Gjysma një yndyrë miliardInaktiviteti fizik, ushqim të shpejtë, lodhje të shpeshta, dhe si pasojë - overeating janë treguar në figurën nuk është mënyra më e mirë. Mbipesha - në shumicën e rasteve jo vetëm pamjen unaesthetic, por edhe një rritje të rrezikut të problemeve shëndetësore. Sipas shkencëtarëve të OBSH gjatë 30 viteve të fundit popullsia e botës janë mbipeshë dyfishuar dhe vazhdon të rritet në mënyrë të qëndrueshme. Sot njerëzit i trashë në planet rreth një miliard, dhe i trashë - 500 milionë euro.

Hulumtimi i kryer njerëzit e trashë në 199 vende të botës, dhe rezultati është bërë për shumë konkluzion të papritur: obeziteti është një problem jo vetëm në vendet e zhvilluara, të cilat kanë qenë të gjatë dominimi i ushqimit të shpejtë.

Nëse në 1980 trashje në mbarë botën është vërejtur vetëm në 7,9% të grave dhe rreth 5% e burrave, por tani këto shifra janë të zhvendosur në mënyrë të konsiderueshme dhe 13,8% dhe 9.8% përkatësisht. Shumica e njerëzve yndyrë që jetojnë në SHBA, dhe shumica e vendeve "e këqija" - Bangladesh, India dhe Republika e Kongos. Përqindja më e lartë e njerëzve yndyrë jetojnë në një ishull të vogël të Paqësorit Nauru.

Më parë është menduar se të qenit mbipeshë - një shenjë e pasurisë, por tani shkencëtarët kanë gjetur se të varfërit merrni yndyrë jo më pak se njerëzit e pasur dhe të fajit - ushqim të cilësisë së dobët, uria dhe për këtë arsye ka një çrregullim metabolik. Sipas shumicës së shkencëtarëve, vetëm puna e shkolluar dhe e koordinuar mirë e politikanëve nëpër botë mund të ndaluar trashje gjerë dhe të përkeqësuar shëndetin.