vitet e fundit në kafe dhe gjeti një shumë karakteristika të dobishme, sipas studimeve të ndryshme, pije mund të mbrojë njerëzit nga kanceri i veshkave, të zvogëlojë rrezikun e përdhes, sëmundja Parkinson, si dhe cirroza alkoolike.