Rritja e djersitje se si të shpëtoj


 • Origjina e problemit të hyperhidrosis
 • Përballja me hyperhidrosis

 • Origjina e problemit të hyperhidrosis

  Vetë
  djersitje veten - një proces krejtësisht natyror: Sekreti i djersës
  gjëndra akte si një "termostat", përgjegjës për mbështetjen e
  Temperatura optimale e trupit. Por vazhdimisht oozing duart, këmbët,
  sqetull mund të shkaktojë serioze
  sistemet emocionale ndihet mirë, përjashtimi social dhe
  dështimet në zonën intime. Çfarë e shkakton tiroide për të prodhuar në mënyrë të qartë
  lagështi të tepërt?

  Para së gjithash, unë do të thoja,
  se djersitje e tepruar është parësor dhe dytësor. I mesëm
  Hyperhidrosis - një pasojë e një sëmundjeje, për shembull,

  Lezionet ose çrregullime endokrine infektive. Natyrisht, pas
  eleminuar djersitje e tepruar zhduket vetvetiu. Por më shpesh
  ajo është e pavarur, që është kusht primar që
  njohur 5% e të gjithë njerëzve në botë.

  Zakonisht
  Hyperhidrosis është lokal: pëllëmbës, shputës (80%) dhe
  axillary (30%). Personi disi më pak e zakonshme hyperhidrosis
  dhe kokës. Vihet re se burrat dhe gratë përballen
  Problemi i djersitje të tepërt në mënyrë të barabartë shpesh, dhe gati gjysma
  Pacientët kanë predispozicion gjenetik për të.

  Fillor
  Hyperhidrosis mund të ndodhë në çdo moshë. Përse? Për fat të keq, e saktë


  ende nuk ka përgjigje, kështu që ajo është quajtur e domosdoshme që
  do të thotë "origjinë të panjohur". Por mekanizmi i kësaj dukurie
  studiuar mjaft mirë.

  Skematikisht kjo duket
  diçka si aktivitetin e gjëndrave të djersës, si, në të vërtetë, të gjithë
  sistemet e brendshme, subjekte të impulseve autonom nervor
  sistem.
  Qelizat e trurit të marrë informacion nga bota e jashtme,
  përpunojë atë dhe t'i japë të përshtatshme "përcaktimit" - ishte e nxehtë,
  prandaj, gjendra djerse duhet të reduktohet. Ndarë dhe lagështi
  avullohet dhe fitilin e trupit.

  Por thelbësor
  zinxhir hyperhidrosis dështon, dhe sinjalet nga qendrat nervore që vjen

  në përgjigje të stimujve të papritura që kanë ndonjëherë jo
  marrëdhënie të temperaturës. Kështu u rrit djersitje mund
  një përgjigje ndaj stimulimit mendor, eksitim, stresi. Njëlloj
  faktorë të rëndësishëm provokuar janë aktivitet fizik,
  Stimujt shije, ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë, pas
  lindjes, menopauza etj


  Përballja me hyperhidrosis


  të njohur dhe shumë efektive mënyrë për të luftuar lartë
  djersitja janë ende antiperspirants. Ato reduktojnë
  Aktiviteti gjëndër për shkak të kripërave të aluminit, zinkut, zirconium, plumbi,
  hekur, formaldehyde, alkool etilik, i përfshirë në përbërjen e tyre.

  Përveç
  Për më tepër, këta agjentë pengojnë shumëzimin e mikrobeve, mjetet e jetesës
  cili është shkaku erë. Antiperspirant mirë
  bllokon rreth 40% të gjëndra djerse, praktikisht duke eliminuar
  tregon vizuale e hyperhidrosis.

  Për të hequr
  lëkurës tepruar djersitje në zonat e problemit mund të jenë të përpunuara
  zgjidhje e dobët formalinë, hlutaraldehyd, heksahlorida alumini,
  tanin. Për fat të keq, këto barna nuk japin të zgjatur
  efekt, dhe përdorimi i zgjatur mund të shkaktojë iritim dhe madje
  dermatit alergjik. Megjithatë, përdorimi i kursit të shkurtër
  Ju mund.

  Nëse fondet e mësipërme nuk janë të

  shumë më e lehtë për situatën, ajo është konsideruar vlerë më radikal
  masat. Trajtimet e fundit për hyperhidrosis mund të ndahen në dy
  Kategoria: në vend të ndikojë në zonën e problemeve dhe
  Puna Corrective i sistemit nervor autonom.


  Përkufizimi i parë i referohet prerje kirurgjikale e lëkurës,
  që i koncentruar një numër të madh të gjëndra djerse. Kjo metodë
  përdoret mjaft i kufizuar, kryesisht në fushat e sqetull.
  Për fat të keq, ky operacion rrezik i lartë i formimit trashë
  scars keloid, që shpesh çon në probleme shumë më të
  serioze se djersitje.

  Në grupin e dytë

  ia vlen të përmendet sympathectomy. Ajo përfshin shkatërrim
  Zona e qendrave nervore shpinë që rregullojnë përshtatshme
  Aktivitetet lëkurës. Sot, ka disa
  mënyra sympathectomy: një të hapur, duke lënë të kuptohet qasja në
  trungu i këndshëm, endoskopike (kjo është bërë duke përdorur
  Instrumente të veçanta janë futur nëpër birë) dhe kimike kur
  Droga administruara nga gjilpëra të gjata dhe të hollë.

  Për fat të keq,
  sympathectomy si asnjë ndërhyrje invazive është i mbushur me
  komplikime. Ato më të dëmshme - trauma dhe enët e gjakut,
  respektivisht, formacioni hematoma.

  Ku dëm pleural më keq
  dëmtimit të dhëmbëve, të cilat janë të lehta. Por i kompensuese
  Hyperhidrosis nuk garanton ose mjekët aftësi dhe as i plotë
  përputhja me të gjitha rekomandimet në periudhën postoperative. Ta themi thjesht,
  Puna organ përfshin fusha të tjera të zonave të lëkurës të trajtohen
  janë plotësisht të thatë dhe gjurmët e lagësht të shfaqet në më
  vende të papritura, dhe si rezultat nganjëherë kërkon përsëritet
  ndërhyrje.

  Një trajtim relativisht i ri
  - Zonat curettage djersitje. Mundesuar ai është i ngjashëm me Liposuction, nga puna
  infiltrimi i indeve kalon përmes një prerje të vogël. Detyra kryesore -

  shpëtoj e "qeverisjes" twigs nervat autonome, duke ndaluar të tilla
  veçanërisht ndikimi i tyre në kancer. Pasojat e mundshme të një procedure të tillë -
  nekrozë të lëkurës, scratches dmth thellë, dukuri e indeve fijor
  (vula Rough), dhe pigmentim post-traumatik, e cila në mënyrë ideale
  duhet të marrë veten disa javë, në shkelje
  Funksione rigjeneruese dermis kërkojnë kozmetike mjaft komplekse
  korrigjim.

  Kjo duket të jetë një e thjeshtë dhe banal
  Problemi si hyperhidrosis zhvillohet në një problem të tillë si neurozë dhe
  depresioni, e cila të sjellë një makinë ka probleme - dështimet
  jeta personale, dështim në punë.