Rritja shuplakat djersitje


 • Pëllëmbët i djersitur
 • Manifestimet e djersitje të tepruar të palmave
 • Manifestimet Raynaud-si


 • Pëllëmbët i djersitur

  Shuplakat rritur djersitje (palma djersitur) është forma më e zakonshme e hyperhidrosis. Këta njerëz janë një shtrëngim duarsh kryesor problemi dhe touch. Kjo është një ankesë jashtëzakonisht social. Në të vërtetë, shoqëria krijuar idenë se një shtrëngim duarsh i fortë i ngrohtë shfaqet simbol i hapjes dhe sjelljes së mirë. Duart e lagësht dhe të ftohtë (këmbët bretkocë) të themeluar sipas të folur për dhimbje, slovenliness dhe madje edhe pandershmërisë. Shumë kujtoj episodin e komedisë franceze "lodër", ku tiran-shefi shkarkon punonjësin për "duar të lagura".

  Për të përballuar disi me këtë gjendje, ne duhet të jemi vazhdimisht në shami dore, dhe madje edhe një peshqir. Duhet të theksohet se rëndësia pëllëmbës hyperhidrosis kryesisht social.  Manifestimet e djersitje të tepruar të palmave

  Simptoma të tjera të pëllëmbë dhe hyperhidrosis, ankesat janë:

 • Vështirësi në mbajtjen e objekteve të rrëshqitshëm. Një nga pacientët tanë ankuar për probleme për të luajtur bilardo, kishte për të veshin dorashka. E njëjta gjë ndodh dhe një lojë të bowling në vozitje, ushtron mbi bare pabarabartë, ushtron me shtangë dore dhe pesha.
 • Dështimi për të përdorur stilograf (thahet djersë çon në letër divorc).
 • Duke lënë shenjat e lagësht në letër.


  Kjo ishte një sfidë e vërtetë për një personelit përgjegjës ministror. Ai kishte frikë për të marr dokumentet e rëndësishme, madje shkaktoi një karrierë serioze kërcënim. Hyperhidrosis pas sympathectomy proceduar.
 • Problemet në marrëdhëniet seksuale. Një ankesë e zakonshme vjen nga femrat e reja. Shumë edhe shok me pëllëmbë djersitur ftohtë mungesës së zgjimit seksual dhe orgazmës. Por më touch të ftohtë me lagështi shkakton probleme me një partner.
 • Problemet e takim dhe socializing rinjtë. Ne e dimë se në marrëdhëniet e adoleshencës mes djemve dhe vajzave të filloni të kërceni, shëtitjet e përbashkëta, përqafime.

  E gjithë kjo shpesh të shmangur vuajtje pëllëmbës hyperhidrosis. Një prej pacientit tonë pranoi se ajo e kishte kurrë në jetën time kërcyet një valle të ngadaltë në kompanitë e të rinjve për shkak të palmave djersitje.
 • Cyanotic (ngjyrë kaltërosh të kuqe vjollcë,) ngjyra e duarve. Kjo zakonisht shqetësuar vajzat e reja që paguajnë shumë vëmendje për pamjen.
 • Ankesat profesionale (punë me tastierë, mouse kompjuter, instrumentet e hollë për përshtatjen fokus mikroskop, punë në kompjuter grumbulluar, pajisjet elektronike).
 • Këto ankesa përfundimisht të çojë në probleme në jetën profesionale, sociale dhe seksuale.

  Shpesh prania pëllëmbës hyperhidrosis çon në kufizime në zgjedhjen e profesionit, të tërhiqet nga jeta publike.  Manifestimet Raynaud-si

  Shpesh hyperhidrosis pëllëmbës është e kombinuar me të ashtuquajturat simptoma Raynaud-si. Ankesat e shpeshta të këtyre njerëzve janë shuplakat chill, intoleranca në ujë të ftohtë, ndonjëherë duart kaltërosh në mot të ftohtë. Kjo nuk ndodh për të manifestimeve të tjera më të rënda të sëmundjes Raynaud-së - dhimbje, çrregullime trofike. Zanafilla e këtij kushti nuk është plotësisht e qartë.

  Hulumtuesit nga Erlangen (Gjermani), studim duke përdorur termograf vuri në dukje se njerëzit me hyperhidrosis e palmave shënuar ngrohjen e ngadaltë pas ftohjes.

  Pas sympathectomy në këta pacientë ka qenë një pëllëmbët mprehtë ngrohja që shfaqen në anën e djathtë e foto, megjithatë, ky efekt zgjat rreth 10-15 muaj. Pastaj, shuplakat të bëhet i ftohtë përsëri, ndonëse jo në atë masë sa para operacionit.

  Informacione nga artikullin "Rritja shuplakat djersitje"